Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Kanepeler de akıllandı! LG ve İtalyan mobilya firması Natuzzi, akıllı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Kanepeler de akıllandı! LG ve İtalyan mobilya firması Natuzzi, akıllı koltuk üretimine başlayacak!

Google Asistan tarafından kontrol edilen akıllı kanepe, kullanıcıya özel oturma modları sunacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Kanepeler de akıllandı! LG ve İtalyan mobilya firması Natuzzi, akıllı koltuk üretimine başlayacak!
Akıllı ev cihazlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Akllı beyaz eşyalar, akıllı televizyonlar ve akıllı aydınlatmalarla ‘’ akıllı ev’’ konseptine oldukça aşinayız. Şöyle bir düşünün, başka hangi eşyaları akıllı olabilir? Kanepe takımına ne dersiniz?

LG ve İtalyan mobilya şirketi Natuzzi, akıllı ve ağa bağlı bir kanepe hakkında ortak bir duyuru yaptı. Akıllı kanepe, üstüne kimin oturduğunu tanıyabiliyor ve kullanıcıların tercihine göre konumlarını otomatik olarak ayarlayabiliyor.

LG, akıllı kanepe hakkında “Ergonomik, teknik özellikli kanepe, kullanıcıyı tanıyabilir ve TV ve diğer akıllı cihazlarla etkileşimde bulunabilir” diyor. Akıllı kanepe tasarımında Google Home sesli asistanını yer alıyor. Google Home farklı kullanıcı deneyimleri sağlamak için birden çok kişinin sesini tanımak için Google'ın Ses Eşleme teknolojisini kullanıyor. Bu sayede kanepenin kullanıcıyı tanıması ve tercih edilen ayarı uygulaması sağlanıyor. Farklı aktiviteler için muhtemel pozisyonlar arasında, okuma, rahatlama, TV izleme, müzik dinleme ve “duraklama” modları yer alıyor.

Google Asistan'a bağlantı ile kullanıcıların akıllı kanepe ile diğer ağa bağlı cihazlar arasında bağlantı kurabileceği anlamına geliyor. Örneğin, koltukta oturduğunuzda, oturma odasındaki ışıklar sönecek ve akıllı TV her gün izlediğiniz kanalı açılacak ya da film bittiğinde ve kanepeden kalktığınızda, koridordaki ve yatak odasındaki ışıklar otomatik olarak açılacak.

Akıllı kanepe, Güney Koreli şirketin üst seviye bir markası olan LG Signature ile piyasaya sürülecek.

LG akıllı ev cihazlarını çoğunlukla Google Asistan ve Amazon Alexa'yı destekleyen bağlı mutfak aletleri ve çamaşır makineleri içeren ThinQ markası altında piyasaya sürüyor. Diğer yandan, Natuzzi’nin ‘’akıllı’’ tasarımı bulunmuyor. Şirket daha önce sadece kanepelere Bluetooth hoparlörlerini eklemeyi denemişti. LG ile birlikte tasarlanan yeni akıllı kanepe, İtalyan mobilya şirketinin akıllı ev pazarına ilk kez girmesini sağlıyor.

İlk olarak Nisan ayında açıklanan LG- Natuzzi ortaklığın sonra, akıllı kanepe şimdi gerçek bir ürün olarak High Point Market mobilya fuarında gösterime hazır. Akıllı kanepenin ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz açıklanmıyor.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın