Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İnşaat Güvenliği, İnşaat Hırsızlığı Nasıl Önlenir? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

İnşaat Güvenliği, Şantiye Hırsızlığı Nasıl Önlenir?

Şantiyeleri güvenli alanlar haline getirmek ve malzeme hırsızlığını önlemek için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İnşaat Güvenliği, Şantiye Hırsızlığı Nasıl Önlenir?
Şantiyeler söz konusu olduğunda, site güvenliği, sitede gerçekleşen işler kadar önemlidir. Güvenli olmayan bir inşaat alanı, vandalizm ve hırsızlık olaylarına açık olabilir. Bu durum, sigorta seviyesi ne olursa olsun, eksik ekipmanlara ve araştırmaya harcanan zamana bağlı olarak gecikmelere neden olabilir. Ya da daha da kötüsü; güvenli olmayan bir inşaata eğitimsiz kişilerin girmesi yaralanmalara ve can kaybına yol açabilir.

Risk analizi yapmak

Güvenlik tabanlı çözümlere başlamadan önce bir risk analizi yapılması önerilir. İnşaat risk analizi, şantiyeyi etkileyebilecek tüm tehlikeleri hesaba katarak, olası ihtimal ve sonuçlarını değerlendirir. Bu noktaların her biri için proaktif önlemler alınabilir. Risk analizi ile diğer bir anahtar nokta, sadece sabit bir plan olarak değil, şantiye değiştikçe sürekli olarak gözden geçirilmesidir.

Çevre güvenliğini sağlamak

Güvenlikle ilgili olarak, hırsızlığı önleyen gelişmiş sistemlere yatırım yapmak öncelikli bir odak noktası olmalıdır. Temel olarak şantiye alanına giriş ve çıkışlar değerlendirilmelidir. Herhangi bir noktada erişim ihlali olmadığından emin olmak için düzenli olarak kontroller gerçekleştirin. Özellikle yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında veya sonrasın site yetkisiz kişilerin erişimine açık hale gelebilir. Ayrıca, şantiye bir okul veya kamu tesisi gibi bir alanın içinde veya yakınındaysa, site çevresini korumak için ek önlemler almanız gerekebilir.

İnsanlı koruma, güvenlik görevlisi

Siteleri güvenli hale getirmenin bir yönteminin en iyi örneklerinden biri de insanlı korumalıdır. Bu, personelin düzenli olarak sahada sürekli yer alması veya 'turlar' aracılığıyla sağlanabilir. Genel olarak, güvenlik görevlisi ekibi, en pahalı seçenek olmasına rağmen fiziksel katılımın etkinliğini yenmek çok zordur. 

CCTV güvenlik kamerası sistemi

CCTV, güvenlik görevlileri üzerinde önemli maliyet tasarrufu sağlayan ve aynı zamanda kapsamlı bir izleme sunan etkili bir yoldur. CCTV sistemi, hem caydırıcı hem de olaylara kanıt sağlamak için çalışır. Daha karmaşık siteler için, sistem bir kontrol odasına bağlanabilir ve böylece harekete dayalı uyarılar ile siteden izinsiz giriş yapanlara sesli geri bildirim sağlanabilir.

Olay yanıt protokolleri

Küçük güvenlik ihlalleri genellikle yüklenici ve alt yüklenici personeli tarafından uygun şekilde yanıtlanmaz. Şantiyeye izinsiz girme gibi küçük olaylar genellikle bildirilmez ve göz ardı edilir. Bu ise olayların takip edilmemesine veya gelecekte meydana gelebilecek ve risk taşıyan ı planlı eylemlerin gözden kaçırılmasına neden olur. Şantiye hırsızlık vakalarının büyük bir bölümünde, hırsızların bir keşif yaptıkları ve olası güvenlik açıklarını tespit etmeye çalıştıkları düşünüldüğünde, en küçük olayların bile gözlemlenmesi ve rapor edilmesi önemlidir.

Her düzeydeki olayları ele almak için uygun bir olay müdahale planı oluşturulmalı ve titizlikle takip edilmelidir. Bu, site içi süreçlerinizi sürekli geliştirmenize yardımcı olacaktır. Etkin bir olay müdahale planı, personelin hangi güvenlik sistemlerini nasıl çalıştırılacağını bilmesini sağlayabilir.

Risk analizinizin bir parçası olarak, tanımlanan riskleri azaltmaya yardımcı olacak politikalar da geliştirilmelidir. Çeşitli araçların saatlerce dışarıda kalmamasının sağlanması gibi basit bir şey bile hırsızlık riskini azaltmaya değil aynı zamanda davetsiz misafirlere yönelik ciddi yaralanma veya ölüm ihtimalini de azaltmaya yardımcı olabilir.

Uygulanabilecek güvenlik temelli politikaların bir başka örneği, kullanılmadığı zamanlarda çukurların ve kazıların açık bir şekilde işaretlenmesidir. İnşaat saha çalışanları, kazılar hakkında bilgilendirilmelerine rağmen, izinsiz olarak siteye giriş yapan diğer kişiler böyle bir bilgiye sahip olmayacaktır. Bunun için, basit ve uygulanması kolay prosedürleri kullanmayı deneyin. Zorunlu olmadıkça, karmaşık politikalar veya çok adımlı protokollerden kaçının.

Giriş ve çıkış politikaları

Etkili bir şantiye güvenliği için kimin siteye girip kimin ayrıldığının kapsamlı bir şekilde yönetilmesi ve kayıt altına alınması şarttır. Tüm site giriş noktalarının yönetimi, site güvenliğini artırmaya yardımcı olur ve yetkisiz personelin sahada bulunmamasını sağlar. Örneğin sitede bulunan herkes için zorunlu personel kimlik uygulamasına gidilebilir. Bu tür çalışmaların genel giderlerini azaltmak için anahtar kartlı turnike sistemleri kullanılabilir. Bu sistemlerle tarihlere göre personel erişimi kayıt altına alınabilir.

Ziyaretçi erişimi

Birçok inşaat projesinde, alt yüklenici personeli gibi çok sayıda ziyaretçi erişimine izin verilmesi gerekebilir. Bu özellikle, siteyi birden çok kez ziyaret eden ziyaretçilerde geçerlidir. Ancak, site ziyaretçilerinin tek başına dolaşmasına izin vermek, güvenlik açısından risk oluşturur.

Ziyaretçilerin kimliğinden emin olsanız bile, sitenin üyesi olmadıklarını her zaman aklınızda bulundurmalısınız. Bu durum, potansiyel olarak ziyaretçilerin hırsızlık yapabilecekleri, kendileri veya başkaları için bir güvenlik riski oluşturabilecekleri ya da yalnız bırakıldıklarında site güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturabilecekleri anlamına gelebilir.

 


Bu Makalenin Yorumları ( 2 )
çok önemli bir konu

son zamanlarda en çok sıkıntı yaşanan konulardan biri,




Yorum Yazın