Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Aktif Kızılötesi Pasif Kızılötesi Sensör Farkı - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Aktif Kızılötesi Pasif Kızılötesi Sensör Farkı

Aktif kızılötesi sensör nedir? Aktif kızılötesi sensör türleri nelerdir? Pasif kızılötesi sensör nedir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Aktif Kızılötesi Pasif Kızılötesi Sensör Farkı
Suç oranları yükseldikçe, birçok insan ailelerini, evlerini ve işleri koruma yolları ile daha fazla ilgileniyor. Kimse bir hırsızlık olasılığını düşünmek istemese de en kötüsüne hazırlanmak olası risklerin üstesinden gelmek için gereklidir.

Bir hırsızlığı durdurmanın en iyi yolu, ilk etapta bunun olmasına izin vermemektir. Hareket sensörleri ile dış mekan aydınlatması, istenmeyen ziyaretçilerle uğraşırken en güçlü caydırıcılardan biridir. Herhangi alışverişte olduğu gibi temel bilgileri gözden geçirmek için harcanan az bir zaman, en iyi hareket sensörü türünü seçmenize yardımcı olabilir.

Aktif kızılötesi sensör nedir?

Aktif IR sensör, kapsama alanındaki değişiklikleri tespit etmek için geri beslemelere güvenir. Sabit bir uyaran akışı gönderen sensörler, daha sonra önceki okumalardaki değişiklikleri ölçmekte ve karşılaştırmaktadır. Bu sürekli geriye dönük etkinlik nedeniyle, aktif sensörler pasif alternatiflere kıyasla çok daha fazla miktarda enerji tüketir. Aktif IR sensör kategorisindeki en yaygın üç format mikrodalga, ultrasonik ve tomografiktir.

Mikrodalga sensör - Mikrodalga tabanlı aktif sensörler, mikrodalga darbeleri gönderir. Buradan hareket eden nesneleri sektiren yansımalar kaydedilir ve sensörün gözlemlediği önceki girişlerle karşılaştırılır. Bu, bir polis radarı ile aynı şekilde çalışır ve dış mekan hareketlerini izlemede etkili olabilir.

Ultrasonik sensör - Ultrasonik sensörler, insan kulağının duyamayacağı yüksek frekanslı ses dalgaları göndermeye odaklanır. Ses dalgaları insanlarla, hayvanlarla veya hareket eden diğer nesnelerle temas ettiğinde, bir okuma oluşturulur. Mikrodalga sensörü gibi, bu dönüş sinyalleri daha sonra karşılaştırmak için izlenir ve saklanır. Ortamdaki gürültü, orijinal emisyona yakın bir frekans veya aralıkta düşerse yanlış alarm verebilir.

Tomografik sensör - Tomografik sensörler radyo dalgalarını mesh ağlar üzerinden izlediğinden yüksek doğruluk oranı ile çalışırlar. Birden fazla yerden radyo dalgaları yayılır ve menzil içindeki herhangi bir sensöre geri döndürülür. Hareketli bir cismin konumunu birkaç noktadan teyit etme kabiliyeti göz önüne alındığında, bu sensörler yanlış pozitiflerin ve beklenmedik okumaların zorluğunu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda küçük bir hayvanın hareketi ile çok daha büyük bir insanın hareketleri arasında ayrım yapmaya da yardımcı olabilir.

Pasif kızılötesi sensör PIR nedir?

Spektrumun karşı ucunda pasif kızılötesi sensör teknolojisi yer alır. PIR olarak bilinen bu sensör tipi, bu kategoride mevcut olan tek seçenektir. Emisyonları göndermek ve önceki okumaları karşılaştırmak yerine, cihazlar sadece bir ısı imzası bekler. İnsan vücudu, diğer birçok hayvanla birlikte, bir ısı kaynağıdır. Bu ısı vücuttan salındığı için kızılötesi ışık olarak görülebilir.

PIR sensör çevreyi aktif olarak taramak için daha fazla enerji dostudur. Bununla birlikte, duyarlılık sorunları yaygındır Örneğin bir sokak köpeği uyarı sistemini tetikleyebilir.

Hangi sensör daha iyi?

Doğru tipte sensör büyük ölçüde ne için kullanıldığına bağlıdır. Her sensör kullanım alanına göre eşsiz faydalar sağlayabilir. PIR sensörün enerji verimliliği, ofis binaları ve iç gözetim için güçlü noktasıdır. Örneğin ışıkların sadece gerektiğinde yanmasıyla, büyük alanlar elektrik ve bakım faturalarından önemli miktarda tasarruf sağlayabilir.



Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın