Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kamera Güvenlik - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Kamera Güvenlik

CCTV kamera nasıl çalışır? CCTV kamera çeşitleri nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kamera Güvenlik
CCTV olarak da bilinen kapalı devre televizyon sistemi, video sinyallerinin CCTV kamera, monitör ve kayıt cihazları (isteğe bağlı) gibi bağlı cihazlarda iletildiği bir sistemdir. Bu tanıma göre, tüm CCTV kameraları kapalı devre televizyon kameralarıdır. CCTV endüstrisinin güvenlik endüstrisindeki kapsamlı uygulamalarından dolayı, CCTV kameraları çoğunlukla güvenlik amaçları için ev ve iş güvenliğinde kullanılan kameralar için kullanılır.

CCTV kameraları hakkında birkaç bilgi

  • CCTV kamera sisteminin en eski uygulaması 1942 yılına kadar uzanmaktadır. Bir Alman mühendis olan Walter Bruch, monitörlerden V2 roketlerinin fırlatılmasını izlemek için CCTV kameraları kullanan sistemi tasarladı ve kurdu.
  • CCTV kameraların çoğunluğu, internete bağlanan ve alan sınırlaması olmadan çalışabilen IP kameralardır. IP kameralara temel güvenlik işlevlerine ek olarak uzaktan da erişebilirsiniz ki bu CCTV kameraların artık “kapalı devre” olmadığı anlamına geliyor.

CCTV kamera nasıl çalışır?

CCTV kamera sistemi ilk başta sadece güvenlik kameraları ve monitörlerden oluşuyordu. Daha sonra video kayıt ve inceleme için çeşitli kayıt birimleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları, lens aracılığıyla ışık akışını yakalayarak yüksek çözünürlüklü görüntüler elde eder. Renkli gece görüş teknolojili güvenlik kameraları gece karanlığında bile net görüntüler üretebilir. Ayrıca, hareket algılama sensörleri ile donatılmış çoğu CCTV kamera, insan hareketi algıladığında alarmları tetikleyebilir.

CCTV güvenlik kameraları, önemli anları belgelemek ve tekrar oynatmak için güvenlik kamerası kayıt cihazlarına sinyal gönderir. DVR veya NVR gibi kayıt cihazlarıyla, CCTV kamera sisteminde 7/24 güvenilir kayıt gerçekleştirilir. Ayrıca, bazı kameralar hareket algılandığında, hareketli olaylarının yerel olarak saklanması için bir mikro SD kart ile birlikte gelir. DVR, NVR veya SD kartlarda kaydedilen video klipler, siz uzaktayken bile, cep telefonunuzda, bilgisayarlarınızda veya TV monitörünüzde her zaman yeniden oynatılabilir.

CCTV kamera çeşitleri nelerdir?

CCTV kameralar farklı faktörlere göre çeşitli sınıflandırmalara sahiptir. Örneğin, sinyal iletim araçları açısından, CCTV güvenlik kameraları Analog CCTV kameraları ve IP CCTV kameraları olarak ikiye ayrılır. Analog sistemlerden farklı olarak, IP güvenlik kameralarının yüksek çözünürlük, uzaktan kolay erişim, esnek kurulum ve erişilebilir fiyatlar gibi özellikleri güvenlik endüstrisinde ana akım haline gelmesini sağladı.

Bağlantılar açısından kamera modelleri ise hücresel güvenlik kameraları, PoE güvenlik kameralarıWiFi güvenlik kameraları

Her türlü uygulama için bir CCTV kamera bulunabilir. Örneğin, herhangi bir internet bağlantısını n bulunmadığı yerlerde hücresel veriyi kullanan kameralar kullanılabilir. PoE güvenlik kameraları ile hem güç hem de bağlantı ihtiyacını tek bir kablo üzerinden karşılayabilir ve kamera için daha esnek kurulum sağlayabilirsiniz.

CCTV kameraları güç kaynakları veya şekilleri gibi diğer faktörler açısından sınıflandırılabilir.

Güvenlik kameraları ve uygulama alanları

1. Suç Önleme ve Tespiti
Güvenlik kameralarının birincil kullanımı, hırsızları ve diğer suçluları uyarmak ve caydırmaktır. Örneğin, bir PIR hareket detektörü ve yerleşik bir siren alarmı içeren kameralar, istilacıların hareketlerini tespit ederken, suç için etkili caydırıcı olan siren seslerini tetikleyebilir, cep telefonunuza anında bildirimler veya e-postalar gönderebilir.

2. Yaşlıların, Çocukların ve Evcil Hayvanların Bakımı
Birçok aile, çocuklarını, yaşlı ebeveynlerini veya evcil hayvanların izlemek için güvenlik kameralarını kullanıyor. Kameralar ile yaşlı aile büyüklerinin takip edebilir ( örneğin düşme vb.) çocukların eve güvenli bir şekilde ulaşıp ulaşmadığını veya evcil hayvanlarınızın yemeğini yiyip yemediğini kontrol edebilirsiniz.

3. İş Kullanımı
Güvenlik kamerası sistemi ile vitrinler, ofisler veya depolar gibi kritik alanların izlenmesi, güvenliğinizi ve çalışanlarınızın verimliliğini artırabilir. Gelişmiş video analizler ile alan kullanımı, reyon analizi, insan sayma, ısı haritaları gibi çok sayıda uygulamayı iş modelinize entegre edebilir, satışlarınızı ve karlılığınızı artırabilirsiniz.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın