Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Güvenlik

Güvenlik kamerası sistemleri ve bileşenleri için okumaya devam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik
Teknolojideki ilerlemeler ve güvenlik kamerası sistemine duyulan artan ihtiyaçla, güvenlik kameraları her büyüklükteki alanlarda ve geniş bir bütçe aralığında erişilebilir hale geldi. Bir güvenlik kamerası sistemi, görüntüleri sisteme aktaran kameralar kadar iyidir. İster tek kameralı bir kurulum ister karmaşık bir kamera ağı olsun, güvenlik sisteminiz özel ihtiyaçlarınız için tasarlanmış kameraları kullanmalıdır. 

Güvenlik Kamerası Bileşenleri

Kameraları oluşturan değişken faktörleri anlamak, hangi kameraların satın alınacağını belirlemede kritik öneme sahiptir ve bu, nitelikli bir kurulumun en önemli basamağıdır. Güvenlik kameraları ve sistemlerinin özellikleri arasındaki farkı bilmek, güvenlik planlamasını daha kolay ve daha üretken hale getirir.

Çip boyutu


En yaygın iki güvenlik kamerası tipi, CCD ve CMOS'dur. Her iki tipte de 1/4, 1/3 veya 1/2 inç boyutlarında bilgisayar çipleri kullanılarak görüntüler yakalanır. Genel olarak, daha büyük yonga boyutları, endüstri standardı olarak hizmet veren 1/3 inç çiplerle daha iyi görüntü kalitesi sağlar.

Lens

Bir güvenlik kamerasının objektifi genel gözetim alanını belirler. Daha büyük mercekler daha dar ve daha yakın bir görüş alanı sağlarken, daha küçük mercekler daha geniş bir perspektif sunar. Tipik lens boyutları 3,6 mm ila 18 mm arasındadır. Lensler ayrıca sabit veya değişken odak uzaklığına sahiptir ve düşük ışık koşullarında çalışmak üzere tasarlanabilir. Potansiyel lensleri karşılaştırırken kamera konumunu ve çevre koşullarını düşünün.

Çözünürlük

Bir güvenlik kamerasının çözünürlüğü, yakalanan görüntünün ayrıntı düzeyini gösterir; yüksek çözünürlükte kameralar daha temiz, daha net görüntüler üretir. Üreticiler genellikle yatay TV hatlarının sayısını temsil eden TVL'deki güvenlik kamera çözünürlüğünü ölçer. TVL, bir kameranın çözünürlüğünü daha yaygın piksel ölçümlerinden daha doğru bir şekilde gösterir. Ortalama güvenlik kameraları 300 ve 400 TVL çözünürlükleri, yüksek çözünürlüklü kameralar ise 700 TVL çözünürlükte çalışır. Bu tür kameralardan en iyi şekilde yararlanmak için, video kaydedicilerinizin ve ekran monitörlerinizin yüksek çözünürlükleri kullanabildiğinden emin olun.


Güvenlik Kamerası Sistemleri

Kablolu ve Kablosuz

Güvenlik kameraları kablolu veya kablosuz olarak gelir. Kablolu kameralar en uygun maliyetli seçenektir ve aynı zamanda en iyi, en güvenilir video kalitesini sunar, çünkü sinyal girişimi sorunu yaşanmaz. Kablosuz kameraların kurulumu daha kolaydır, bu sayede konut kullanımı için idealdir, ancak daha pahalıdırlar ve kamera konumunda güç kaynağı gerektirirler.

Renk ve S / B

Devam eden teknolojik gelişmeler, renkli güvenlik kameralarını çok daha uygun maliyetli hale getirerek, geleneksel siyah-beyaz güvenlik kameralarına uygun rakipler olarak konumlandırıyor. Renkli kameralar, daha fazla bilgi ve daha ayrıntılı bilgi sunar. Bununla birlikte, siyah-beyaz kameralar genellikle düşük ışık koşullarında renkli kameralardan daha iyi çalışır ve bu sayede konut alanlarında gece gözetimi için uygundur.  Siyah beyaz güvenlik kameralar düşük maliyetlidir ve renkli kameraların ihtiyaç duyduğu ışığın 1 / 100'ünü gerektirir ve bu da daha hızlı görüntü aktarımı sağlar . Renkli görüntü önemli değilse, siyah beyaz kameralar ideal bir seçenek olabilir .

Pan / Zoom / Tilt PZT


Yüksek riskli ortamlar genellikle Pan / Zoom / Tilt (Eğim / Eğme) için PZT güvenlik kamerası kullanır . PTZ kamera modellerinin gelişmiş özellikleri, daha fazla görsel kapsam ve gelişmiş görüntü detayı sağlar. PZT kameralar daha pahalıdır ve kameraları aktif bir şekilde kontrol etmek için yetenekli bir operatör gerektirir.

Analog kameralar

Analog kameralar, ticari işletmelerin tesislerini izlemelerini sağlayan güvenilir ve ekonomik bir yoldur . Analog kameraların uyumluluğu sayesinde çoğu video kaydedici bu kameralarla çalışabilir. Analog kameraların önemli bir avantajı, doğrudan bir ağa bağlanmamalarıdır. Sistem kapalı devre olduğu için kullanıcılar video gecikme süresiyle karşılaşmaz.

IP kameralar

IP kameralar, verileri bir ethernet bağlantısı üzerinden ileten ağ bağlantılı bir dijital video kameradır. IP kameralar, ağ kameraları olarak da adlandırılır. Genellikle IP gözetimi için, kapalı devre televizyonun (CCTV) dijitalleştirilmiş ve ağa bağlı bir versiyonu olarak kullanılır. IP kameraların temel faydası, yüksek çözünürlükte ve yüksek kalitede video sunmasıdır. Yüksek kaliteli bir video, yüz tanıma, plaka tanıma veya dijital olarak yakınlaştırma yeteneğine izin verir. Çözünürlük normal olarak bir analog kameradan 2-3 kat daha fazladır.

IR (Kızılötesi) Kameralar


IR kameralar, kullanıcıların görüntüleri tam karanlıkta bile görüntülemelerine olanak tanır. Kameralar, IR ışığını 50 fit'e kadar görüntüleyen yerleşik IR LED'ler içerir. IR aydınlatıcıların eklenmesiyle, IR kameraları tam karanlıkta yüzlerce metre ötesini görebilir .
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın