Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Vücuda Takılan Kamera Çözümü - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Vücuda Takılan Kamera Çözümü

Kameraların İsviçre Çakısı

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Vücuda Takılan Kamera Çözümü
Kısa süre önce duyurulan vücuda takılan kamera çözümü Axis'i yeni bir pazara taşıyor. Güvenilirliği ve sağlamlığı sağlamak için hem laboratuarlarda hem de sahada test edilen ve mevcut yazılımla sorunsuz entegrasyon için açık bir mimariyle tasarlanan çözüm, dünyanın en esnek çözümü olmaya aday. Çözümün arkasındaki bazı ekip üyeleri, Fredrik Andersson, Lina He ve Rob Messer, yeni sistemin faydaları, teknik özellikleri ve saha çalışmaları hakkında bilgiler veriyor.
 
Ağ videosunda endüstri lideri olmak, vücuda takılan kamera pazarına girmek, mevcut bir işin mantıksal bir uzantısıydı. Kolluk kuvvetleri ve özel güvenlik alanındaki müşteriler tarafından ele alınan ihtiyaçlara dayanarak, dünyayı daha güvenli, daha akıllı ve daha güvenli bir yer haline getirmek için yeni bir yol sağlar. Bir polis memurunun, bir güvenlik görevlisinin veya bir tren görevlisinin gövdesine bir kamera koymak, daha güvenli bir iş yeri, kanıt toplamak için daha iyi olanaklar yaratır ve daha iyi çalışma yöntemleri veya eğitimler geliştirmek için girdi sağlayabilir. Olanaklar ve kullanım alanları sonsuzdur.

Açık mimari sayesinde nihai esneklik

Vücuda takılan çözüm, tüm Axis ürünlerinde bulunan yüksek kaliteyi yansıtıyor. Diğer birçok Axis çözümünün açık bir mimariye dayandığı gibi, bu çözüm de mevcut yazılımla entegrasyona izin veriyor. Bu, mevcut müşteri yatırımlarının boşa gitmemesini sağlıyor.
Küresel Ürün Müdürü Fredrik Andersson şöyle açıklıyor: “Sistemin en güçlü özelliklerinden biri, müşterilerin vücuda takılan kameraları mevcut Video Yönetim Sistemleri (VMS) veya Kanıt Yönetim Sistemleri (EMS) ile entegre etmelerine olanak tanıyan açık mimarisidir. Axis gövdeye takılan çözüm, şirket içinde veya bulutta üçüncü taraf bir VMS ve EMS ile kullanılabilir ve diğer video gözetim verileriyle entegrasyona izin verir. Şirketin kendi VMS'si olan AXIS Camera Station kullanılarak uçtan uca bir çözüm olarak da teslim edilebilir.

Kameraların "İsviçre Çakısı"

Çeşitli zorlu ortamlar için uygun güvenlik kameraları geliştirme konusunda onlarca yıllık tecrübesiyle Axis, zayıf ışık koşulları gibi koşullarla nasıl başa çıkılacağını biliyor ve yüksek kaliteli görüntüler sunmaya devam ederken darbelere ve sert çevre koşullarına dayanabilen sağlam kameralar üretiyor. Ve bu bilgi, vücuda takılan yeni kamera sisteminin tüm bölümlerinde yoğunlaşıyor.

Sistem üç ana donanım bileşeninden oluşur: kameralar, kamera yerleştirme istasyonu ve sistem denetleyicisi. Bağlantı istasyonları tesise güvenli bir şekilde yerleştirilebilir ve sistem denetleyicisi, görüntüleri analiz ve depolama için seçilen hedefe gönderir. Kameralar sahada kullanıldığında videoyu saklarken, sistem denetleyicisi de dosyaları kameralardan otomatik olarak siler, böylece cihaz hemen tekrar kullanıma hazır olur.

Axis, kameraların "İsviçre Çakısı" nı arıyordu: herhangi bir görüntü kalitesi veya sağlamlığı kaybetmeden iyi pil gücüne sahip küçük, hafif bir cihaz geliştirmesi ve aynı zamanda kamera üzerinde kolay kullanım imkanı sağlaması gerekiyordu. Axis için tamamen yeni bir tasarım biçimiydi.

Ürün Uzmanı Lina He şunları söylüyor: “Kolluk kuvvetlerinin ve güvenlik görevlilerinin kamera ile yürüdükleri ve hatta koştukları göz önüne alındığında, Axis ekibi cihazların değişen durumlarda net görüntüler sağladığından emin oldu. Kamera, 1080p @ 30fps'ye kadar video çeker ve geniş dinamik aralık teknolojisi (WDR) gibi özellikler içeriyor. Kamerayı takan kişi çok zorlu ışık koşullarına maruz kalsa bile görüntünün görünür ve yüksek kalitede kalmasını sağlıyor.
 
Ürünlerimizin çoğunda olduğu gibi, gürültüyü azaltmaya ve sinyali iyileştirmeye yardımcı olan bir yazılım da kullandık, çünkü sonuçta, görüntülerin mahkeme salonlarında kanıt olarak kullanılması gerekecek. Ses için, konuşma kalitesini iyileştirmek ve gürültüyü azaltmak için çift mikrofon kullandık. Memurlar cihazı şarj etme işlerini aksatamadıklarından, kameraların tam HD çözünürlükte yaklaşık 12 saatlik çekim süresi vardır ve 17 saate kadar çalışacak şekilde yapılandırılabilir - bu, ortalama bir vardiya uzunluğundan daha uzun . Depolama ve bant genişliği talebini azaltmak için vücuda takılan Axis Zipstream sıkıştırma teknolojisini kullandık. Kameralarda ayrıca 64 GB dahili depolama alanı var ve bu da tam HD çözünürlükte tam bir geçişi karşılamak için yeterli. "
 
Kalite, ister ürünün kendisinde ister kullanılabilirliğinde olsun, Axis felsefesinin her zaman ana parçası olmuştur. Axis, vücuda takılan kameralarının standartlarını korumak ve kullanılabilirlik gereksinimlerini karşılamak için bu yeni kamerayı üretti.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın