Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
FLIR United VMS, Abu Dabi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

FLIR United VMS, Abu Dabi’nin Güvenli Şehir Çözümü

FLIR Falcon Eye Projesi

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
FLIR United VMS, Abu Dabi’nin Güvenli Şehir Çözümü
FLIR United VMS, Abu Dabi’nin Güvenli Şehir Çözümünde Merkezi Bileşen Olarak Hizmet Vermektedir

FLIR United VMS, Abu Dabi’nin güvenli şehir platformunda, çok sayıda güvenlik kamerası, entegrasyon hizmeti ve bakım operasyonunun yönetildiği bir bütündür. FLIR Systems tarafından Falcon Eye Projesi olarak tanınan bu uygulama, 2018 Intersec Ödülleri'nde Yılın Güvenlik Altyapısı Projesi seçildi.

Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) büyük bir kültürel ve ticari merkezdir ve BAE’nin ekonomisinin yaklaşık üçte ikisini oluşturur. Petrol ve doğal gaz, GSYİH'nın büyük bir bölümünü oluştururken, Abu Dabi, lüks tatil beldelerinde ve iş otellerinde büyük yatırımlarla kendisini önde gelen bir turizm merkezi olarak konumlandırdı. Sonuç olarak, kamu güvenliği en önemli önceliktir - ve FLIR Systems kentin uzun vadeli güvenli şehir girişimi için kritik bir rol oynamaktadır.

Son zamanlarda, Abu Dabi İzleme ve Kontrol Merkezi (ADMCC), kentin kesintisiz bir şekilde kapsanması için tüm kamu erişim kameralarını tek bir platforma entegre etmekle görevlendirildi.
Bu girişimin bir parçası olarak ADMCC, gerçek zamanlı durumsal farkındalık, tehdit tespiti, veri toplama, kamu güvenliği kuruluşları arasında veri paylaşımı ve suç önleme için şehir genelinde güvenlik kameraları ve sensörlerinin kurulacağı Falcon Eye projesini başlattı. Falcon Eye, Abu Dabi’nin mevcut gözetim sistemini binlerce araç plakası tanıma kamerası ve gözetim kamerasına genişletiyor, video analizi ve / veya yüz tanıma özelliği bulunan kameralarla birlikte.

Falcon Eye projesinin bir parçası olarak, FLIR United VMS, tüm kamu erişim kameralarını, şehrin kesintisiz ve tam kapsama alanı sağlamak için tek bir platformda birleştirir.
Falcon Eye projesi kapsamında böylesine kapsamlı bir sistemi yönetmek için, ADMCC'nin video yönetim sistemi (VMS) yazılımını güncellemesi gerekiyordu. ADMCC, geliştirilmiş görüntü kalitesinin yanı sıra akışlı videonun depolanması ve bütünlüğünü artıracak bir VMS istedi. VMS'nin ayrıca Büyük Veri, siber koruma, akıllı kameralar, en üst düzey analitik ve otomatik kamera yönetimi gibi mevcut, ortaya çıkan ve gelecekteki teknolojileri dâhil edebilmesi gerekiyordu. Ek olarak, ADMCC, alt sistemlerden hiçbir veri veya işlemden ödün vermeden mevcut fiziksel güvenlik yönetimi bilgileriyle (PSIM) sorunsuz bir şekilde bütünleşecek uygun maliyetli bir VMS gerektiriyordu.

Daha önce, ADMCC'nin FLIR ile güçlü bir ilişkisi vardı ve birkaç yıl boyunca daha eski bir FLIR United VMS sürümünü kullanmıştı. Dikkatli araştırma ve değerlendirmelerden sonra, ADMCC güvenli şehir sektöründe gelişmiş video çözümlerinde endüstri lideri olarak FLIR ile ortaklığa devam etmeyi seçti. ADMCC, Falcon Eye inisiyatifi için en son FLIR United VMS sürümünü VMS olarak seçti.

FLIR United VMS, IP ağları üzerinden sınırsız sayıda kamerayı destekleyen video gözetimi için güvenilir, kurumsal düzeyde bir yazılım çözümüdür. FLIR’ın ödüllü United VMS platformunun bir parçası olan Latitude, gelişmiş siber güvenlik protokollerine sahiptir. Dağıtık sunucu mimarisi sınırsız ölçeklenebilirlik, çok sahalı dağıtımlar ve gelişmiş ağ topolojileri sağlar. Latitude’un açık platform işlevi, yüzlerce üçüncü parti teknolojisini bir araya getirerek gelişmiş cihaz entegrasyonu sağlar. ONVIF Profile S ile uyumlu Latitude, kameralar ve VMS arasında daha fazla uyumluluk sağlıyor.

FLIR ekibinin özel desteğiyle, Latitude ve ADMCC’nin şirket içi PSIM çözümünün entegrasyonu hiçbir veri kaybı olmadan başarıyla tamamlandı.
ADMCC Genel Direktörü Saeed Al-Neyadi “FLIR, ADMCC’nin güvenilir tedarikçilerinden biri olarak kabul edilir, gerektiğinde operasyonlarımıza düzenli iyileştirmeler ve uzman desteği sunar” dedi. “Yerinde FLIR mühendisi ADMCC'ye ölçülemez bir değer verdi.”

Gelişmiş analitik özellikli sokak güvenlik kameraları, dikkat edilmesi gereken herhangi bir tehditte güvenlik personelini uyarır. Birlikte, bu kameralar ve sensörler şehir genelinde gerçek zamanlı durumsal farkındalık sağlar.

United VMS'in tanımlayıcı özelliklerinden biri basitlik ve kolay kullanıcı arayüzüdür. United VMS, destek personeli için video işlemlerini yönetme ve kontrol etmede basitleştirilmiş erişim sunar. Tüm güvenli şehir projeleri için verilerin korunması ve kullanılabilirliği çok önemlidir.

Khalfan Al Hassani (BİT Müdürü), “Veri toplama yoluyla işlemden geçirilebilir bilgilerin kullanımı, Güvenli Şehir girişimleri gibi bu kadar büyük ölçekli bir operasyon yürütmek için hayati önem taşıyor” dedi. “United VMS, olağanüstü yük devretme özelliği ile maksimum bütünlük ve güvenilirlik sağlar.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın