Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IKEA ve Xiaomi’den Akıllı Ev İşbirliği - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IKEA ve Xiaomi’den Akıllı Ev İşbirliği

İsveçli mobilya devi İkea, Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IKEA ve Xiaomi’den Akıllı Ev İşbirliği
İsveçli mobilya şirketi IKEA, Xiaomi AIOT Developers Konferansı'nda akıllı bir ev ekosistemi oluşturmak için Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

Ortaklık ilk olarak, IKEA'nın akıllı aydınlatma ürünleri serisini Xiaomi'nin IoT platformuna bağlamasıyla başlayacak. Başka bir deyişle Xiaomi'nin Mi Home uygulaması ve sesli asistanı Xiao Ai, IKEA akıllı aydınlatma cihazlarını kontrol edebilecek.
Gelecekte IKEA, Xiaomi'nin hava temizleyicileri, akıllı lambalar ve akıllı kameralar gibi akıllı ev ürünlerini mağazalarında sergileyecek.

Büyüyen orta sınıfı hedefleyen IKEA, Çin pazarında önemli bir başarı sağladı. IKEA'nın dünyanın en büyük 10 mağazasından sekizi Çin'de bulunuyor. Her iki şirketin de bu ortaklıktan önemli avantajlar sağlacak gibi görünüyor. Özellikle IKEA'nın ağa bağlı cihazlarının Xiaomi platformunda yaygın olarak desteklenmesi Xiaomi'nin akıllı ev alanında daha fazla tanınmasını destekliyor.

Yapay zeka ve IoT'ye önemli yatırımlar yapan Xiaomi, akıllı ev ürünleri pazarında önemli bir oyuncu olmaya başlıyor. Şirketin yatırım yaptığı 220 şirketin 100'ü akıllı cihazlara odaklanıyor. "Xiao Ai" ses asistanı, 34 milyon aktif kullanıcı ile 100 milyondan fazla cihazda kullanılıyor.

Ekonomik akıllı telefonlar satmasıyla tanınan Xiaomi, dünyadaki akıllı telefon piyasasında yatay bir büyüme kaydettiği için, gelişmekte olan yapay zeka ve bağlı cihazlarla kendini geliştirmeyi hedefliyor.

Diğer yandan IKEA, akıllı ev piyasasında kendisini öne çıkarmak için ortaklık stratejisini benimsiyor. İsveçli mobilya devi Xiaomi ile olan ortaklığına ek olarak, Apple HomeKit, Amazon Alexa ve Google Asistan’la da birlikte çalışıyor.
 


Bu Haberin Yorumları ( 1 )
bak sen ikea ya




Yorum Yazın