Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
MIT'den Çığır Açacak Akıllı Ev Teknolojisi - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

MIT'den Çığır Açacak Akıllı Ev Teknolojisi

MIT, evdeki herkesi tanımlayan akıllı ev sistemi geliştirirdi

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
MIT'den Çığır Açacak Akıllı Ev Teknolojisi
Akıllı ev teknolojisine her gün bir yenisi ekleniyor. Massachusetts Institute of Technology (MIT) araştırmacıları, kişiselleştirilmiş ev otomasyon deneyimini daha da ileriye götürmek için evdeki her bir kişiyi tanımlayabilen bir sistem tasarladılar.

Bireysel tanımlama teknolojisinde iki izleme sistemi kullanılıyor. Duet denilen, ilk sistemde, 1.5 metre kablosuz sensörleri kullanıyor. Sistem yatak odası, mutfak ve oturma odası gibi alanların kat haritasına içeriyor ve kişileri telefon sinyallerine göre tanımlar.

İnsanların ev içinde telefonlarını her zaman yanlarında taşımadığı düşünüldüğünde ikinci sistem devreye giriyor. WiTrack adı verilen ikinci sistem, kablosuz sinyallerin insan vücudundaki yansımalarını ölçerek insanları buluyor.

Örneğin bir dairenin içinde yaşayan iki insan olduğunu varsayalım. Duet sistemi eve gelen kişileri cep telefonu sinyallerine göre tanıyor ve evdeki konumlarını belirliyor. Ev sakinleri telefonlarını masaya bırakırsa, WiTrack sistemi devreye giriyor be kişilerin evin hangi bölümlerini kullandığını radyo dalgalarını ölçerek buluyor.

MIT araştırmacıları, çalışmalarını iki hafta boyunca iki odalı bir apartman dairesindeki dört kişi ve dokuz kişiyle çalışan bir ofiste test etti. Sonuçlar, insanların akıllı telefonlarını taşımadıkları veya sinyaller bir şekilde engellense bile, sistemin bireyleri sırasıyla % 96 ve% 94 doğrulukla tanımlayabildiğini gösterdi.

MIT'nin Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı'nda doktora öğrencisi ve sistemin yazılımcılarından biri olan Deepak Vasisht “Akıllı evler hâlâ uygulamalardan gelen açık girdilere dayanıyor veya sisteme bir şeyler yapmasını söylüyor. İdeal olarak, evlerin, bize uyum sağlamak için yaptıklarımıza karşı daha reaktif olmasını istiyoruz. Akıllı evler için konum ve tanımlama farkındalığını etkinleştirirseniz, bunu otomatik olarak yapabilirsiniz. Eviniz yürüdüğünüzü bilecek ve buna göre uyarlamalar yapabilecek.”diyor

Evde kimlerin olduğunu bilmek, akıllı ev sistemi kişiselleştirilmiş bir deneyim ve otomatik kontrol sağlayabilir.

MIT araştırma ekibi, akıllı ev sistemini daha fazla alana yaymayı ve akıllı evler için üst düzey analitik hizmetler sunmayı amaçlıyor.

 


Bu Haberin Yorumları ( 1 )
evler yakında bizden daha akıllı olacak sanırım




Yorum Yazın