Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Sunucuları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik Sunucuları

Yerel güvenlik sunucularına sahip olmanın avantajları nelerdir? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Sunucuları
Güvenlik sistemi bulunduğunuz yere ve ihtiyaçlarınıza göre benzersiz bir yapı oluşturur. Bu nedenle kurulum sürecine birçok seçenekle karşılaşabilirsiniz. Ne tür kameralara ihtiyacınız var? Onlara nerede ihtiyacınız var? Erişim kontrolüne ihtiyacınız var mı? Hangi kimlik bilgilerini kullanacaksınız? Hırsızlık, duman veya hareket dedektörleri kuracak mısınız? Bu soruları yanıtlarken, bu sistemleri nasıl yöneteceğinizi de düşünmeniz gerekir. Kendi güvenlik sistemi sunucunuza sahip olmak ve kullanmak, size güçlü ve çok yönlü bir güvenlik çözümü sunar.

Yerinde güvenlik sunucularını kullanmak

Kendi sunucunuzu kurmayı seçmek, kolay verilen bir karar değildir. Kurulum maliyetlerin yanı sıra olduğu ve siz sunucularını korumak ve güncellemek için teknisyenler gerekir. Ancak, bir kez kurulum yapıldıktan sonra, yerel bir sunucu size bulut tabanlı bir çözümden daha güçlü bir çözüm sunar.

Yerel sunucular işletmeniz için iki temel yetenek kazandırır: Güvenlik sistemi yönetimi ve güvenli veri depolama.

Erişim denetimini yönetme

Her erişim kontrol sistemi onaylanmış bir kimlik bilgisine - bir beyaz listeye - ihtiyaç duyar ve her iyi sistemin giriş ve çıkış verilerinin kaydedileceği bir yere ihtiyacı vardır. Bulut tabanlı sistemler büyük ölçüde kolaylık sağlamakla birlikte, kablolu bir site içi sunucu daha özelleştirilebilir yapıya sahiptir. Yerel veri tabanları ve yönetim programları, özel ihtiyaçlar ve güvenlik çözümleri için daha kolay şekilde uyarlanabilir ve kablosuz olarak nadiren erişilebildikleri için, internet tabanlı bulut depolamadan fiziksel olarak daha güvenlidirler.

Video yönetimi

Bulut tabanlı sistemler üzerinde sürekli video kaydı ve arşivleme sınırlıdır. Yerel sunucular, gerekli gördüğünüz sürece, onları tasarladığınız kadar çeker. Video analizi, sahada kaydedilen çekimlerden raporlar oluşturarak, işletmenizin operasyonları hakkında değerli bilgiler sağlamanıza yardımcı olur. Merkezi bir sunucu, güvenlik kameralarınız için özel bir Video Yönetim Sistemi kullanma seçeneğini de sunar. Birden fazla NVR kayıt cihazı ihtiyacınız varsa, muhtemelen kaydedilen görüntüleri işlemek için bir VMS isteyeceksiniz. Bir VMS ayrıca birden fazla siteyi yönetmenize, gerçek zamanlı analizleri entegre etmenize, verilerinizi yedeklemenize ve satış noktalarındaki verileri çekimlere kaydetmenize izin verir. Yazılımı ayrıca, diğer güvenlik sistemlerinizi de entegre edebilir, böylece erişim kontrolünüzü ve hırsız alarmlarınızı tek bir birleşik arayüzden yönetebilirsiniz.

Raid çözümleri

Verilerinizin sunucunuzda güvenliğini sağlamanın bir yolu, Yedekli Bağımsız Diskler Dizisi ( RAID) kullanmaktır. Bir RAID kurulumu, bilgilerinizi saklamak için birden fazla sabit sürücüden oluşur. Bir sürücü başarısız olursa verilerinizi kurtarmanız için verileri stratejik olarak yerleştirmek üzere özel bir algoritma kullanılır. Her biri kendine özgü avantajları ve olumsuzlukları olan çeşitli RAID yapılandırması türleri vardır. En yaygın kullanılan türler RAID 0, 1, 5, 6 ve 10'dur.

Şeritleme - RAID 0

Verilerin RAID'de saklanmasında temel ilkelerden biri şeritleme (striping) olarak adlandırılır. İşlem 1 numaralı sürücüde yeniden başlar ve mevcut sürücüler arasında eşit olarak veri dağıtır. RAID 0 sistemi sadece temel bir şeritleme sistemidir ve sadece okuma ve yazma performansını artırır.

Yansıtma - RAID 1

RAID 1 sisteminde bulunan yansıtma, her şeyi tek bir sürücüye yazar ve sonra diğerine kopyalar. Bu, sunucunuzun gerçek zamanlı dahili bir yedeklemesidir. Böylece işlemlerinizi normal olarak sürdürmek için yalnızca sürücülerinizden birine gereksinim duyarsınız.

Parite kodlama ve yeniden veri yapılandırma - RAID 5 VE 6

Verilerin yeniden yapılandırılması, verilerin her bir bölümü ile ilişkili ek bir veri alt kümesi olan parite verilerinin oluşturulmasıyla yapılır. Parite bilgileri, her bölümde bir XOR fonksiyonu çalıştırılarak hesaplanır; bu, bölümde 1'lerin tek bir sayısı olduğunda 1 değerini döndürür. Başarısızlık olduğunda bir alt bölüm kaybolursa, eşlik verileri eksik olan hanelerin kalan 1 sayısını temel aldığını gösterir. Örneğin, parite biti tek sayıya ihtiyacınız olduğunu belirtirse ve çift sayı varsa, eksik rakamınız 1'dir.

En yaygın RAID kurulumlarından biri, verilerinizi saklamak ve parite bilgilerini kullanarak yeniden oluşturmak için üç veya daha fazla sabit sürücü kullanan RAID 5'tir. Alt bölümler, disklerde birbirini izleyen sürücülerdeki parite kodlarıyla dizilir. Parite verileri, son sürücüde depolanır, ikinci sürücüden sonuncu sürücüye kaydedilir ve böyle devam eder.

Bir sürücü arızası durumunda, 2. sürücü parite kodlarına bağlı olarak yeniden oluşturulabilir. Sürücü 2'de saklanan eksik parite verileri basitçe yeniden hesaplanabilir. Bir RAID 5 sistemi sadece 1 sürücünün hata toleransına sahiptir, ancak - birden fazla sürücü arızalanırsa, veriler yeniden yapılamaz. RAID 6, 2 ön arıza sistemi yaratarak ekstra bir parite kodu ekler.

RAID 10

Teknik olarak RAID 1 + 0, bu yapılandırma RAID 0'ın yansıtmasını RAID 1'in yansıtmasıyla birleştirir. Verileriniz önce yansır, ardından 4 veya daha fazla sürücüde şeritlenir. RAID 10'un hata toleransı her bir yansıtılmış set için 1'dir - herhangi bir veri kaybetmeden Disk 2 ve 3'ü kaybedebilirsiniz. Parite hesaplaması olmadığından, disk 3 ve 4'ü kaybetmek, bu disklerdeki herhangi bir şeyin kurtarılamayacağı anlamına gelir.

Bulut tabanlı güvenlik çözümleri

Unutmayın, bir RAID sunucusu verilerinizin bir yedeği değildir (RAID 1 hariç). RAID sisteminin yerine, çekimlerinizi ve veritabanınızı buluta depolamayı seçebilirsiniz. Bulut depolama hizmetleri, yerinde bir sunucunun kurulum ve bakım maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlar. Olumsuz tarafı, kendi sunucunuzun doğal modülerliği ile karşılaştırıldığında sınırlı esneklik ve işlevsellik sunmasıdır.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın