Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
En İyi Dijital Kayıt Cihazı - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

En İyi Dijital Kayıt Cihazı

DVR nedir? Farklı DVR teknolojileri nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
En İyi Dijital Kayıt Cihazı

En iyi dijital kayıt cihazı seçimi yapmadan önce, biraz araştırma yapmak ve temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Açıkçası bu bilgilere ek olarak marka, garanti süresi ve teknik destek gibi dikkate alınması gereken çok sayıda ayrıntı vardır.

Bununla birlikte şimdi daha iyi bir seçim yapmak için yeterli bilgiye sahip olacaksınız. İşte, başlıyoruz!

Dijital kayıt cihazı DVR nedir?

Dijital kayıt cihazı ya da diğer adıyla DVR, bir CCTV kameradan gelen analog sinyalleri dijital formata dönüştüren, bilgiyi bir sabit diske depolayan ve aynı zamanda canlı video akışını ağdaki diğer cihazlara gönderen bir cihazdır.

Dijital kayıt cihazı bulunan bir CCTV sistemi tamamen analog değildir. Kameralar analog olarak video sinyali gönderir ve DVR bu sinyalleri ağ üzerinden kaydetmeden ve göndermeden önce dijital formata dönüştürür. En az bir DVR'ye sahip bir CCTV sistemine sahipseniz, projeniz analog değil, aslında bir hibrit CCTV sistemidir.

Farklı dijital kayıt cihazı teknolojileri

Artık DVR'lerin hibrid teknolojisine (analog / dijital) sahip olduğunu ve DVR girişine bağlı güvenlik kameralarının çoğunun analog teknolojiye sahip olduğunu biliyorsunuz. Piyasada birkaç farklı DVR seçeneği vardır ve bu, en iyi DVR seçimine karar verirken bazı karışıklıklara neden olabilir.

Bazı DVR üreticilerinin HD-TVI, HD-CVI ve AHD gibi kısaltmaları kullanarak en iyi seçeneklere sahip olduklarını belirten farklı DVR tipleri sunduklarını fark etmiş olabilirsiniz . Bu kısaltmalar, analog kameraların kayıt cihazlarının birlikte çalışabileceği iletim teknolojilerini temsil eder. Bununla birlikte, bu yazıda, yukarıda bahsedilen teknolojiler dışında, kayıt ve oynatma kapasitesi ile ilgili farklı DVR'ler arasındaki farkları da açıklayacağız.

Dijital kayıt cihazı kayıt çözünürlüğü

Kayıt ve görüntüleme kalitesi, birkaç faktöre bağlıdır ve bunlardan biri, ayrıntıları görmek için çok önemli olan çözünürlüktür. Kameralar ve kayıt cihazları için alışveriş yaparken, bilmeniz gereken şeylerden biri projenizde kullanmanız gereken çözünürlüktür.

CIF, 2CIF ve 4CIF çözünürlük

Ortak Değişim Biçimi (CIF), 1988 yılında görüntülü telekonferans sistemleri için oluşturulan ve CCTV sistemlerinde kabul edilen bir formattır. CIF çözünürlüğü ile çalışabilen bir kamera veya kaydediciniz varsa, bu, üretilen görüntünün 352 x 240 piksele sahip olduğu anlamına gelir.
2CIF çözünürlüğünde yatay piksel miktarı iki katına yani 720 x 240 çıkar. 4CIF çözünürlük ise toplamda hem yatay hem de dikey olarak piksel miktarını iki katına 720 x 480 çıkarır ve görüntü daha büyük olduğundan daha çok kullanılır.

720p ve 1080p çözünürlük

Bu çözünürlükler, yukarıda bahsedilen HD-TVI, HD-CVI ve AHD teknolojisine sahip kameralarda ve DVR'larda çok yaygındır.
720p, görüntüdeki yatay ve dikey olarak piksel miktarından sırasıyla 1280 x 720 olduğunu gösterir. Bu pikselleri çarparsanız 921.600 piksel elde edersiniz . Bu da 0.9 Megapiksele eşdeğerdir. 1080p , görüntüdeki yatay ve dikey olarak piksel sayısı sırasıyla 1920 x 1080 olduğunu gösterir. Bu pikselleri çarparsanız 2 Megapiksele eşit olan toplam 2.073.600 piksel elde edersiniz. Piyasada bu çözünürlüklerle farklı DVR markalarını kolayca bulabilirsiniz.

Yani,ortalama bir DVR için ideal çözünürlüğünün 1080p veya 2MP olduğunu söyleyebiliriz. Fakat 2MP'nin ötesine geçen daha yüksek çözünürlüğe sahip DVR modelleri olduğunu da unutmayın. Dahua ve Hikvision gibi üreticilerin 3MP, 5MP ve 8MP DVR'leri var.

DVR kare hızı

Bir DVR için diğer bir önemli faktör, kayıt yapabileceği saniyedeki kare miktarıdır. Bu bilgi ürün açıklamalarında FPS (saniyedeki kare) olarak bulunur. Kare sayısı arttıkça görüntünün donuklaşma etkisi o kadar düşük olur, bu da daha yumuşak ve pürüzsüz bir görüntü elde edebileceğiniz anlamına gelir.

DVR kodekleri

DVR, dijital formatı dönüştürmek ve ayrıca ağ üzerinde depolama ve bant genişliğini korumak için görüntüyü sıkıştıran bir algoritma kullanacaktır. Bu işlem kodekler tarafından yapılır. Çoğu modern DVR , kaliteyi kaybetmeden video sıkıştırmak için H.264 + veya daha yeni H.265 ve H, 265+ gibi daha gelişmiş kodek standartlarını kullanır.

 


 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın