Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
En İyi Gece Görüşlü Kamera - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

En İyi Gece Görüşlü Kamera

Gece görüşlü kamera tavsiyesi : Nelere dikkat etmeli?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
En İyi Gece Görüşlü Kamera
En iyi gece görüşlü kamera hangisi? Bu sorunun cevabı, çoğu zaman basit değildir.  Ne izleyeceğinizi bilmiyorsanız, kameranızın düşük ışık koşullarında kullanışlı bir görüntü elde etme kabiliyetini ciddi ölçüde azaltabilen bazı basit hatalar yapabilirsiniz. Kameralarınızdan mümkün olan en iyi görüntüyü elde etmek için ne yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Gece görüşlü kamera tavsiyesi : Nelere dikkat etmeli?

Güvenlik sistemi kurulumunda ve sorun giderirken bu güvenlik ipuçlarını göz önünde bulundurarak güvenlik kameralarınızın gece görüşünü geliştirebilirsiniz.

1. Aydınlatma ekleyin

Doğru ışık kaynağını eklemek, bir güvenlik kamerası tarafından görüntülenen alanı eşit olarak aydınlatabildiğinizden performansı önemli ölçüde etkiler. İyi bir ışık, iyi bir kameranın tüm gece renk modunda sanki gündüz gibi çalışmasını sağlar. Örneğin bir park alanı yakındaki bir binanın aydınlatmasından gelen ışık alanı biraz aydınlatabilir, ancak aydınlatma düzensiz ve gölgelerle doludur.

Alan düzeni izin verirse, daha fazla benzer ışık ekleyerek performansı iyileştirebilirsiniz, ancak en iyi çözümün, böyle geniş açık alanları aydınlatmak için tasarlanmış güçlü bir ışık kaynağı olduğunu unutmayın. Bir spot veya bir direk aydınlatması geniş bir alanı eşit ve parlak bir şekilde aydınlatacak ve araçlar gibi nesnelerin etrafındaki gölgelerin sayısını ve boyutunu büyük ölçüde azaltacaktır.

2. Ek kızılötesi aydınlatma kullanın

Gece görüşlü kamera geniş bir alanı kapsasın ancak, bütün gece görünür ışık olmasın diyorsanız kızılötesi aydınlatma ideal bir seçim olabilir. Birçok kamera, kameranın tam önündeki alanı aydınlatan, yerleşik kızılötesi LED'lerle birlikte gelir ve tam karanlıkta bile nesnelerin görünmesini sağlar. Ne yazık ki, bu yerleşik ışıkların birçoğu eşit kapsama sağlamaz ve çoğu, makul bir mesafede herhangi bir şeyi aydınlatmaya yetecek kadar güçlü değildir. Bununla birlikte bazı kameralar IR aydınlatma içermez, ancak bunun da tabi ki bir nedeni var. Nedenine birazdan değineceğiz.

Alana bir veya daha fazla harici kızılötesi aydınlatma eklemek, parlak ışıklar kullanmadan bir alanı aydınlatmak için ideal bir yoldur ve eğer doğru bir şekilde yapılmışsa, insan gözünün göremeyeceği tam karanlıkta bile harika bir kamera görüntüsü verebilir.

Kullanmayı seçtiğiniz modellere bağlı olarak, en iyi gece görüş kamerası fiyatı daha ucuz olan küçük ticari modellerden, daha büyük ticari modellere göre değişir. Kısa menzil için zayıf veya uzun menzil için daha güçlü olan geniş açılı ya da dar ışın gibi her türlü uygulamaya uyacak çok sayıda LED konfigürasyonu bulabilirsiniz.

3. Parlak ışıkları kameranın görüşünden uzak tutun

Güvenlik kamerası kurulumu yapılacak yerdeki ışık kaynaklarını inceleyin. Kamerayı parlak bir ışığın yanına koymayın ve kameranın görüş alanında doğrudan parlak bir ışığın gelmesine izin vermeyin.

Yakındaki parlak bir ışık, kamera tarafından görüntülenen resimde görünmese bile bazı sorunlara neden olabilir. Bu durum gündüz / gece ışık sensörünün düzgün çalışmamasına neden olabilir. Doğrudan ampulden gelen ışık ya da yakındaki bir yüzeyden yansıyan her şey, kamerada aynı etkiye sahiptir. Parlak bir ışığın yanına bir kamera yerleştirmeniz gerekiyorsa, ışığı kameranın yanına ve arkasına tutmaya çalışmalısınız, böylece ışığın doğrudan sensöre çarpmasını engelleyebilirsiniz.

En kötü durum, genellikle düşük ışıkta görüntüleme yapmak istediğinizde gerçekleşir ve kamera lensinde doğrudan gelen parlak bir ışığa sahip olursunuz. Görüntü sensörü parlak bir görüntüyü ve loş bir görüntüyü işleyebilir, ancak her iki uçta aynı anda bunu yapamaz. Parlak bir ışık görüyorsanız, artık görüntünün geri kalan alanları karanlık olacak ve çok iyi görünmeyecektir.

Görüntü sensörünün dinamik aralığı, ekstra ışıkların önlenmesi için akılda tutulması gereken en önemli şeylerden biridir ve dikkatli değilseniz kolayca hata yapabilirsiniz.

4. Yansıyan IR'yi azaltın

Yansımanın önemini anladıysanız, kameranın önüne düşecek ekstra kızılötesi ışığın kameranızın düşük ışık koşullarında görebilme yeteneğini sabote edebileceğini kolayca kavrayabilirsiniz.  Bir kamerayı bir binaya monte eder ve istediğiniz yere yönlendirdiğinizi düşünürsünüz. Gündüz görüntüleri harikadır, ancak gece görüntülerinin yeterince parlak olduğunu ancak karanlık alanları seçemediğinizi fark edersiniz. En çok karşılaşılan kızılötesi sorunlarından biri olan bu durumun yaygın nedenlerden biri, kameranın monte edildiği ortamın etrafındaki duvar veya zemin gibi bir yüzeyden yansıyan yerleşik IR LED'lerden gelen kızılötesi ışıktır. Yukarıdaki bölümdeki görünür ışıkta olduğu gibi, kameradaki IR ışığını yansıtan bu yüzey, mercek ve görüntü algılayıcısının direkt görüş açısında olmasa bile sorunlara neden olabilir.

Ayrıca, görünür ışıkta olduğu gibi, en kötü durum, yakındaki bina yüzeyinin veya başka bir nesnenin IR ışığını kameraya yansıtmasının, mercek ve görüntü sensörü açısında olduğu zamandır.  Işığın dahili IR'den veya harici bir IR aydınlatıcısından görülebilir olması fark etmez. Doğrudan veya yansıya bu gibi istenmeyen herhangi bir ışık, kameranızın gece görebilme kabiliyetini azaltacaktır.

5. Kameranızın yerleşik IR'sini kapatın

Her ne kadar üreticiler geleneksel LED'leri objektiften ayırmaya çalışsalar da, bazen IR ışığı mercek alanına ulaşabilir. Üst düzey bazı profesyonel güvenlik kameralarının böyle bir yerleşik IR'ye sahip olmamasının en önemli nedeni budur. Yerleşik kızılötesi ışıkları olan çoğu kamerada, istediğiniz zaman test yapmak veya kalıcı olarak IR’ı kapatmanız için bir ayar vardır, ancak tüm kameralar IR aydınlatmanın kapatılmasına izin vermez.

6. Daha iyi bir düşük ışık kamerası edinin

Bazen karanlıkta görmek için daha iyi bir kameraya ihtiyaç duyulabilir. Bu özellikle, aydınlatma bulunmayan, yetersiz ışık alan ve ek IR aydınlatmasının gerçekçi olmadığı bir alanda kamera kullanıyorsanız geçerlidir.  Düşük ışık koşullarında iyi performans gösterecek şekilde özel olarak tasarlanmış kameralar bulunmaktadır. Bunlar genellikle daha büyük, daha gelişmiş, daha hassas ve daha yüksek kaliteli görüntü sensörlerine sahiptir. Aynı zamanda yüksek çözünürlük de değildir çünkü daha düşük bir çözünürlük, belirli bir sensör boyutunda daha büyük piksellere izin verir ve daha büyük pikseller daha fazla ışık toplayabilir.

7. IR kesme filtresi olan bir kamera kullanın

Gerçek gündüz / gece kameraları gündüz ve gece modlarına sahiptir. Gün boyunca bir kızılötesi filtre, lensin önüne fiziksel olarak yerleştirilir. Bu IR kesme filtresi, kızılötesi ışığın görüntü sensörüne ulaşmasını engeller ve bu sayede sensörün renkleri doğru şekilde çoğaltmasını sağlar. Görüntü sensörü kızılötesi ve görülebilir ışığı algılayabildiğinden, filtre yerinde değilse görüntüdeki renkler büyük ölçüde değişecektir.
Bu IR-cut filtresi, kamera gece moduna geçtiğinde görüntü sensöründen fiziksel olarak uzaklaşır ve kameradaki renk, siyah beyaz moda geçer.

IR-cut filtresiz bir kameranın gündüz veya gece boyunca iyi performans göstermeyeceğinden emin olabilirsiniz.

8. Kameraların önünü ve aydınlatıcıları temiz tutun

Hem gündüz hem de gece mümkün olan en iyi görüntü için lensin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Kir ve toz gece görüşlü kameralarda, özellikle de yerleşik kızılötesi ışıkları kullananlarda ekstra sorun yaratabilir.

Böcekler ve örümcekler bazı sebeplerden dolayı kameraları ve kızılötesi ışıkları severler. Kameralarınızın yüzünü her sene en az iki veya üç kez temizlemeyi unutmayın. Dışarıdaki normal toz birikiminin yanı sıra, örümcek ağları ve böcek yuvalarını da temizlemek gerekebilir.

Temizlik ve görüntü açısından gece görüş kamerası modellerindeen sık rastlanan sorun, gün boyunca göremediğiniz, ancak gece dahili IR ışıkları tarafından aydınlatılınca ortaya çıkan ince örümcek ağlarıdır.

9. Kamerayı cam arkasına yerleştirmeyin

Yeni kameranızı içeride, bir pencereden dışarıya bakacak şekilde yerleştirildiğinizde gün boyunca oldukça iyi görüntüler elde edebilirsiniz.
Ancak gece olduğunda ve kamera gece moduna geçtiğinde görüntüyü kaybedersiniz ve tek gördüğünüz, yerleşik IR LED'lerin yansımasıdır. Bu durum, kameraya geri yansıyan kızılötesi ışıktan kaynaklanır.

Sonuç

En iyi gece görüşlü kamera seçimi için dikkat edilmesi gerekenleri özetleyecek olursak;
  • Geceleri görüntülemek istediğiniz alana görünür veya kızılötesi ışık ekleyin. Normalde düşük ışık koşullarında iyi çalışmayan ucuz kameralar bile, görüntüledikleri alanı düzgün şekilde aydınlatırsanız harika çalışabilir.
  • Görüntü sensörünü aşırı güçten koruyun, böylece olabildiğince hassas ve düşük ışıkta olabildiğince iyi görüntü sağlayın. Gözleriniz kameranın görüntü sensörü ile benzer şekilde çalışır. Her ikisi de daha düşük ışık seviyeleriyle iyi görülebilir, ancak biri gözünüze bir fener tutarsa göremezsiniz. Kameralar için de durum benzerdir.
  • Mümkünse objektifin etrafındaki küçük LED'ler yerine daha gelişmiş IR LED tasarımlarını seçin. Tam karanlıkta en iyi performans için dahili IR yerine harici IR aydınlatıcılar kullanın.
  • Gerekirse düşük ışık performansı için özel olarak tasarlanmış bir kamera alın ve tüm kamera yüzeylerini en iyi performans için temiz tutun.



Bu Makalenin Yorumları ( 3 )
kaliteden ödün vermeyin

emeklerinize sağlık

her biri birbirinden değerli binlerce makale, hazırlayanların eline sağlık




Yorum Yazın