Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
IBM, 34 milyar dolar karşılığında Red Hat'ı satın aldı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

IBM, 34 milyar dolar karşılığında Red Hat'ı satın alıyor

IBM, açık kaynak kodlu yazılım sağlayıcılarından Red Hat’i 34 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
IBM, 34 milyar dolar karşılığında Red Hat'ı satın alıyor
IBM, açık kaynak kodlu yazılım sağlayıcılarından Red Hat şirketini 34 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

IBM Başkanı, Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ginni Rometty, “Red Hat'ın satın alınması oyun değiştiren bir hamledir ve bulut pazarındaki her şeyi değiştirir. IBM, dünyanın en büyük hibrit bulut sağlayıcısı olacak. Çoğu şirket bugün sadece maliyetleri düşürmek için yüzde 20 oranında bilgi işlem gücü kiralıyor ve bulutu kullanıyor. Önümüzdeki yüzde 80’lik pay ise gerçek iş değerinin ve büyümenin hızlandırılmasıyla ilgilidir. Bu, bulutun bir sonraki bölümüdür. İş uygulamalarını hibrit buluta kaydırmayı, daha fazla veri almayı ve tedarik zincirlerinden satışlara kadar işletmenin her yerini optimize etmeyi gerektirir. " dedi.

IBM’e göre bu satın alma, sınıfının en iyisi hibrit bulut sağlayıcılarını bir araya getirecek ve şirketlerin tüm iş uygulamalarını buluta güvenli bir şekilde taşımasını sağlayacak. Şirketler bugün zaten birden fazla bulut ortamı kullanıyor. Ancak, yapılan araştırmalar, iş yüklerinin artan oranda buluta taşınması, farklı bulut platformları arasında veri transferi ve güvenliği sorunlarını da beraberinde getiriyor.

IBM ve Red Hat, bu sorunu çözmek ve hibrit çoklu buluta geçişi hızlandırmak için çözümler sunacak. İşbirliği sayesinde müşterilerin bulut tabanlı iş uygulamalarını daha hızlı oluşturması, yönetmesi ve uygulama güvenliği sağlanacak.

IBM ve Red Hat ayrıca IBM Cloud'a ek olarak Amazon Web Servisleri, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba ve daha fazlası gibi büyük bulut sağlayıcıları dahil olmak üzere Red Hat ortaklıkları oluşturmaya ve geliştirmeye devam edecek. Aynı zamanda, Red Hat, açık kaynak teknolojisi portföyünü küresel çapta işletmelere genişletmeye yardımcı olmak için IBM'in karma bulut ve kurumsal BT ölçeğinden yararlanacak.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın