Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
NFC ve RFID Çiplerde Güvenlik Sorunları - Makale Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN MAKALELER
    Makaleler Yükleniyor Makaleler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
MAKALE DETAYI
Anasayfa       Makaleler

Çalışanlara Çip Dönemi Mi Geliyor?

Endüstri uzmanları, erişim kontrolü için insan vücuduna implante edilen RFID çiplerin avantajlarından daha fazla dezavantaja sahip olduğunu söylüyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Çalışanlara Çip Dönemi Mi Geliyor?
Wisconsin merkezli bir şirket çalışanlarına, implant edilebilir RFID çiplerini teklif etmeye başlayacağını duyurdu. Çalışanların yarısından fazlasının katılımına kesin gözüyle bakan şirket yetkilileri, çip uygulamasının zorunlu olmadığının altını çiziyor.

Yakın çevre iletişimi- NFC teknolojisini kullanan implante edilebilir çipler, bir pirinç tanesi boyutunda ve başparmak ile işaret parmak arasındaki derinin altına yerleştiriliyor. RFID implantları, güvenlik kontrolü uygulamaları açısından yaygınlaşması muhtemel görünmese de şirketlerin yıllardır mücadele etmeye çalıştıkları bazı konulara çözüm sunuyor. Örneğin, çip transferi ile kimlik kartı zorunluluğu olmayacağından kayıp ya da çalıntı riski ortadan kaldırılmış oluyor.

İmplant çip teknolojisinin potansiyel riskleri
Erişim kontrolü gibi eylemlerde, bireylerin güvenli bir şekilde tanımlanması için pazarda artan bir talep olmasına rağmen RFID çipler, pazarın talebini karşılamakta çoğu kez yetersiz kalıyor. Bunun en önemli nedeni uygulamanın dezavantajlarının faydalarını önemli ölçüde gölgelemesi.  Uzmanlara göre biyometri alanındaki yüz ve iris taraması, kalp atışı analizi ve el yazısı analizi gibi teknolojik gelişmeler, kişilere herhangi bir şey yerleştirmek zorunda kalmadan benzer deneyimleri sağlayacak. Genel eğilim, çeşitli nesnelerden oluşan bir cismi insan vücuduna yerleştirmenin cazip olmadığı kadar, gerekli olmadığı yönünde.

Uygulamanın gerekliliği tartışıla dursun, güvenlik uzmanları uygulamanın siber suçlular için bir fırsat yaratabileceğine ve çiplerden bilgi çalınabileceğine ayrıca dikkat çekiyor. Herhangi bir donanım gibi saldırıya uğraması muhtemel olan çipler veri güvenliği tehlikesinin dışında kişilerin fiziki güvenliğini de riske atabiliyor. Ancak çiplerin avantajlarını göz ardı etmeyen uzmanlar, çip teknolojisinin giyilebilir eşyalarda uygulanarak daha verimli sonuçlar elde edilebileceğini savunuyor.

Bireysel çipler yolda
RFID çip teknolojisi sadece kurumsal güvenlik uygulamaları kapsamında tercih edilmiyor. www. dangerousthings.com gibi siteler kişiselleştirilmiş çip satışıyla dikkat çekiyor ve uygulamanın insan vücudu üzerindeki risklerine karşı garanti vermiyor. Kapı açmak, bilgi depolamak, coğrafi konum belirlemek için deri altına çip yerleştirilebiliyor. Çip kullanıcıları uygulamanın zararsız olduğu konusunda görüş belirtiyor. Ancak çiplerin insan sağlığı üzerindeki olası etkileri, araştırmaların ve uygulama vakalarının yeterli olmaması nedeniyle henüz bilinmiyor.
 


Bu Makalenin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın