Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Deep Web'de Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır? - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Şirketler İçin Dark Web Tehlikesi! Güvenliği Sağlamanın Yolları

Deep webin bilinmeyen yönleri işletmeler için korkutucu olabiliyor. Veri güvenliğini sağlamak için çok yönlü bir yaklaşım sergilemek zararı azaltmaya yardımcı olabilir.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Şirketler İçin Dark Web Tehlikesi! Güvenliği Sağlamanın Yolları
Verilerinizin ne kadar değerli olduğunu düşünüyorsunuz? E-posta şifreniz, banka hesabınız ya da kullanıcı adınız için ne kadar ödeme yapmayı göze alabilirsiniz? Deep web’de bu gibi yasal olmayan sayısız işlem, farklı beceri düzeyine sahip suçlular tarafından her gün gerçekleştiriliyor.

Deep web en basit ifadeyle, internetin kayıt dışı alanı olarak tanımlanabilir. Bir nevi karaborsa olan deep web’den çalıntı veri satışı, silah ve hatta uyuşturucu gibi ürünlerin ticareti yapılabiliyor. Satılan veriler kullanıcı kimlik bilgilerinden sosyal güvenlik numaralarına kadar çeşitliliği gösteriyor. Deep web’in birçok bölümüne yalnızca özel tarayıcılar ve yazılımlarla erişilebiliyor. Aslında, bu yasadışı pazarların çoğuna özel bir araç gerekmeksizin sadece ‘’doğru kelimelerin aranması’’ ile kolayca erişilebiliyor. Deep web sadece veri satışı değil, verilerin çalınması için de araçlar sunuyor. Günümüzde bilgisayar bilgisi sınırlı olan bir kişi sadece bir tıkla düğmeyi DDoS saldırısı başlatabiliyor.
.
Şirketlerin her gün karşılaştıkları siber tehditler ve verilere erişmeye çalışan hackerların sayısı göz önüne alındığında, deep web’i anlamak kolaylaşıyor. Bununla birlikte, birçok şirketin bu durumu ciddiye almaması hem kendilerini hem de kullanıcılarını riske atıyor. Öyle ki  Ponemon Enstitüsüne göre, şirketlerin sadece yüzde 15'i deep web izleme hizmetlerine abone oluyor.

Deep web'in bilinmeyen yönleri işletmeler için korkutucu olsa da, bu harekete geçmemek için geçerli bir sebep değil. Veri güvenliğini sağlamak için çok yönlü bir yaklaşım sergilemek, şirketlerin verilerini bu gibi yasadışı pazarlardan uzak tutmalarına ve bilgilerin yayınlanması halinde kendilerini koruyabilmelerine yardımcı olabilir.

1. Adım: İlk Savunma Hattınızı Kurun
Şirketinizin güçlü bir savunmaya sahip olmasını sağlamak, verilerinizin yanlış ellere geçmemesini için çok önemlidir. Veri koruma için sistemlerin gelişmiş ve çok katmanlı bir yapıya sahip olması gerekmekle birlikte şirketlerin veri güvenliği için bazı temel unsurları unutmaması gerekir. Güçlü şifreler oluşturmak, çalışanları siber tehditler konusunda eğitmek ve yazılımları güncellemek uzun vadeli ve kapsamlı bir güvenlik stratejisi için vazgeçilmez adımlardır.

2. Adım: Deep Web İzleme Hizmeti Kullanın
İşletmenizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olabilecek yazılım çözümlerinden yararlanın. Bir izleme hizmeti, işletmenizin genel durumunu takip edebilir ve ihlal riskini azaltabilir. Deep web izleme hizmetlerine yatırım yapmak, şirketinizin hileli etkinlikleri çok daha erken tanımlamasına yardımcı olabilir. Deep web'den alınan bilgiler sayesinde şirketiniz ihlalin nerede gerçekleştiğini belirlemek için adli analiz başlatabilir, ilgili birimleri bilgilendirebilir ve etkilenebilecek hissedarları korumak için adımlar atabilir.

3. Adım: İyileştirme Adımlarını Düşün
Bir ihlali sonrasında şirketler yasaların gerektirdiği tüm düzenlemelere uymaya özel dikkat göstermeli ve  yasal düzenlemeler ne olursa olsun tüketicilere kimlik koruma hizmetleri sunmalıdır. İhlal sonrasında erken müdahale işlemleri kapsamında tüketicilere deep web kayıt arama, dolandırıcılık çözümleme hizmetleri ve kimlik hırsızlığı sigortası gibi güvencelerin sağlanması gibi basit adımlar şirketinizin itibarını kurtarmanıza yardımcı olabilir.
 

  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın