Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Facebook Yeni Görüntülü Görüşme Cihazı Portal’ı Tanıttı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Facebook Yeni Görüntülü Görüşme Cihazı Portal’ı Tanıttı

Facebook Amazon Alexa ile gelen ilk görüntülü arama cihazını duyurdu.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Facebook Yeni Görüntülü Görüşme Cihazı Portal’ı Tanıttı
Sosyal medya devi Facebook, akıllı ev piyasası için ilk donanım ürününü olan Portal’ı tanıttı. Amazon Alexa sesli asistanı ile gelen cihaz, kullanıcıların ses kontrolü ile görüntülü sohbet yapabilmesini sağlıyor.

Facebook Portal, kullanıcıların Facebook Messenger aracılığıyla kendi seslerini kullanarak bir arkadaşını aramasını sağlıyor. Örneğin, “Hey Portal, Ahmet’i ara” denildiğinde, cihaz kullanıcılar için görüntülü arama yapabiliyor.

Görüntülü görüşme sırasında, Portal'ın 140 derece, 12 megapiksellik akıllı lensi otomatik olarak kullanıcının yüzüne odaklanıyor ve hareket edilmesi durumunda kullanıcıyı takip ediyor.

Facebook'un kendi ses kontrol arayüzü pek çok uygulamayı destekleyemediğinden, Portal ’da Amazon Alexa kullanılıyor ve kullanıcılar hava durumu, trafik ve ev otomasyonu gibi işlemlerini Portal üzerinden yapabiliyor.

Facebook kullanıcıların Alexa ile konuşurken ekranın görsel bilgi sunup sunmayacağını açıklamadı ancak, ilerleyen dönemde Google Asistan'ın Portal'a entegre edilebileceğini söyledi.

Spotify ve Facebook Watch gibi sosyal medyadaki orijinal içerik akışı hizmetleri de dahil olmak üzere birçok uygulama Portal’da yerleşik olarak destekleniyor. Cihaz başka işlevler için kullanılmadığında, akıllı bir resim çerçevesi gibi çalışabiliyor ve kullanıcının Facebook beslemesinden resim görüntüleyebiliyor. Ayrıca, Facebook arkadaşlarından birinin doğum günü olduğunda kullanıcıları bilgilendiriyor.

Facebook yeni cihazıyla gündemde olsa da geçtiğimiz haftalarda yaşanan ihlalin yankıları hala sürüyor. Facebook, geçtiğimiz haftalarda görünüm özelliğindeki hatalar nedeniyle 50 milyon kullanıcıyı etkileyen bir güvenlik ihlali olduğunu kabul etti. Bu yılın başında Cambridge Analytica Skandalı ile dünya gündemine oturan şirket, 2016 ABD seçimlerinde 87 milyon kişinin özel verilerini ihlal etmişti.

Facebook’un yaşadığı sorunlar kullanıcılar açısından güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor: Portal evinizdeki herşeyi izleyip dinleyebilir mi?

Uzmanlara göre evlerinde bu gibi cihazları kullanmayan kişiler, genellikle mikrofon özellikli cihazların çalışma biçiminde güvenmiyor. Ancak, Portal'ın yapay zekası, Facebook'un sunucularında değil, cihazda çalışıyor. Kamerası kullanıcının yüzünü tanımıyor. Daha doğrusu, kamera takip etmek için 2B poz adı verilen teknolojiyi konumlandırıyor. Cihaz ses verilerini de kaydetmiyor. Video görüşmeleri şifreleniyor ve Facebook sadece arama süresi gibi verileri topluyor. Diğer taraftan Amazon, kısa bir süre ses verilerini saklıyor. Uzmanların Portal için yorumları bu yönde olsa da gizlilik endişelerini tamamen ortadan kaldırabilmiş değiller.

Kasım ayında ABD’de dağıtımına başlanacak olan Facecook Portal iki farklı modelle piyasaya sürülecek. 10,1 inçlik akıllı ekrana sahip olan modelin fiyatı 199 dolardan, manzara ve portre ekranını destekleyen 15,6 inçlik Portal Plus modeli ise 349 dolardan satışa sunulacak.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın