Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hırsız Alarm Sistemi Kurulumu ve En İyi 6 Uygulama - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Hırsız Alarm Sistemi Kurulumu ve En İyi 6 Uygulama

Alarm sistemi kurulumu ve en iyi uygulamaları öğrenmek için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hırsız Alarm Sistemi Kurulumu ve En İyi 6 Uygulama
Bir bina, alarm sistemi ve sistemin ne kadar iyi kullanıldığı kadar güvenlidir. İster eviniz, ister işiniz için olsun kaliteli ve profesyonelce kurulmuş bir alarm sistemine yatırım yapacaksanız sisteminizin çalıştırılması ve bakımı için en iyi prosedürlerin uygulanması, evinizi güvenli ve emniyetli tutmak için zorunludur.

Alarm sistemi kurulumu ve en iyi 6 uygulamayı öğrenmek için okumaya devam edin!

Tuş takımı ve kontrol paneli yerleşimi

Bir alarm sistemi kurarken, kontrol panelinin ve tuş takımının doğru yerleştirilmesi, bina güvenliğini sağlamak için önemli bir adımdır. Paneller asla hırsızların göreceği şekilde yerleştirilmemeli, pencerelerden ve girişlerden uzağa monte edilmelidir. Panelin bir hırsızın görüş alanı içine yerleştirilmesi, sistemin aktif mi yoksa devre dışı mı olduğunu görmesine ve aynı zamanda alana girme için bir plan oluşturulmasına yardımcı olmayı sağlar. Kısaca, alarm sistemi ve kontrol panelinin nerede bulunduğunu bilmek, daha hızlı ve daha kolay devre dışı bırakmalarına neden olur. Alarm tuş takımı tuşları gizlemek için bir kapağı sahipse, kullanımda olmadığı zaman kapalı tutulmalıdır.

Programlama kodları

Alarm sistemleri günlük kullanım için birincil kodla programlanırken, acil durumlarda zorlama koduyla programlamak da iyi bir alternatiftir.. Bu gibi durumlarda, zorlama kodu girilerek sistemi devre dışı bırakmak yerine, izleme şirketi acil durumla ilgili olarak uyarılır.
Ayrıca, birçok alarm sisteminin standart zorlama/baskı kodlarıyla önceden programlanmış olduğunu ve birçok üreticinin her alarm için aynı kodu kullandığını unutmayın. Bu bilgilerin kolayca çevrimiçi olarak bulunabileceği anlamına gelir.

Sensörleri doğru yerlere yerleştirme

Bir hırsız alarmı sistemi, sadece onu oluşturan sensörler ve cihazlar kadar iyidir ve bu sensörlerin en etkili konumlara yerleştirilmesi gerekir. Kapı ve pencereler, kapı ve pencere sensörleri ile donatılmalıdır. Pencere sensörleri, pencereler 10 cm’den daha fazla açıldığında alarm verecek şekilde ayarlanmalıdır.

Aynı şekilde, evin içine hareket detektörü yerleştirmek önemlidir. Dedektörler, ana girişleri, çok sayıda pencereli, odaları, merdivenleri ve garajları kapsamalıdır.

Kablolu ve kablosuz sensörlerin her ikisi de kolay uygulanabilir seçeneklerdir, ancak kablosuz sensörlerin pillerini düzenli olarak kontrol edilmesi ve değiştirmeleri gerektiğini unutmayın. Ayrıca, iletişim sinyallerinin bazen hırsızlar tarafından kesilebileceğini unutmayın.

Sistemin her zaman aktif olması

Bir alarm sisteminin genellikle sadece evden uzakta olduğunuzda veya gece işyeri kapalıyken devreye alınması gerektiğine inanılır. Alarm sistemleri genellikle iki mod ile donatılmıştır. Dışarıda modu evden çıkarken ve kapıları gün için kilitlediğinizde devreye giren genel moddur. Bu, hem dış çevre güvenliğini (kapı ve pencere kontakları, cam kırılma dedektörleri ) hem de iç hareket dedektörlerini etkinleştirir.
Diğer yandan, ev içinde alarm modu, evdeyken, çevre güvenliğini etkinleştirirken, iç hareket dedektörlerini vb. devre dışı bırakırken kullanılır. Bu, alarmı tetiklemeden evinizde veya binada özgürce hareket etmenizi sağlar.

Acil durumda yedekleme bağlantıları

Harici izleme özelliğine sahip alarm sistemleri, izleme hizmeti ile iletişim kurmak için bir sabit hat, hücresel veya kablosuz internet bağlantısı kullanır. Bununla birlikte, bu bağlantılar genellikle hırsızlara karşı hassastır ve kolayca kesilebilir. Bu da alarm sistemini işe yaramaz hale getirir. Böyle bir risk durumunda, bina dışından kolayca kurcalanamayan bir hücresel bağlantıyı tercih edin. Daha da iyi bir fikir, çoklu bağlantılar yapmaktır. Hem sabit telefon hem de hücresel bağlantı ile yedekli çalışma sağlanabilir.

Sadece alarm sistemine güvenmemek

Son olarak, evinizi veya işinizi korumak için sadece alarm sisteminize güvenmemelisiniz. Güvenlik, dikkatli bir şekilde uygulanan güvenlik protokollerine ve prosedürlerine ek olarak, video gözetimi, erişim kontrolü ve alarm sistemleri gibi çok yönlü uygulamalarla en iyi şekilde sağlanabilir. Herşeyi kaydeden dikkatli bir göz ve hırsızları caydırmak için CCTV kamera sistemleri kullanın. Doğru güvenlik prosedürleri hakkında çalışanlarınızı ve bina sakinlerini alarm sistemini nasıl kullanacağını hakkında bilgilendirin. Sistemleri belirli aralıklarla denetleyin. Hazırlık ve ihtiyat, binanın güvenliğini sağlamak için ilk adımdır ve çoğu zaman en etkili olanıdır.

 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın