Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Sektöründe 2019 - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Sektöründe 2019

Güvenlik Sektörü 2018-2019 Analizi

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Sektöründe 2019
Güvenlik Sektöründe 2018

2018 yılı ülke ekonomisi ve ekonomik dengelerin dalgalanması ile birlikte güvenlik sektörü genelinde negatif etki yaratan bir yıl oldu. İnşaat sektöründeki durgunluk ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar sektördeki hedeflerin yakalanması süreçlerini de zorlaştırmış oldu. 2018 yılını hedeflerini tutturarak büyüme ile kapatan firmalar yok değil, stratejilerini bu kaygan zemin doğrultusunda organize edebilen, müşteriyi, ekibi, finansal enstrümanlarını iyi yönetebilen, öz kaynakları ile nakit sıkışıklığından başarı ile çıkan firmalar da var. Fakat 2018 geneli için piyasada izlediğimiz genel durumun negatif yönlü olduğunu hatırlatmakta fayda var. Cirolardaki düşüş, karlılık oranları, tahsilatlarda yaşanan sıkıntılar, yatırımların ve projelerin beklemeye alınması, kur artışları, pazardaki daralmalar genel itibarı ile firmaların moralini bozmuş durumda. .

Gelelim 2019 yılına,

Sektörün önde gelen firmaları ile yapmış olduğumuz görüşmeler doğrultusunda 2019 yılı için piyasada olumlu bir rüzgâr esmesi beklentiler dâhilinde. 2018 yılından daha kötü olacağını ön gören firmalar da yok değil. Olumlu bir havanın oluşabilmesi için gözden geçirilmesi gereken ve hayati önem taşıyan hazırlıkların firmalar tarafından yapılması gerekiyor. 2019 yılında sektörü bekleyen sıkıntıların başında negatif yönlü ekonomik rüzgârların bir süre daha devam etmesi yer alıyor. Döviz kurlarında yaşanan artışlar, inşaat sektöründeki daralma, faizlerin yüksek olması vb. nedenler tüketiciyi daha ekonomik çözümleri alternatif olarak araştırma eğilimine yönlendiriyor. Bu da mevcut global üreticilerin bazılarının pazarlarında daralma olma ihtimalini ön plana çıkarırken fiyat performans dengesini iyi bir şekilde tutturup hizmet kalitesini maksimum seviyede tutan üreticiler için de çok ciddi bir fırsat olarak görülüyor. Özet ile son 10 yıllık dengelerin değiştiğini ve değişeceğini, rekabetin uç noktalarda yaşanacağını okumak çok ta zor değil.  
Video analiz ve yazılım çözümlerinin ön planda olması beklenen yeni yılda, akıllı ev otomasyonları, geçiş kontrol sistemleri, yüksek çözünürlüklü ekonomik maliyetli analog ve ip sistemlerde Pazar paylarında artış ön görülmekte.

2018 Yılında Kazananlar Kulübünde Olanlar Neler Yaptı ?  

Satış ve pazarlama aktivitelerini gözden geçirdiler,
Doğru pazarlama aktivitelerine yatırım yaptılar,
Dikey pazarlar ve alternatif pazarlara entegre oldular,
Performans yönetim sistemlerinin iyileştirdiler,
Sahaya indiler,
Kaliteli-Kalifiye istihdam sağladılar,
Finansal dengelerini disipline ettiler

2019 yılında satışlarınızın bol, karlılığınızın yüksek olduğu Kazananlar Kulübünde olmanız dileğiyle,


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın