Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Sahteciliği önlemek için Blockchain teknolojisi kullanılacak! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Sahteciliği önlemek için Blockchain teknolojisi kullanılacak!

Seagate ve IBM’den blockchain işbirliği!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Sahteciliği önlemek için  Blockchain teknolojisi kullanılacak!
Seagate Technology ve IBM, blockchain ve güvenlik teknolojilerini kullanarak ürün sahteciliğini azaltmak için birlikte çalıştıklarını açıkladı. Sahte sabit disklerle mücadele etmek için tasarlanan proje, disk sürücü ürünlerinin kaynağını doğrulamak için IBM Blockchain Platform'u kullanıyor ve veri yönetimi endüstrisine yeni bir çok katmanlı güvenlik koruması getiriyor.

Ürünün gerçekliğini doğrulamak için Seagate’in, IBM Cloudchain'deki IBM Blockchain Platformunu, üretim noktasında Seagate Secure Electronic ID'ye (eID) dayalı ürün kimlik doğrulama verileriyle güncellemesi planlanıyor. Elektronik parmak izi olarak hizmet eden her benzersiz tanımlayıcı, ürün yaşam döngüsü sırasında herhangi bir zamanda, sabit sürücünün kimliğini doğrulamak için kullanılabiliyor.

Seagate'in Sertifikalı Silme işlemi, Seagate Secure genel anahtar altyapısı (PKI) altında cihaz tarafından elektronik olarak imzalanıyor. Blok zincirinde saklanan dijital bir veri temizleme sertifikası üretmek için şifreleme silme teknolojisini kullanılıyor.

IBM'in küresel yönetmen direktörü Bruce Anderson, “Blockchain teknolojisi varlıkların gerçekliğini ve doğruluğunu teyit etmede son derece etkili olabilir. Blockchain'i gelişmiş kriptografik ürün tanımlama teknolojisi ile birleştirmek, blokchain'in elektronik ürün yaşam döngüsü yönetim süreçlerini yeniden tasarlama potansiyeli için önemli bir işaret.” diyor.

Seagate Secure teknolojisi üzerine kurulan EID ve Sertifikalı Silme özellikleri sayesinde müşteriler, bir sürücünün gerçek bir Seagate ürünü olduğunu dolayca doğrulayabiliyor ve verileri güvenli bir şekilde silebiliyor.

Seagate'in Başkan Yardımcısı Mark Re, “Seagate'in ürün güvenliği konusundaki yeniliklerini IBM'in blockchain uzmanlığı ile birleştirerek, gelecekte ürün sahteciliğini azaltmaya yardımcı olabileceğimizi kanıtlamak istiyoruz.”

Global ürün sahteciliğiyle mücadelede, Seagate ve IBM ortaklığının diğer teknoloji ortaklarının da katılımıyla genişleyeceği düşünülüyor.
 


Bu Haberin Yorumları ( 1 )
Blockchain hakkında bilgisi olan var ise bana yardımcı olabilirmi?




Yorum Yazın