Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İş Güvenliği En Sık Yapılan 7 Hata - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

İş Güvenliği En Sık Yapılan 7 Hata

Güvenlik sistemleri ve bina güvenliği uygulamalarında en sık yapılan 7 hata ve çözüm önerileri.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İş Güvenliği En Sık Yapılan 7 Hata
İşinizi güvence altına almak çoğu kez kolay bir iş değildir. Çalışanlar, ziyaretçiler, hackerlar, hırsızlar ve diğer faktörler iş güvenliği için potansiyel tehditler oluştururlar. Bu nedenle tüm risklerin ele alınması için farklı yöntemler gerekir. Yüksek teknoloji ürünü bir CCTV güvenlik sistemi ve en iyi erişim kontrol sistemine sahip olsanız bile sürekli güvenlik kontrolleri de gereklidir. Küçük gibi görünen bir güvenlik açığı bile işinizin geleceğini tehlikeye atabilir. Bu yazımızda güvenlik sistemleri ve bina güvenliği uygulamalarında en sık yaptıkları 7 hatayı ve bunları nasıl önleyebileceğinizi inceledik.

Yönetici izinleri ve güvenlik kontrollerini önemsememek

Üst düzey yöneticilerin güvenlik protokollerinden muaf tutulması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Ancak erişim kontrolü ve güvenlik protokollerinin çalışması için -patron bile olsanız-  herkesin bunları kurallar çerçevesinde kullanması gerekir. Yöneticilerin kimlik kartlarını göstermelerini sağlayın, güvenlik protokollerini ve limit dışı alanları göz ardı etmelerine izin vermeyin. Kullanıcıların uygun alanlara erişmek için ihtiyaç duydukları erişim kontrolü bilgilerine tam olarak sahip olduklarından emin olun. Rol tabanlı erişim kontrol sistemleri bunun için en ideal çözümdür. Protokollerin kullanılmasını ve herkesin kurallara saygı gösterilmesini sağlayın.

Bilgisayarları izlememek

Güvenlik sistemlerinizin çalışması için bilgisayarların da güvende olması gerekir. Sunucuya bağlı bilgisayarlar, güvenlik sistemlerine ve erişim denetim izinlerine erişmek ve bunları değiştirmek için kullanılabiliyorsa, parolalar ve / veya kimlik bilgileriyle güvenliğin sağlandığından emin olun.

İdeal olarak, bu tür bir erişime sahip bilgisayarlar sadece güvenli yerlerde tutulur ve onlara sadece erişmesi gereken sınırlı sayıdaki kişi erişebilir. Bu mümkün değilse veya şirket yapınız aksini belirlemişse, uygun şifrelerin güncel, güvenli ve en önemlisi gizli ve iyi korunmuş olmasını sağlayın. BT departmanınızın veya teknisyeninizin bilgisayar aktivitesini izlemesini, erişilen her sitenin veya programın günlüklerini tutmasını sağlayın. Bu, bir güvenlik ihlali durumunda ne olduğuna dair bir kayıt sağlar ve kimin gerçekten sisteme erişmesi gerektiğine karar verilmesine yardımcı olabilir.

Güvenlik sistemini anlamamak

İdeal olarak güvenlik sisteminizi izlemek ve bina güvenliğini sağlamak için güvenlik uzmanlarına sahip olmanız gerekir, ancak aynı zamanda tesis ya da şirketin yöneticisi olarak, hem teknoloji hem de protokoller açısından güvenlik sisteminizin nasıl çalıştığına dair bir fikrinizin olması da önemlidir. CCTV sisteminin , erişim kontrol okuyucusunun ve veritabanı kontrollerinin nasıl kullanılacağının yanı sıra güvenlik alarm sisteminizin nasıl devreye sokulacağı gibi temel bir anlayışa sahip olmayı önemseyin.

Güvenlik personeli veya çalışanlar için uygun eğitimleri vermemek

Yetkinlik güveni doğurur. İlgili personel, tüm güvenlik sistemleri kuralları ve sistemlerdeki ya da teknolojideki değişiklikler hakkında düzenli eğitimlerle kapsamlı bir şekilde eğitilmelidir. Güvenlik ihlalleri ve olayları söz konusu olduğunda personel ilk temas noktasıdır ve gözetim, alarm sistemleri ve giriş kontrolü olmak üzere bir güvenlik sisteminin üç ana yönünün nasıl kullanılacağını bilmelidir. Personel birlikte çalıştıkları sistemlere ne kadar aşina olursa, olaylara ve acil durum alarmlarına daha etkili bir şekilde cevap verebilirler.

Güvenlik personeli, güvenlik yanıtı söz konusu olduğunda ilk irtibat noktanız olsa da sorunların önlenmesi söz konusu olduğunda, tüm çalışanlarınız ilk savunma hattınızı oluşturur. Çalışanlar, yetkisiz kişilerin güvenli alanlara girmesine izin vermemek, değerli eşyalarınızı dışarıda bırakmamak ve tüm kapıları kilitlemek gibi temel öğeler dahil olmak üzere uygun güvenlik protokolleri ve prosedürleri konusunda eğitilmeli ve bilgilendirilmelidir. Ayrıca, erişim kontrol sistemleri kapılarının ve okuyucularının nasıl kullanılacağı, acil durumlarda güvenlik personeline nasıl başvurulacağı da öğretilmelidir.

Güvenlik kamerası kurulumunu yanlış yapmak

Bir güvenlik kamerası düzgün bir şekilde yerleştirilmediyse ne kadar yeni ve yüksek çözünürlüklü olduğunun veya ne kadar kayıt yapabildiğinin bir önemi yoktur. Kameralar görmesi gereken noktaları göremiyorsa, işletmenizin olması gerektiği gibi güvenli olmayacaktır. Güvenlik kamerası kurulumu, kurcalama veya vandalizm riskini önlemek için bina güvenliği açısından hayati önem taşıyan noktalara yeterince yükseğe ve dikkatlice yapılmalıdır. Bunlar arasında ön ve arka girişler, ana koridorlar, tesisin diğer güvenli kısımları (kasalar, bilgisayar sunucu odaları) ve değerli eşyaların veya bilgilerin bulunduğu alanlar yer alır.

PTZ kamera kullanımı çok geniş alanları kapsama ve kör noktaları ortadan kaldırmanın yanı sıra hareket izleme ve diğer video analizlerini video gözetim sisteminize dahil etmek için etkili bir yoludur.

Alarm izleme hizmeti kullanmamak

Sisteminizi izleyen güvenlik görevlilerine sahip olabilirsiniz. Ancak çok az sayıda kurum 7/24 kesintisiz video izleme yapabilir ve bu oldukça maliyetli bir çözümdür. Video sisteminize veya hırsız alarmlarına göz kulak olacak bir alarm izleme servisine sahip olmak, sisteminiz uzaktan bağlantı yoluyla periyodik olarak kontrol edilse bile her zaman sistemi izleyen bir çift göz olmasını sağlar. Mesai sonrası bir ihlal durumunda profesyonel bir izleme servisi ilk irtibat noktanız olacaktır.

Pencereler için yeterli önlemleri almamak

Video tabanlı güvenlik uygulamaları, mesai sonrası güvenliğinizin büyük bir kısmını sağlayabilir, ancak pencere kontakları veya cam kırılma dedektörleri aracılığıyla pencerelerinizin izlenmesini sağlamak ek bir koruma seviyesi sağlar. Birisi binanın etrafındaki güvenlik kameralarını geçip kör bir noktaya gizlice girmeyi başarırsa, kapı ve pencere sensörleri alarmı tetikleyerek uyarılar almanızı sağlayacaktır.





Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın