Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Özel Güvenlik Haber - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Özel Güvenlik Haber

Özel güvenlik görevlisi nedir? Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Özel Güvenlik Haber
Günümüzde, suç teknoloji ile birlikte gelişti ve suç işlemek için manipüle edilebilecek, gelişmiş ekipman sayısının artması bu durumu daha belirgin hale getirdi. Güvenlik hiç bu kadar önemli olmamıştı çünkü teknoloji suçluların yararlanabileceği pek çok fırsat sundu. Tesisinizde özel güvenlik görevlileri bulundurmak önemli olsa da, asıl önemli olan şirketinizin profiline uyan iyi bir güvenlik görevlisi seçmenizdir. Özel güvenlik haber ve soruları için okumaya devam edin!

Özel güvenlik görevlisi nedir?

Özel Güvenlik Kanunu’na göre özel güvenlik görevlisinin tanımı, kanun kapsamındaki özel koruma ve güvenlik hizmetini yerine getiren kişiler olarak tanımlanır. Kalabalık yerlerde asayişi sağlamak, daha tenha yerlerdeyse can ve mal güvenliğini sağlamak gibi görev tanımlarına sahip olan güvenlik görevlileri, kısaca kişi, kurum ya da değerli varlıkları koruyan kişilerdir. Özel güvenlik görevlisi eğitimleri iletişim, hukuk, güvenlik, yangın, doğal afetler, ilk yardım, silahlar, kalabalık koruma, bireysel koruma gibi çeşitli alanlarda yapılır.

Özel güvenlik görevlisi olma şartları nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi olma şartları ve istenilen belgeler, adayın silahlı ya da silahsız olmak üzere başvurusuna göre farklılık gösterir. Silahlı özel güvenlik görevlisi olabilmek için adayın 21 yaşını doldurması, en az lise mezunu olması ve sabıka kaydının bulunmaması gerekir. Silahsız adaylar için sabıka kaydı olmamak, 18 yaşını doldurmak ve ortaöğretim mezunu olmak yeterlidir.

Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik sertifikası vermeye yetkili kurumlardan, silahsız ya da silahlı özel güvenlik eğitimi alınması gerekir. Adaylar eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından her yıl 6 kez yapılan ÖGG sınavına katılıp minimum 60 puan almalıdır. 60 puan barajını aşan kişiler sertifikalı özel güvenlik görevlisi olmaya hak kazanır. Silahlı ve silahsız güvenlik görevlisi eğitimleri ve istenilen belgeler farklıdır. Silahlı eğitimler için toplam eğitim süresi 120 saat olup, 15 gün temel ders ve 3 gün silah dersi olmak üzere toplamda 18 günde tamamlanır. Silahsız eğitim için süre 100 saattir ve toplamda 15 gün sürer.

Özel güvenlik görevlisi iş olanakları

Özel güvenlik görevlileri için çalışma imkanı oldukça geniştir. Konserler, hastaneler, havalimanları, siteler, konutlar, kültürel etkinlikler, tiyatrolar, sinemalar, AVM’ler gibi güvenliğin önemli olduğu her alanda özel güvenlik görevlisi istihdam edilebilir.

Özel güvenlik görevlileri ne kadar maaş alır?

Özel güvenlik görevlisi maaşı, silah kullanabilme durumuna göre farklılık gösterir. Silah kullanabilen güvenlik görevlisi ortalama naaşı 2000-2500 TL, silahsız güvenlik görevlileri maaşları ise asgari ücretle 2.000 tl arasındadır.

Özel güvenlik kadro seçiminde dikkat edilmesi gerekenler 

Şirketinizin profilini öğrenin - İyi bir güvenlik görevlisi seçmek, şirketin kendi güvenlik gereksinimlerini bilmesini gerektirir. Bu bir güvenlik danışmanı yardımı ile yapılabilir. İlk olarak, kaç tane güvenlik görevlisine gerçekten ihtiyacınız olduğuna karar vermelisiniz.
İhtiyacınız olan güvenlik personelinin sayısını belirleyin .Ayrıca, tesisinizdeki her bir giriş veya çıkış noktası için ne kadar bir güce ihtiyacınız olacağını belirlemelisiniz. Büyük bir şirketiniz varsa, denetim yapılan kapılardakiler dışında, devriye gezen güvenlik görevlileri bulundurmayı düşünün. Ayrıca, üniforma giymeyen gizli güvenlik personelini de kiralamak isteyebilirsiniz.

Kimlik bilgilerini kontrol edin - Herhangi bir çalışan taramasında olduğu gibi, güvenlik görevlilerinizin kimlik bilgilerini kontrol etmeniz gerekir. Bu şekilde, onları ne zaman ve nereye atayacağınız konusunda tam kontrol sahibi olabilirsiniz. Kimlik bilgilerinin gerçekliğini kontrol etmek sizi bir davadan veya binlerce lira kaybetmekten kurtarabilir.

Referanslar isteyin - Referanslar istihdam sürecinin doğal bir parçasıdır. Güvenlik görevlisinin referanslarını aramak için zaman ayırın. Hiçbir şey saklamayan iyi güvenlik görevlileri, işe alınma şanslarını artırmak için referanslarını göstereceklerdir.

Adaylarla mülakat yapın- Gözle temas ve kişisel konuşmalar, kişinin karakterini özetlemenin en iyi yollarından biridir. Güvenlik görevlilerini işe almadan önce görüştüğünüzden emin olun. Şirketinizin güvenliğini ve güvenliğinizi emanet ettiğiniz kişiyi yakından tanımak her şeyden önemlidir.

Özel güvenlik görevlisi haber ve özel güvenlik görevlisi son durum için bizi takip etmeye devam edin!
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın