Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
2019 Güvenlik Trendleri Raporu Yayınlandı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

2019 Güvenlik Trendleri Raporu Yayınlandı

Siber güvenlik listenin ilk sırasında yer alıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
2019 Güvenlik Trendleri Raporu Yayınlandı
SIA'nın (Security Industry Association) küresel güvenlik endüstrisindeki en büyük trendleri tanımlayan yıllık ‘’Security Megatrends 2019’’ raporunu duyurdu.

2019'un en iyi 10 güvenlik trendi tahminlerini de içeren rapor, güvenlik sektöründeki üst düzey endüstri liderleri ve sektörün önde gelen uzmanlarıyla yapılan anket verilerine dayanıyor. Rapor, her yıl SIA üyesi şirketlere ve kayıtlı katılımcılara sunuluyor. Raporda yer alan eğilimlerin ve en önemli faktörlerin, endüstri içindeki hemen hemen tüm işletmeler üzerinde büyük etkisi olması bekleniyor.

Siber güvenlik, 2019 raporunda güvenlik sektörünü şekillendiren çarpıcı bir trend olarak öne çıkıyor. Sektör liderleri yaklaşık yüzde 30 oranında, siber güvenliğin fiziksel güvenlik çözümleri üzerindeki etkisini 2019 için en etkili trend olarak belirtiyor.
Rapora göre yapay zeka (AI) da mega trendlerden biri olarak kabul ediliyor. Uzmanlar yapay zekanın, modern güvenlik çözümlerinin ürettiği yüksek veri hacmini desteklemek için hayati önem taşıdığını belirtiyor.

2019'da ortaya çıkan diğer yeni güvenlik trendleri arasında, işgücü geliştirme, veri gizliliği, dijital kimlik uygulamalarındaki gelişmeler ve güvenliğin akıllı binalar ve akıllı şehirler gibi akıllı ortamlara entegre edilmesi yer alıyor.
2019 Güvenlik Megatrendleri şöyle sıralanıyor.
  • Siber güvenliğin fiziksel güvenliğe etkisi
  • Nesnelerin İnterneti (IoT) ve Büyük Veri etkisi
  • Bulut bilişim
  • İşgücü geliştirme
  • Yapay zeka
  • Veri gizliliği vurgusu
  • Hizmet modellerindeki gelişme
  • Akıllı ortamlarda entegre güvenlik
  • Gelişmiş dijital kimlikler
  • Tüketici elektroniği şirketleri etkisi
SIA Yönetim Kurulu Başkanı Scott Schafer raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle diyor:
“Günümüzde, modern fiziksel güvenlik çözümleri, yüksek hacimde güvenlik verileri oluşturan IoT cihazlarından ve sensörlerden oluşuyor. Analitik ve yapay zeka sistemlerini uygulamak, bu verileri daha etkin hale getiriyor ve güvenlik sistemleri kullanıcıları için duyarlılığı artırıyor.

“Siber güvenlik, güvenlik endüstrisi üreticileri, sistem entegratörleri, güvenlik uygulayıcıları, mimarlar ve mühendisler tarafından belirlenen en önemli trendlerin listesinin başında yer almaya devam ediyor. SIA önümüzdeki yıl ve öngörülebilir gelecekte bu trendi ele almaya devam edecek. ”

Resmi 2019 Güvenlik Megatrendleri raporu, Kasım ayını sonunda yayınlanacak.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın