Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Düzenli bakım hayat kurtarır! - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Yangın Alarm Sistemlerinizi Neden Test Etmelisiniz ?

Düzenli bakım hayat kurtarır!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Yangın Alarm Sistemlerinizi Neden Test Etmelisiniz ?
Yangın alarm sistemlerinin, insanları, mülkleri ve varlıklarını korumaya yardımcı olması beklenir. Bununla birlikte sadece sisteme bakarak tamamen operasyonel olup olmadığını söyleyemezsiniz. Diğer herhangi bir sistemde olduğu gibi, elektronik ve diğer bileşenler zamanla bozulabilir ve sistemin çalışmasını tehlikeye atabilir. Toz, kir ve diğer kirletici maddeler duman dedektörlerinde sorunlara neden olabilir. Vandalizm, yeniden yapılanma ve uygun olmayan bakım prosedürleri gibi şeyler de yangından korunma ekipmanına zarar verebilir.

Binanızın bariz bir yangın tehlikesi içermediğini düşündüğünüzde bile, bu yangın olasılığına karşı tamamen korunduğunuz anlamına gelmez. Yangın alarm sistemler, herhangi bir yangın koruma programında çok önemli bir ilk adımdır Bir yangını durdurmak için tasarlanan tüm önleyici tedbirleri incelemeniz önemlidir. Önleme, koruma kadar hayati önem taşır, ancak bu önlemlerin hiçbiri, gerekli hazırlıklar olmaksızın işe yaramaz.Uygun tes, muayene ve bakım süreçleri ile yangın alarm sisteminizi optimum çalışma performansında tutabilirsiniz. Sisteminizi her zaman iyi durumda tutmak, herhangi bir riske karşı korumanın yanı sıra beklenmedik acil durum onarımlarını ve yanlış alarmları önleyerek masrafları azaltır.

Can güvenliği ve maliyetler

Şirketiniz ne kadar büyük olursa olsun, korunması gereken en önemli iki varlığın nakit akışınız ve çalışanlarınızın güvenliği olduğunu fark etmelisiniz. Bir yangını içeren acil bir duruma hazır değilseniz, sorumlu tutulabilirsiniz. Bu durum, itibarınızı zedeleyecek ve çalışanlarınızı ve ziyaretçilerinizi gereksiz risklere maruz bırakabileceğinden işletmenize daha fazla zarar verecektir. Ticari yangın alarm sistemlerinizi test etmek sistemin gerektiğinde sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar.

Sigorta Kapsamı

İş sigortaları şirketinizi her türlü aksaklık ve sıkıntıdan korumak için tasarlanmıştır. Bir yangından sonra tamir ve yedek ekipman için ödeme yapmak bir servete mal olabilir. Ancak, yangın alarm sisteminizin tamamen çalışır durumda olması için yapabileceğiniz her şeyi yaptığınızdan emin değilseniz, sigorta sağlayıcınız tazminat ödemekten vazgeçecektir.

Operasyonel sorunlar

Hatalı veya tutarsız bir yangın alarm sistemi, çalışmayan bir sistem anlamına gelir ve sıkıntılı bir sürece işaret eder. Bu durum sadece siz ve çalışanlarınız için can sıkıcı olmakla kalmaz aynı zamanda yanlış alarm nedeniyle operasyonel zorlukları da beraberinde getirir. Yıl boyunca yangın alarm sistemlerinizi test ederek, yanlış alarmların neden olduğu tahliye vb. sorunları yaşama olasılığını azaltabilirsiniz. Firmanızı olabildiğince güvenli tutmak için ne gerekiyorsa yapmalısınız ve yangın alarm sisteminizin titizlikle test edilmesi, bu hedefe ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Nereden başlamalı?

Sistemin yaşını ve bakım geçmişini bilmek, operasyonel hazırlığını sürdürmek için atmanız gereken adımları belirlemenize yardımcı olur. Beş yaşından küçük sistemlerde, problemler genellikle uygunsuz topraklama veya voltaj geçişleri gibi çevresel faktörler gibi kurulumdan kaynaklanır. Nitelikli uzmanlar tarafından periyodik sistem testi ve muayenesi, birçok problemi tespit edebilir.

Beş ila on yaş arasındaki sistemler, sert, ancak normal çevresel faktörlerin neden olduğu bileşen arızalarına maruz kalabilir. Voltaj dalgalanmaları, sıcaklık ve nem, sistem arızasına veya sıkıntı alarm sorunlarına neden olabilir.

On ile onbeş yaş arasındaki sistemler hala yaşam güvenliği için koruma sağlayabilir. Bununla birlikte, bu kategorideki sistemler, uygun bakım prosedürleri uygulandığında bile çok dikkat gerektirir. Sistemin kötü bir bakım geçmişi ya da hiç bakım yapılmaması durumunda, bileşenlerin arızalanması ve sistem bileşenlerinin yanıltıcı bir şekilde izlenmesi olasıdır.

Yangın alarm sistemleri için bakım faaliyetleri beş adımda toplanabilir.
1. Üretici spesifikasyonlarına göre, alev ve duman dedektörleri gibi alarm sensörlerini test edin ve kalibre edin. Bu adım, farklı sensörlerin ve bunların test gereksinimlerinin, hata modlarının ve yeniden yükleme gereksinimlerinin bilinmesini gerektirir.
2. Girdileri simüle edin ve anonsörleri test edin. Bu adım, test edilen sistemin özel bilgisini gerektirir.
3. Hassasiyeti ayarlayın. Bu adım, belirli bir sistemin, özel uygulamanın ve yangın algılama teorisinin anlaşılmasını gerektirir.
4. Korozyon ve son kullanma tarihi için pilleri kontrol edin, gerekirse uygun önlemleri alın.
5. Sistem yaşına ek olarak, bütçe ve personel kaynaklarını da dikkate alın.. Personeliniz bu kritik yaşam güvenliği sistemini düzgün bir şekilde sürdürmek için zaman ve uzmanlığa sahip mi? Muayene, test ve bakım yapan kişilerin, yangın alarm sistemine hizmet verebilecek kadar bilgili ve nitelikli olması gerekir. Bir servis ve bakım sözleşmesi ile eğitim ikilemini aşabilirsiniz.


  


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın