Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Termal Kameralar - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Termal Kameralar

Covid 19 u tespit edebiliyor mu ?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Termal Kameralar
Termal Kameralar Covid 19 u tespit edebiliyor mu?

Covid 19 her geçen gün yayılıyor ve dünya üzerinde insan hayatını tehlikeye sokmaya devam ediyor. Bu duruma bağlı olarak Termal Kamera talepleri son zamanlarda çok ciddi artış gösterdi. Ön siparişler dahi şu anda karşılanamamakta. Durum böyle iken termal kamera üreticileri talepleri karşılamakta şimdiden zorlanıyor. Sektörde bir çok marka türedi ve türemeye de devam ediyor.

Peki Termal Kameranın enfekte olmuş kişiler üzerindeki analiz kabiliyetini ve tutarlılığını nasıl tespit edebiliyoruz? On binlerce dolara satın alınan bu kameralar enekte olmuş kişileri gerçekten tespit edebiliyorlar mı? Hangi şartlar altında tespit edebiliyorlar? Tespit etme aşamasında hangi koşulların sağlanması gerekiyor?  Üreticiler enfekte olmuş hastaların ateşlerinin ölçümü için tavsiye edilen minumum mesafenin ne olduğunu ve ideal koşulların ne olduğunu maalesef çok yayınlamıyorlar.

Yeni korona virüsün 14 gün kuluçkalama döneminin olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Enfekte olmuş kişinin bu dönemde termal kamera ile tespit edilebilmesi çok mümkün görünmüyor. Ayrıca enfekte olmuş kişi termal kameradan geçmeden önce ateş düşürücü almış olabilir ve böyle bir durumda da termal kameranın bu kişiyi tanımlaması da çok mümkün görünmüyor.  Dış ortam hava sıcaklığının düşük olduğu ve insan teni üzerindeki değer değişikliğine neden olması göz önünde bulundurulduğunda ölçüm yapılan değerlerin doğruluğunun da sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz.

Ayrıca bu ürünlerin satışını yapan firmaların da pazarlama argümanlarında bunu korona virüs tespiti yapabilen ürünler olarak satmasının da doğru olmadığını söylemekte fayda var.
Üreticiler tarafından gelen verilerin tam olmaması, ideal koşulların net olarak paylaşılmadığı bu durumda enfekte olmuş her kişinin termal kamera ile hatasız bir şekilde tanımlanmasının çok ta mümkün görünmediğini söyleyebiliriz.  


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın