Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Flir Centaur - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

FLIR den İnsansız Kara Araçları

ABD Deniz Piyadeleri için Centaur İnsansız Kara Araçları için 18.6 Milyon $ Sipariş Aldı

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
FLIR den İnsansız Kara Araçları
FLIR, ABD Deniz Piyadeleri için Centaur İnsansız Kara Araçları için 18.6 Milyon $ Sipariş Aldı

ARLINGTON, Va., 3 Nisan 2020 - FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) ABD Deniz Piyadeleri, şirketin Centaur ™ insansız kara taşıtlarının (UGV) ve yedek parçalarının 140'tan fazlasını sipariş ettiğini açıkladı. 18,6 milyon dolarlık sözleşme, Savunma Adamı Taşınabilir Robot Sistemi Artışı II (MTRS Inc II) programı aracılığıyla sağlanıyor.
Bu ayın başlarında FLIR, ABD Hava Kuvvetleri'nin 23 milyon dolarlık bir sözleşme ile yaklaşık 200 Centaur sipariş ettiğini açıkladı. Deniz Piyadeleri Patlayıcı Mühimmat İmhası (EOD) ekipleri,
FLIR Centaur'u, doğaçlama patlayıcı cihazların (IED'ler), patlamamış mühimmatın ve benzeri tehlikeli görevlerin silahsızlandırılmasına yardımcı olmak için kullanacak. Bir dizi görevi desteklemek için farklı sensörler ve yükler eklenebilir.

“Centaur, Deniz Piyadelerine, Kolordu'ya sağlamaya devam ettiğimiz FLIR PackBot, SUGV ve FirstLook robotlarını tamamlayacak çok amaçlı, orta büyüklükte bir UGV veriyor,” diyor FLIR Hükümet ve Savunma Teknolojileri işinin başkanı David Ray. "Hava Kuvvetleri'nden onur duyuyoruz ve şimdi Marines, Centaur'u bir EOD tercih platformu olarak seçiyor ve ABD Ordusu MTRS Inc II programının bir satın alma kanalı olarak hizmet edebileceğinden memnun."

2017 yılında ABD Ordusu, bir yıl önce FLIR tarafından MTRS Inc II için orta ölçekli robot sağlayıcısı olarak satın alınan Endeavor Robotics'i seçti. Şirket tamamen yeni Centaur'u MTRS çözümü olarak tasarladı. FLIR, orduya, seçenekler dahil olmak üzere, 150 milyon dolardan fazla değere sahip olan çok yıllı kayıt programı kapsamında Orduya teslim ediyor. Bu son sipariş mevcut tavanın altına düşer.

Centaur, tehlikeleri tespit etmek, onaylamak, tanımlamak ve atmak için ayrıcalık özelliği sağlayan orta büyüklükte bir UGV'dir. Yaklaşık 160 kilo ağırlığında olan açık mimari robot, gelişmiş bir EO / IR kamera paketi, altı ayağa ulaşan bir manipülatör kolu ve merdiven çıkma yeteneği sunuyor. CBRNE tespiti ve diğer görevler için modüler yükler kullanılabilir.

Teslimatların 2020'nin üçüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor.

FLIR Systems, Inc. Hakkında

1978 yılında kurulan FLIR Systems, savunma, endüstriyel ve ticari uygulamalar için akıllı algılama çözümlerine odaklanmış, dünya lideri bir endüstri teknolojisi şirketidir. FLIR Systems'ın vizyonu, profesyonellerin hayatlarını ve geçim kaynaklarını kurtaran daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak teknolojiler yaratan “Dünya'nın Altıncı Hissi” olmaktır.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın