Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2020 Tokyo Olimpiyatlarını Robot Güvenlik Görevlisi Koruyacak - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2020 Tokyo Olimpiyatlarını Robot Güvenlik Görevlisi Koruyacak

Perseusbot basına tanıtıldı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
2020 Tokyo Olimpiyatlarını Robot Güvenlik Görevlisi Koruyacak
2020 Tokyo Olimpiyatlarında güvenliği desteklemek ve tren istasyonlarında güvenlik görevlisi olarak hizmet vermek üzere geliştirilen bir robot, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Yapay zeka ile desteklenen bir güvenlik kamerası ile donatılmış olan robot, istasyonlardaki şüpheli kişileri veya nesneleri tespit edip raporlayabiliyor.

Yunan mitolojik kahramanı Perseus'tan ilham alınan ve “Perseusbot” olarak adlandırılan robot, 167.5 santimetre boyunda, 61 cm genişliğinde ve 90.5 cm uzunluğunda. Robot, akıllı kameraları sayesinde vücut dilini analiz edebiliyor ve herhangi bir çatışmadan önce oluşan saldırgan davranışları veya hareketleri tahmin edebiliyor.

Tokyo Büyükşehir Endüstriyel Teknoloji Araştırma Enstitüsü, Seibu Demiryolu A.Ş., bilgi teknolojisi şirketi Nihon Unisys Ltd ve AI kamera geliştiricisi Earth Eyes tarafından geliştirilen robot 26 ila 30 Kasım tarihleri arasında Tokyo'daki Seibu Shinjuku İstasyonu'nda test edilecek.

Yapay zeka ile desteklenen robot, uzun süre gözetimsiz bırakılan nesneleri keşfederse veya çatışmaya yol açabilecek saldırgan hareketler yakalarsa, güvenlik personelinin akıllı telefonlarına uyarı gönderecek.

2020 Tokyo Olimpiyatı'nın CEO'su Toshiro Muto, olimpiyat orginasyonlarındaki güvenlik endişelerini şöyle dile getiriyor: “ Dünyada birçok terörizm tehdidi var. Bu sadece fiziksel bir tehdit değil, aynı zamanda siber terörizm tehdidi de var. Japon hükümeti, Perseusbot gibi robotik güvenlik robotları da dahil olmak üzere, elindeki her aracı güvenliği geliştirmek için düşünüyor. Başarılı olursak, robot 2020 Tokyo Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları sırasında güvenlik hizmetleri için kullanılacak.’’
 



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın