Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Her 11 Kişiye 1 Akıllı Cihaz Düşüyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Her 11 Kişiye 1 Akıllı Cihaz Düşüyor

Bir araştırmaya göre dünya çapında akıllı ev aletleri pazarının % 31'lik büyüme ile 2018 yılında 643,9 milyon adete ulaşacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Her 11 Kişiye 1 Akıllı Cihaz Düşüyor
Uluslararası Data Corporation (IDC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya çapında akıllı ev cihazları pazarının %31'lik büyüme ile 2018 yılında 643,9 milyon adete ulaşması bekleniyor.

En hızlı büyüyen cihaz kategorisi, 2018 ve 2022 yılları arasında yıllık % 39,1'lik bir bileşik büyüme oranı kaydetmesi beklenen akıllı hoparlörler olarak dikkat çekiyor. Araştırmaya göre tahmin dönemi içinde, akıllı hoparlörler en yaygın ses cihazları olarak kalırken, termostatlar ve mikrodalga fırınlar gibi daha fazla cihaz türünün ses kabiliyeti kazanması bekleniyor.

IDC Kıdemli Araştırma Analisti Jitesh Ubrani “Bu, yalnızca son kullanıcılara sunulan temas noktalarının sayısını artırmak için değil, aynı zamanda, her bir akıllı asistanın erişimi genişleterek kullanıcıların neye, ne zaman ve nasıl yaklaştıklarına dair daha derin bir anlayış kazanarak büyümelerine yardımcı oluyor” diyor.

Hızlı büyüme oranına rağmen, akıllı hoparlör ürün kategorisinin sevkiyat açısından üçüncü sırada yer alması bekleniyor. Amazon Echo ve Google Home sistemleri pazara hakim olmaya devam ederken Siri, Cortana ve Bixby ile çalışan cihazlar da yükseliş gösteriyor. Öte yandan Xioami ve Alibaba, Çin'in en büyük oyuncuları olarak Pazar liderliğini devam ettiriyor.

IDC'ye göre, video eğlence ürünleri, ürün dağıtımı açısından en büyük paya sahip kategori olarak vurgulanıyor. Video eğlence ürünleri arasında akıllı TV'ler ve Apple TV, Chromecast ve Roku gibi dijital medya ürünleri bulunuyor. Video eğlence ürünleri kategorisinin önümüzdeki beş yıl içinde % 10,9 bileşik yıllık büyüme oranı kaydetmesi bekleniyor.

Kapı / pencere sensörleri, kapı kilitleri ve IP kameralar dahil olmak üzere güvenlik çözümleri, akıllı ürün sevkiyatlarının % 19.4'ünü oluşturacağı ve kategorinin beş yıllık büyüme oranının % 27 olacağı tahmin ediliyor.
Akıllı Termostat pazarı % 20 büyüyecek

Araştırmaya göre ağa bağlı aydınlatma ve termostat ürünleri popüler akıllı ev cihazları arasında yer alıyor. Kuzey Amerika'da popüler olan termostatların, merkezi HVAC sistemlerinin kullanılmadığı ve bu nedenle özel termostatların gerekli olmadığı dünyanın geri kalan ülkelerinde sınırlı bir büyüme yaşayacağı öngörülüyor.

Akıllı termostatlar, bir alanın sıcaklığını algılayan ve koruyan bir kontrol sisteminin parçası olarak çalışıyor. İnternet üzerinden bir odanın ısıtmasını uzaktan açıp kapatabilen bu akıllı cihazlar, uzaktan kumandalar, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar gibi çeşitli mobil cihazlarla kullanılabiliyor.

Akıllı termostatlar, elektrik tasarrufu sağladığından, cihaz satışlarını büyük ölçüde enerji verimliliği talebi yönlendiriyor. Pazarın 2023 yılına kadar 3.4 milyar dolarlık bir değere ulaşacağı ve 2018-2023 döneminde yıllık % 20'lik bir bileşik büyüme oranı kaydedeceği bekleniyor.
  


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın