Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Wifi Standartlarının İsmi Değişti, Artık Wifi 6, Wifi 5 ve Wifi4 Var - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Wifi Standartlarının İsmi Değişti, Artık Wifi 6 Var

Yeni nesil kablosuz ağa WiFi 6 adı verilecek.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Wifi Standartlarının İsmi Değişti, Artık Wifi 6 Var
En son Wi-Fi hız standardı olan 802.11ax ve 802.11ac olarak standartlarının neden olduğu tanım karmaşışı sorununa bir çözüm bulmak için harekete geçen WI-FI Alliance, sayısal sırayla isimlendirilecek olan sertifikalı Wi-Fi standartları için yeni bir marka planı duyurdu. Açıklamaya göre 802.11ax Wi-Fi 6, 802.11ac Wi-Fi 5 ve 802.11n olarak Wi-Fi 4 olarak yeniden adlandırılacak.


Wi-Fi Alliance'ın başkanı ve CEO'su Edgar Figueroa konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada, neredeyse yirmi yıldır, Wi-Fi kullanıcılarının cihazlarının en son Wi-Fi sürümünü destekleyip desteklemediğini belirlemek için teknik adlandırmadan yana sorun yaşadıklarını belirtti.

Figueroa “Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 6'yı tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Wi-Fi kullanıcılarının cihazlarının veya bağlantılarının desteklediği Wi-Fi jenerasyonunu kolayca anlamasına yardımcı olacak yeni bir adlandırma şeması sunuyoruz.” dedi.

802.11ax  nedir?

802.11ax ya da yeni adıyla Wi -Fi 6, 2.4GHz ve 5GHz bandında daha verimli çalışıyor ve 802.11ac standardı ile karşılaştırıldığında neredeyse dört kat daha fazla bağlantı hızı sunuyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın