Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Star Alliance NEC Yüz Tanıma - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

NEC ve Star Alliance'den Büyük İşbirliği

Havalimanlarında yüz tanıma sistemleri ile yeni bir dönem başlıyor

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
NEC ve Star Alliance'den Büyük İşbirliği
Dünyanın en büyük havayolu şirketi ittifakı olan Star Alliance ve BT, ağ ve biyometrik teknolojilerde dünya lideri olan NEC Corporation, bugün sık sık uçan yolcu programı müşterileri için seyahat deneyimini önemli ölçüde artıracak biyometrik veri tabanlı bir tanımlama platformu geliştirmek için bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Bu platform, Star Alliance ve NEC'in sorunsuz bir müşteri yolculuğu sunma stratejisini geliştirirken, seyahat ekosistemindeki değerleri ölçümleyebilecek ve tüm süreçlere entegre edilebilecek.
Uygulama cep telefonuna indirilip sisteme kayıt olan ve biyometriye katılmayı kabul eden Star Alliance müşterileri kesintisiz ve handsfree bir yolcu deneyimine sahip olacak ve bu sayede check-in kioskları, çanta bırakma, salonlar ve biniş gibi hava limanlarında kapıdan geçme temas noktalarından geçmelerine izin verecek. Geleneksel olarak hem pasaport hem de biniş kartı gerektiren kapılar, yüz tanıma teknolojisine sahip güvenli bir kimlik yönetimi çözümü kullanarak.

Ayrıca, platform havalimanlarına ve Star Alliance üyesi havayollarının operasyonel verimliliği artırmalarına yardımcı olacak.

Servis, Star Alliance'ın sık uçuş programlarından birine kayıtlı olan ve biyometrik verilerinin kullanımına izin veren müşteriler tarafından sağlanacaktır.

Sistem Nasıl Çalışacak ?

Mobil cihazlarında birkaç kolay adımda müşteriler endüstri lideri güvenlik teknolojisini kullanarak yeni platforma kaydolma seçeneğine sahip olacaklar. Sadece bir kez kayıt olmaları gerekir ve daha sonra bir Star Alliance üyesi havayolu ile seyahat ettikleri zaman, katılan herhangi bir havaalanının biyometrik temas noktalarında biyometrik verilerini birden çok kez kullanabilirler.
Fotoğraf ve diğer kimlik bilgileri gibi kişisel veriler şifrelenir ve platformda güvenle saklanır. Sistem en başından beri, en son yüz tanıma teknolojisinden faydalanan geçerli veri koruma yasalarına uygun olarak tasarlanmıştır. Kişisel veriler sadece yolcunun rızası ile işlenir. Yolcuların güvenlik ve göçmenlik prosedürleri sırasında pasaportlarını göstermeleri gerekebilir.
 
Star Alliance ve NEC, 2020'nin ilk çeyreğine kadar bir Star Alliance havaalanı merkezinde ilk biyometrik çözümü sunmayı hedefliyor.


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın