Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Akıllı Evcil Hayvan Ürünleri Pazarı Son Hızla Büyüyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Akıllı Evcil Hayvan Ürünleri Pazarı Son Hızla Büyüyor

Evcil hayvanlar için tasarlanan akıllı cihazlar, sadece ABD’de 400 milyon doları aşan dev bir pazara dönüştü.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Akıllı Evcil Hayvan Ürünleri Pazarı Son Hızla Büyüyor
MarketResearch.com tarafından hazırlanan bir rapora göre akıllı evcil hayvan ürünleri talebi sahiplerinin hayvanlarını sağlıklı tutma isteği ve kullanım kolaylığı sayesinde hızla büyüyor. Araştırmaya göre akıllı pet ürünleri pazarı 2017’de ABD’de 400 milyon doları aştı.

Birçok akıllı ürün, evcil hayvan sahiplerinin evcil hayvanlarıyla etkileşime girmesine izin veren akıllı telefonlarla birlikte çalışıyor. Rapora göre bu tür akıllı pet ürünleri 2018 ve sonrasında çok daha büyük bir büyümeye sahne olacak.

Akıllı ürünler evcil hayvan bakımını daha kolay hale getirmek için tasarlandığından, kullanıcılara önemli bir avantaj sunuyor. Araştırma kapsamında yapılan bir ankette, otomatik temizleme kutuları, otomatik besleyiciler ve Bluetooth izleme özelliklerine sahip otomatik besleyiciler de dahil olmak üzere otomatik ürünler için en iyi satın alma motivasyonu ‘’ürün zamandan tasarruf etmeyi sağlayacak/ hayatımı kolaylaştıracak" şeklinde ifade ediliyor. Rapora göre evcil hayvan bakım ürünü kategorilerinin daha akıllı hale gelmesi bekleniyor.

Kolaylık ile birlikte, akıllı ürünlerin bir diğer önemli özelliği evcil hayvan sağlığının geliştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bir evcil hayvanın aktivitelerini, yaşamsal belirtilerini, vücut işlevlerini ve yerini izleyen akıllı ürünler, sağlık sorunlarının tespitini ve zamanında harekete geçmeyi mümkün kılıyor.

Akıllı pet pazarındaki büyüme, birçok üretici için kıyasıya rekabeti beraberinde getiriyor. Her geçen gün yeni özelliklerle zenginleştirilmiş ürünler piyasaya sunuluyor.

Bu ürünlerden biri olan SmartThings Tracker geçen ay Samsung tarafından piyasaya sunuldu. Evcil hayvan tasmalarına takılabilen küçük, hafif bir köpek GPS cihazı olan SmartThings Tracker, bir uygulamayla beraber kullanılıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden coğrafi özelliklere göre bir alan belirlendikten sonra, evcil hayvanları bölgeye girdiği veya çıktığı zaman bir uyarı alıyor.

Hem ürün hem hizmet

Akıllı pet sektöründe sadece ürünler değil aynı zamanda ürünlerle beraber sunulan hizmetlerde de önemli bir büyüme yaşanıyor. Artık çok daha fazla ürün, izleme hizmetiyle beraber piyasaya sunuluyor.

Akıllı besleme üniteleriyle bilinen Furbo kısa süre önce dahili kamerası bulunan, ‘Dog Nanny’ köpek izleme hizmetini tanıttı. Şimdilik ABD, Kanada, Hong Kong ve Tayvan'da ücretsiz deneme aşamasında olan Dog Nanny daha sonra ücretli bir abonelik paketi şeklinde sunulacak. Furbo’ya göre hizmet, evde meydana gelen köpeğe özgü olayları tespit etmek için AI teknolojisi ve bilgisayar vizyonunu kullanıyor. Köpek sahipleri, ev yangınları, hırsızlık ve beslenme gibi tehlikelere karşı gerçek zamanlı olarak uyarılıyor. Yerleşik kameraya sahip ünite sayesinde kullanıcılar, evde olmadıkları zaman anlık görüntülü bildirimlerle evcil hayvanlarını izleyebiliyor.




Sektörde başka bir marka olan Wagz’ın yeni entegre akıllı evcil hayvan çözümleri dizisi ise tek bir akıllı telefon uygulamasıyla kontrol ediliyor. Wagz sistemi akıllı köpek besleyici, akıllı köpek kapısı, akıllı bakım ve akıllı su kabı dahil olmak üzere bu ürünlere bağlanabilen bir akıllı köpek tasması cihazlarından oluşuyor. Wagz’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı akıllı besleme ünitesi, doğru yemeği doğru zamanda sunuyor ve Amazon Dash entegrasyonu ile mamalar bittikçe otomatik olarak mama sipariş edebiliyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın