Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Etkinlik Güvenliği En Son Trendler - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Etkinlik Güvenliği En Son Trendler

Etkinlik güvenliğini sağlamak için en yeni teknolojiler

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Etkinlik Güvenliği En Son Trendler
Güvenlik bir etkinlik organizasyonunun her zaman en önemli özelliğiyken, son yıllarda sıkça yaşanan kalabalık hedefli terör saldırıları, tüm etkinlik yönetimi için güvenliğin bir numaralı öncelik haline gelmesine neden oldu. Güvenlik profesyonellerinin güvenlik protokollerine uyması ve en yeni güvenlik trendlerini takip etmeleri, yeni nesil tehditleri önlemek için oldukça önemli hale geldi.

2018 Etkinlik Güvenliği Trendleri

1. In-App Kalabalık Takibi

Pek çok büyük ölçekli etkinlik, katılımcıların konuyla ilgili bilgilere ulaşmalarına olanak tanıyan ve aynı zamanda katılımcılarla ilgili gerekli bilgileri toplayan uygulamalar oluşturuyor. Etkinlik organizatörleri, güvenlik amacıyla, özellikle acil durumlarda kullanılabilecek, kişisel veriler içeren uygulama içi kalabalık takibi teknolojisini kullanarak, güvenliği geliştiriyor.

2. Crowd shaping- Kalabalık Şekillendirme Teknolojisi

Crowdshaping, etkinlik boyunca tüm katılımcıların ilgi alanlarını ve tepkilerini değerlendiren en yeni yazılımdır. Olay yöneticileri uygulama yazılımlarını kullanarak, bu bilgileri, akıllı telefonlar veya akıllı saatler gibi çeşitli teknolojilerden, check-in sırasında kullanılan gerçek zamanlı veri toplama özelliğiyle kazanabilirler. Bu gelişmiş teknolojinin temel işlevi, katılımcıların beğenisini kazanmak olsa da ikincil düzeyde, elde edilen bilgi yüksek güvenlik önlemleri ve potansiyel tehditlere karşı organizatörleri uyarmak için kullanılabilir.

3. Uzaktan izleme sistemleri ve dronlar

Teknoloji geliştikçe, uzak güvenlik daha popüler hale geldi. Çalıştığınız güvenlik ekibine bağlı olarak, uzaktan güvenlik çözümleri, tüm boyutlardaki olayların 360 derecelik görünümünü ve olası sorunların gerçek zamanlı uyarılarını sağlayabilir. Sistem güvenlik görevlileriyle birleştirildiğinde en yüksek güvenlik düzeyini sağlar.

Dronlar, gerçek zamanlı 360 derecelik video görüntülemeye izin verir ve etkinliğinizin tüm alanlarını izlemek için kullanılabilir. Bu etkinlik güvenliğini sağlamaya yönelik yayınlar için idealdir. Kayıtlar, güvenlik gözetimi ve gerektiğinde gerekli arama ve kurtarma görevlerini yürütmek için kullanılabilirler. Böylece potansiyel sorunlara karşı reaktif ve proaktif bir yaklaşım benimsenebilir.

4. Radyo Frekansı Tanımlaması (RFID) Bileklikler

RFID bileklikleri, elektromanyetik alanların kullanılmasıyla, depolanmış bilgileri içeren etiketlerdir. Etkinlik yönetimi için bu bileklikler katılımı takip etmek ve ödeme yapmak için kullanılabilir. Yetkisiz etkinlik erişimini önlemede ve genel güvenliğini bilgi erişimi yoluyla geliştirmede son derece etkilidirler.

5. Siber Güvenlik

Kişisel bilgilerin internete yayılması, etkinlik organizatörlerinin yalnızca katılımcıların fiziksel olarak değil, kişisel bilgilerini de güvence altına almalarını zorunlu kılıyor. Siber güvenlik, bu nedenle bu yılın etkinlik yönetiminde büyük bir trend olmaya başlıyor. Birçok organizatör müşteri verilerini arşivlemek ve saklamak yerine, etkinliği takiben verileri kaldırmayı seçiyor. Bu duruma alternatif olarak, yeni nesil sistemler, riski en aza indirgemek için yüksek düzeyde antivirüs yazılımı, veri kaybı önleme araçları ve olay yönetim yazılımlarını birleştirerek siber güvenlik seviyesini artırmayı hedefliyor.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın