Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kameralarda hareket algılama nasıl çalışır? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kameralarda hareket algılama nasıl çalışır?

Hareket algılama nedir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kameralarda hareket algılama nasıl çalışır?
Güvenlik kameraları, mülkünüzde gözetim sağlamak için önemli güvenlik cihazlarıdır. Hareket algılama, kameranın yalnızca gerektiğinde aktif hale gelmesine izin verdiğinden, CCTV sistemlerinin kullanışlı bir özelliğidir.

Görüntü algılamayı ve yakalamayı kullanarak kamera hareketi algılayabilir ve neler olup bittiğine dair yüksek çözünürlüklü bir görüntü ya da video sağlayabilir. Kameralar ayrıca, sadece kapı ve pencereler gibi belirli alanlarda hareketi algılayacak şekilde de ayarlanabilir. Hareket algılama, güvenlik sistemi açısından sadece verimli değil, aynı zamanda maliyet tasarrufu sağlaması açısından da önemlidir.

Hareket algılama nedir? Hareket algılama nasıl çalışır?

Hareket algılama kameralarının arkasındaki çalışma mekanizması, CCD ( Charge-Coupled Device ) denen kısımda yer alır. CCD temel olarak ışığa duyarlı bir yüzeye (piksel) sahip bir yongadan oluşur. Bu pikseller ışığa oldukça duyarlıdır ve bir ışık yüzeye yansıdığında tepki verirler. CCD, yansıyan ışığı birleştirebilir ve herhangi bir etkinliği tespit etmek için yüksek çözünürlüklü bir görüntü oluşturabilir.

Hareket algılama sırasında, takip edilen görüntüler, izlenen alanda herhangi bir hareket olup olmadığını belirlemek için karşılaştırılabilir. Belirli bir harekete yanıt vermek için kameranın hassasiyetini ayarlayabilirsiniz. Pikseller, gerekli eşiğin ötesindeki hareketi algıladığında, hedef alanın görüntü ve video çekimlerini sağlayabilirler.

Hareket algılama temel olarak, ışık piksellerinin hassasiyetini değiştirmeye dayanır. İnsanların neden olduğu hareketleri tespit etmek istiyorsanız, pikselleri yalnızca hareketli bir kişi tarafından yeterli ışık üretildiğinde yanıtlayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde, zeminde yürüyen hayvanlar ya da uçan böcekler gibi diğer gereksiz görüntüler, kameraları tetiklemez.

Pikseller, hareket algılamayı tetiklemeden önce ışık alması gereken CCD yüzeyinin belirli bir alanını belirleyerek ayarlanabilir. Örneğin, sadece piksellerin% 35'i ışığı algıladığında hareket algılamayı tetiklemek gibi belirli hassasiyet yüzdelerini ayarlayabilirsiniz.

Hareket algılamanın nasıl çalışacağı büyük ölçüde kameralarınızı nasıl programladığınıza bağlı olacaktır. Programlama, yukarıda belirtildiği gibi duyarlılık seviyelerini göre birçok farklı şekilde ortaya yapılabilir.
  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın