Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Sistemleri ve Siber Güvenlik - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Sistemleri ve Siber Güvenlik

Gelişen risk ortamı, güvenlik sistemlerinde kapsamlı BT işbirliğini zorunlu kılıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Sistemleri ve Siber Güvenlik
Fiziksel güvenlik sistemlerinin siber güvenliğin bir parçası olmadığı analog yıllar geride kaldı. IP kamera sistemlerin hızla benimsenmesi, ağdan gelen tehditleri ve siber saldırıları gerçek bir risk unsuru haline getiriyor. Sayıları her geçen gün hızla artan güvenlik tehditleri,  kuruluşları kapsamlı ve yenilikçi bir yaklaşım uygulamaya zorluyor. Gelişen risk ortamı ve siber tehditlerin karmaşıklığı, değerli varlıkların koruması için yeni stratejilerin geliştirilmesini ve kapsamlı BT işbirliğini zorunlu kılıyor.

Teknoloji, güvenliğin sağlanması için önemli bir role sahip olsa da teknolojinin veya cihazın kendisinin güvenli olmadığı uygulamalarla da karşılaşılabiliyor. Güvenliği sağlamak için konumlandırılan bileşenlerin, siber güvenlik açısından risk altında olması fiziksel ya da dijital tüm sistemin tehlikede olması anlamına geliyor.

Bir güvenlik kamerası sistemindeki fiziksel güvenlik cihazları, genellikle siber güvenlik, hacking ve kötü amaçlı yazılımlar gibi siber tehditler için hedef olarak görülmüyor. Ancak saldırganlar, özellikle ağdaki savunmasız ve göz ardı edilen cihazları hedef alarak, tüm ağı ele geçirmeye, verilere ve varlıklara erişim sağlamak için daha karmaşık ve benzersiz yöntemler kullanmaya başlıyor.

Bu nedenle güvenlik entegratörleri ya da yöneticilerinin, ağ altyapısının her yönünü güvence altına almaları kritik önem taşıyor. Nesnelerin İnterneti (IoT) ile daha fazla fiziksel güvenlik cihazı ağa bağlantılı hale geldikçe, güvenli veri aktarımını sağlamak için şifreleme en önemli adımlardan birini oluşturuyor.

Korunması gereken çok fazla bilginin olması, sadece video gibi verilerin değil tüm güvenlik kamerası sistemin güvence altına alınmasını zorunlu kılıyor. Geçmişte, birkaç sıkı güvenlik önlemi ile kişilerin kameraya fiziksel olarak müdahale edememesi sağlanabiliyordu. Ancak, günümüzün odak noktasını hiç kimsenin, kameraya ve verilerine ağ üzerinden erişememesini sağlamak gibi kapsamlı BT süreçleri oluştururyor. Siber tehditlerin karmaşık ve çok hızlı gelişen yapısı nedeniyle, riski azaltmak için hem BT hem de fiziksel güvenlik liderlerinin proaktif bir yaklaşım sürdürmeleri gerekiyor.

Güvenlik kamerası sistemleri ile bağlantılı ağ güvenlik açıklarını azaltmanın en iyi yollarından biri, güçlü veri koruma politikaları olarak karşımıza çıkıyor. Güvenli şifreleme ve kapsamlı rol tabanlı erişim denetimi, kritik öneme sahip ortamların uyumluluk gereksinimlerini karşılarken korumayı da artırıyor.

Donanım tabanlı şifreleme, genellikle, video performansını sürdürmek için daha güçlü sunucular gerektiriyor ve müşterilerin ek donanım satın almaya zorluyor. Yazılım tabanlı şifreleme ise ek donanım maliyetini ortadan kaldırarak nominal CPU yükü ile verilerin korunmasını sağlıyor. Ayrıca, iş yüklerini ve şifreleme anahtarlarını merkezi bir konumdan yönetme yeteneği karmaşıklığı azaltıyor.

Şifreleme ve “insan hatası’’ riskini azaltmanın ötesinde, rol tabanlı erişim denetimi, bir video gözetim altyapısının tüm yönlerini koruyan kapsamlı bir uygulama kümesi olarak önem taşıyor. Sistem sayesinde yalnızca yetkili kişilerin sistem yönetimi üzerinde kontrol sahibi olmaları sağlanarak, siber komuta zinciri oluşturulabiliyor.

Sonuç olarak, güvenlik liderlerinin, ortaya çıkan risklerin farkında olmaları ve bunları proaktif olarak nasıl ele alacaklarını, ayrıca hangi parametrelerin en iyi şekilde çalıştıklarını kapsamlı olarak değerlendirmeleri gerekiyor. Spesifik uygulamalar ne olursa olsun, güvenli ve uyumlu bir güvenlik sistemi altyapısı, BT işbirliği ile oluşturulmuş katı bir siber güvenlik politikasını zorunlu hale getiriyor.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın