Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Siber Suçların Maliyeti Trilyon Dolarlara Yükseldi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Siber Suçların Maliyeti Trilyon Dolarlara Yükseldi

Siber sigorta hizmetleri yükselişte.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Siber Suçların Maliyeti Trilyon Dolarlara Yükseldi
Geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen "Ev, İş ve Yaşam Her Yerde Siber Akıllı Olmak" isimli bir panelde, siber endüstri uzmanları, günümüzün ağa bağlı dünyasında küçük işletmelerin ve bireylerin karşılaştığı bir dizi siber tehditler özetlendi. Siber suçların küresel ekonomik maliyetleri her yıl trilyonlarca dolara yükseliyor ve bunun büyük bir kısmı, tüketicilerin omuzlarına düşüyor.

Panelde gerçek hayattaki örnekleri tanımlandı ve bireylerin ve işletmelerin kişisel bilgilerini günümüzün en büyük siber risklerinden bazılarına karşı korumak için alabileceği bazı en iyi uygulamalar masaya yatırıldı.

Çeşitli raporlara göre, 2005'ten bu yana, 10 milyardan fazla tüketici kaydının ele geçirildiği, 8.000'den fazla raporlanmış veri ihlali gerçekleşti. 2018 Chubb Cyber Risk Anketine göre, katılımcıların% 86 si siber olaylarla ilgili endişe duyduğunu, ancak çoğu en yaygın siber tehditten farkında olmadığını -ve çok azının siber riskleri azaltmak için temel önlemleri aldığını gösterdi.
Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarının çoğalması, mevcut gizlilik ve veri korumasına yeni bir tehdit katmanı ekledi. Uzmanlara göre artık bir ağın gücünü ve güvenliğini, o ağdaki en zayıf cihaz belirliyor.

Panelde ortaya konulan istatistik veriler arasında, siber suçların maliyetleri de yer aldı. Kimlik Hırsızlığı Araştırma Merkezi'nin verilerine göre geçtiğimiz yıl boyunca, bir ihlalden etkilenenlerin % 26'sı bir akraba veya arkadaştan borç almak zorunda kaldı. % 22'si işten ayrılmak zorunda kalırken, katılımcıların % 15'i, yaşadıkları veri ihlalinin maliyetini geri ödemek için bazı eşyalarını satmak zorunda kaldı.

Panel, siber riskleri ve insanların kendilerini, ailelerini ve çalışanlarını korumak için neler yapabileceklerini önlemeye yardımcı olmak için uygun maliyetli yollar da paylaştı.

Siber sigorta servislerinin önemini ortaya koyan uzmanlar, finansal sahtekarlık, gasp, fidye gibi bir dizi riski kapsayan ve bireylere siber koruma sağlayan çeşitli ürünlere dikkat çekti.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın