Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kimlik Yönetimi, Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kimlik Yönetimi, Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama

Çok faktörlü kimlik doğrulama nedir? Okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kimlik Yönetimi, Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama
Kimlik güvenliği, BT yöneticilerinin günlük olarak karşılaştıkları en önemli ağ güvenliği sorunlarından biridir. Verizon tarafından yayınlanan yakın tarihli bir çalışma da bu durumu doğrular nitelikte. Çalışmaya göre tehlikeye girmiş kimlikler, güvenlik ihlallerinin en önemli sebebini oluşturuyor.

Sorun, endişe verici olsa da çok faktörlü kimlik doğrulaması MFA (iki faktörlü kimlik doğrulama veya 2FA olarak da bilinir) gibi kimlik kaynaklı riskleri azaltmaya yardımcı araçlar var. Çok faktörlü kimlik doğrulaması, yeni nesil kimlik yönetimi özelliği ile buluttan, kimlik güvenliği ihlalleri azaltılabilir.

MFA – Çok faktörlü kimlik doğrulama nedir?

MFA genel olarak, kullanıcıların belirli bir BT kaynağına erişmek ve kimlik doğrulama için birden fazla faktörü girmesi gerektiği anlamına gelir. Kimlik doğrulaması için ikinci bir faktör, bilgisayar korsanlarına karşı koymayı amaçlayan BT yöneticilerine hitap eder ve kullanıcıların bildikleri bir şeyi(yani kullanıcı adı ve parola gibi bilgileri, diğer bir şeyle örneğin, akıllı telefonlarının oluşturduğu bir simge birlikte kullanmaları gerekir. MFA'nın etkinleştirilmesiyle, bir kullanıcı kimliğini veya hesabını tehlikeye atmak son derece zordur, çünkü bilgisayar korsanları bir kullanıcının cebinde tutulan fiziksel bir cihaza erişim sağlamanın yanı sıra bir şifre kırmaya da zorlanır.

Pratikte, MFA korumalı hesaplara erişim kazanmaya çalışan uzak bilgisayar korsanları, söz konusu belirli hesaba bağlı akıllı telefon ve kimlik doğrulama uygulamasına erişemedikleri için reddedilir. Bunu yapsalar bile, ekran kilitleme kodunu doğru bir şekilde tahmin etmek zorunda kalacaklardır. Bu riskin de üstesinden gelmek için akıllı telefonlar belirli sayıda başarısız denemeden sonra kilitlemek için programlanabilir veya uzaktan silinebilir. Kısacası, kullanıcı hesaplarını çok faktörlü kimlik doğrulamasını aşarak kilitlemek korsanlar açısından oldukça zordur.

Uygulama Düzeyinde Çoklu Faktör

İleriye dönük BT organizasyonları, hem sistemde hem de uygulama seviyesinde, saldırganları dışarıda olması gereken yerlerde tutmak için MFA / 2FA'yı her zaman kullanmaktadır. MFA her iki düzeyde, sadece parola kullanımından çok daha yüksek bir güvenlik seviyesi sağlar. Bununla birlikte, BT yöneticileri için zorluk, eski kimlik sağlayıcıları ve kimlik yönetimi ile çok faktörlü kimlik doğrulamanın beraber uygulanmasıdır.



Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın