Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IP Güvenlik Kamerası Sistemi Nasıl Tasarlanır? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

IP Güvenlik Kamerası Sistemi Nasıl Tasarlanır?

Güvenlik sistemi tasarımı nasıl yapılır? En sık yapılan hatalar nelerdir? En iyi IP kamera sistemi nasıl kurulur?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IP Güvenlik Kamerası Sistemi Nasıl Tasarlanır?
BT departmanlarının, güvenlik sistemi kurulum, araştırma ve yönetimi hakkındaki sorumlulukları her geçen gün daha da artıyor. Verileri arşivlemek, analiz etmek, depolama ve bant genişliği üzerindeki etkiyi en aza indirecek bir sistem tasarlamak ise şüphesiz planlı bir süreç gerektiriyor.

Enterprise Strategy Group (ESG) ve Axis Communications tarafından yapılan ortak bir araştırmaya göre DVR'li temel analog güvenlik kamerası sistemleri, hızla ağ bağlantılı depolama seçeneklerine sahip gelişmiş IP tabanlı güvenlik çözümlerine dönüştüğünden, BT departmanları video gözetim sistemi uygulamalarında daha fazla yer almaya başlıyor.

Güvenlik sistemi tasarımı

Bir güvenlik sistemi birkaç bileşenden oluşur. Bunlar;
  • Güvenlik kamerası
  • Sunucu veya ağ video kayıt platformu
  • Video yönetim yazılımı (VMS)
  • Ağ donanımı (kablosuz antenler ve PoE anahtarları)
  • Uzun süreli depolama birimi

IP güvenlik sistemi tasarımında BT’nin sorumlulukları

Ekipmanın belirli özellikleri önemli olsa da ürünleri karşılaştırmadan önce daima IP video sisteminizin amacını açıklığa kavuşturmalısınız. Bu, video gözetim ihtiyaçlarınız için doğru ekipmanı belirlemenize ve seçmenize yardımcı olacaktır.

Her organizasyon ve BT departmanı, güvenlik sisteminin tasarım, uygulama ve yönetimini farklı şekilde ele alacaktır. Ancak, ortak sorumluluklar temelde aynıdır:
  • Kamera ve ekipman kurulumu
  • Sunucu / NVR kurulumu ve yapılandırması
  • Güvenlik sistemini diğer sistemlerle entegre etmek
  • Yönetici erişimini ve uzaktan erişimi ayarlama
  • Ekipman ve yazılım desteği
  • Video indirme ve yedekleme için istekleri işleme
  • İzleme sistemi performansı ve yönetimi
Güvenlik sistemi tasarımı basit görünebilir. Bununla birlikte, ekipmana aşina değilseniz hata yapmak oldukça kolaydır. Tasarım sürecinde yapılan en yaygın hata, ürünler hakkında net bir plana ve yeterli bilgiye sahip olmamaktır. 
  • Ekipmanı satın alırken gelecekteki bir sistem genişletmesini dikkate almamak
  • Yanlış lens seçimi ve kamera çözünürlüğü
  • Merkezi olmayan sistem yönetimi
  • Sistemi yeterli bilgiye sahip olmadan kurmak

Başarılı güvenlik sistemi tasarımı için ipuçları

En iyi IP güvenlik kamerası sistemi, kendi şirketinizin güvenlik ihtiyaçları için özelleştirilmiş bir sistemdir. Bir sistemi tasarlarken ağ güvenliği, fiziksel veri güvenliği, sistem kararlılığı ve veri saklama kategorilerini göz önünde bulundurun. Deneyimli bir güvenlik firması ile çalışmanın, sisteminizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmasını sağlayabileceğini dikkate alın.

Bir VMS mevcut sunucunuzdaki çoğu cihazla, yani ağ video kayıt cihazı (NVR) veya güvenlik sistemi yönetim sunucunuzla uyumlu olacaktır.

NVR'ler için CPU'ya ve belleğe özel dikkat gösterin. Video kayıt ve yönetim sistemleri, NVR'nin CPU'suna ve belleğine önemli ölçüde bağlıdır. Gelecekteki genişlemeyi göz önünde bulundurarak bu bileşenlere daha fazla bütçe ayırdığınızdan emin olun.

Ayrıca, kaç kameraya ihtiyacınızın olduğunu, sistem performans hedeflerinizi, kullanıcı sayısı ve kullanıcı erişim izinleri ve veri depolama ihtiyaçlarınız (RAID, SAN veya NAS) da göz önünde bulundurun.




Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın