Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Bina Otomasyonu İle Daha Güvenli ve Akıllı Güvenlik Sistemleri Tasarla - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Bina Otomasyonu İle Daha Güvenli ve Akıllı Güvenlik Sistemleri Tasarlamak

Yedek ağ tasarımı yaklaşımı, bir tesisi işletmek için neden verimli bir yol değildir? Okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Bina Otomasyonu İle Daha Güvenli ve Akıllı Güvenlik Sistemleri Tasarlamak
Tipik bir tesiste kurulan güvenlik sistemleri kameralardan, erişim kontrolünden, saldırı sensörlerinden ve yangın alarmlarından oluşur. Tipik olarak, bu cihazlar özel bir ağ üzerinde bir güvenlik duvarının arkasına yerleştirilir. Bina kontrol sistemleri, aydınlatma, HVAC, yangın koruma, asansörler / asansörler, soğutucular ve hava / nem sensörleri içeren ikincil bir ağa kurulmaktadır. Bu sistemler amaçlarına hizmet etmekle birlikte tesis sistemleri tasarımını daha karmaşık hale getirmektedir. Bu karmaşıklık, ortak geliştirme araçları ve platformları kullanılarak kontrol edilebilir. Bu yaklaşım sadece daha akıllı, daha güvenli, daha enerji verimli sistemler oluşturma sürecini değil, aynı zamanda her yıl meydana gelen kaza sonucu ölümleri ve yaralanmaları azaltma çabalarını da destekleyecektir.

Yedek ağ tasarımı yaklaşımı, bir tesisi işletmek için çok verimli veya uygun maliyetli bir yol değildir. Birden sistemler, farklı sensörleri, NVR cihazını ve video yönetim yazılımını entegre etmeyi gerektirebilir. Bir kamera veya erişim kontrol sisteminin bir HVAC sistemine, tesis yönetim sistemine veya yangın koruma sistemine entegre edilmesi kavramı, olağandışı görünebilir. Ancak, bu, pek çok güvenlik sistemi entegratörü ve üreticisinin, kullanılmayan uygulama ve hizmet fırsatlarından yoksun olduğu yerdir. Modern entegre güvenlik ve bina sistemleri tesis yöneticilerine iyileştirme araçları sağlayabilir.

Geçmişte, güvenlik endüstrisi, fiziksel güvenlik bilgi yönetimi (PSIM) olarak bilinen entegre sistemlere güvendi. PSIM, çoklu güvenlik sistemi ürünlerini tek bir işletim platformuna entegre etmek için açık bir mimari sağlamaya çalışır. Madalyonun diğer tarafında, tesis yöneticileri bina otomasyon sistemi (BAS) olarak bilinen kendi entegrasyon platformuna sahiptir. Fiziksel güvenlik ile ilgili olduğu için, BAS sistemlerinin PSIM'lerle entegre olması ve bireysel güvenlik sistemlerini kontrol etmesi amaçlanmıştır. Geçmiş entegrasyonların hepsi şüphesiz işlevselliğini yitirmiş değildir, bazı başarılı entegrasyonlar da vardır. Burada asıl soru, bu tasarım pratiğinin, faydaların ve ekonominin mantıklı olduğu yerlerde neden daha yaygın olmadığıdır.

Entegre bir sistemin benimsenmesini ve uygulanmasını kolaylaştırmak için, açık standart protokollerin kullanılması mutlak bir zorunluluktur. Bina otomasyon endüstrisi sensörler, aktüatörler, kontrol cihazları ve yazılımlar arasında gerçek zamanlı uzaktan bağlantı sağlayan BACnet ve LONworks'ü yarattı. LONworks söz konusu olduğunda, donanım üreticileri yerleşik bina kontrol sistemi desteği ile bir yonga seti dahil etme yeteneğine sahiptir. Bu biraz zaman aldı, ama sonunda güvenlik endüstrisi ONVIF ve PSIA protokollerini oluşturdu. Bu açık mimariler, son kullanıcının, özellikleri ve fiyatı temel alarak güvenlik veya BAS ekipmanını seçen satıcıları seçmesine izin verir. Son kullanıcı aynı zamanda, eski sistemlerde pahalı yatırımlar yapma riski olmadan kısmi sistem güncellemelerini kurmaya da karar verebilir.

Tesis yöneticileri, özellikle güvenlik sistemlerinin yaşam-güvenlik sistemleri ile örtüşmediği durumlarda, bir ağın güvenlik sistemleriyle paylaşılmasının yararlarını sorgulayabilir. Ancak, bina kontrolleri, fiziksel ve siber güvenlik arasındaki sistem entegrasyonu personel kolaylığı ve işletme verimliliğinden daha fazlasını sunmaktadır. İşte gerçekten entegre bir güvenlik sisteminden elde edilebilecek birkaç sonuç:

Olaylara daha hızlı yanıt - Sağlam bir mobil yazılım çözümü ve kamerayla, erişim kontrolü-aydınlatma veya HVAC gibi entegrasyon yaklaşımlarının kullanılmasıyla, çalışanlar ekipman arızası gibi olaylara cevap vermek için hazır hale getirir.

Daha doğru uyumluluk raporları - Bina kontrolleri ve güvenlik cihazları tarafından sağlanan veriler, sinir ağları ve genetik algoritmalar gibi yapay zeka teknolojileriyle eşleştirilebilir.

Kazaları azaltın ve tasarruf edin - Entegre sistemler bina ve güvenlik sistemlerinin daha iyi kontrol edilmesini sağlar. Örneğin, bir kişi yanlışlıkla aşırı ısınan veya soğutulmuş bölge gibi sınırlı bir alana girdiyse, erişim kontrol sistemi, değişken hava hacmi veya diğer HVAC sistem bileşenleri uyarı gönderebilir ve geçmiş trend raporları oluşturabilir. Ayrıca, tek bir ağ mimarisi, yönetim sistemi bileşenlerini daha kolay hale getirebilir.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın