Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Güvenlik Sistemi Teknolojisindeki En Son Trendler - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Güvenlik Sistemi Teknolojisindeki En Son Trendler

Yeni nesil hareket dedektörleri, mobil entegrasyon ve video analizleri. Yeni trendler için okumaya dveam edin!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Güvenlik Sistemi Teknolojisindeki En Son Trendler
Güvenlik sistemleri ve teknolojisi sürekli gelişiyor. Gelişen teknoloji, güvenlik kamerası işlemcilerini daha akıllı, alarm sensörleri ni daha yetenekli hale getirip hayatımız kolaylaştırıyor. Yeni ve akıllı özellikler sunan bu teknolojiler güvenliği her zamankinden daha etkili hale getiriyor.

Yeni nesil hareket dedektörleri

Günümüzde çoğu güvenlik sistemi, hareket algılama veya kapı ve pencere kontakları gibi diğer algılama biçimlerine odaklanmış olsa da son teknoloji ürünü yeni nesil dedektörler çok daha gelişmiş yöntemlere odaklanıyor. Artık sadece hareket temelli değil, radardan gelişmiş ses algılama teknolojilerine kadar geniş bir teknoloji altyapısı kullanılıyor.

Radar teknolojisi ev güvenlik sistemleri için henüz çok erken aşamada olsa da yüksek teknolojili uygulamalarda profesyonel güvenlik sensörlerinde kullanılıyor. Radar hareket sensörleri, hareket sensörlerinde yaygın olarak kullanılan kızıl ötesi algılamanın aksine, hareketi algılamak için elektromanyetik teknolojiyi kullanıyor. Elektromanyetik radar sensörleri yanlış alarmları ortadan kaldırmak ve doğru hareket tespiti sağlamak için özellikle yarar sağlıyor, çünkü bu sensörlerde, yanlış alarmları tetikleyen görüş alanı, rüzgar ve hava koşulları, küçük hayvanlar ve ortam ışığı vb. şeylerin çoğuna duyarlılık bulunmuyor.

Geleneksel bir radar sistemi gibi, radar güvenlik sensörleri de algılanan nesneler hakkında konum, hız ve hareketin yönü gibi ayrıntılı bilgi verebiliyor ve doğrulama ya da izleme amacıyla video kaydını tetikleyerek güvenlik kamerası sistemlerine entegre edilebiliyor.

Ses sensörleri

Güvenlik sistemi teknolojisi geliştikçe ve yenilikler arttıkça, ses ve video gözetimi gibi, birden fazla algılama ve sürveyansın bir araya getirilmesi giderek yaygınlaşan bir uygulama haline geliyor. CCTV güvenlik kameraları gelişirken, üreticiler gelişmiş ses algılama özelliklerine sahip mikrofonları da kameralara ekliyorlar.

Hem donanım hem de yazılım ile desteklenen kamera ve mikrofon sistemleri kırık cam, silah sesi ve çığlık gibi önceden tanımlanmış belirli algılayabiliyor. Bu sesler algılandığında, sistem video kaydını tetikleyebiliyor ve olayın canlı görüntüsünü kontrol etmek için operatörleri uyarabiliyor.

Ses algılamayı kullanan sistemler, güvenlik görevlilerinin gürültülü ve potansiyel olarak tehlikeli olaylar hakkında uyarılmasına yardımcı olabilecek ses analizleri ile daha da güçlendiriliyor. Video analizleri ile eşleştirilen ses analizleri, alışveriş merkezleri ve toplu taşıma sistemleri gibi yerin güvenliğini sağlamada hayati önem taşıyor. Ses sensörleri, kamu güvenliğinin yanı sıra proaktif önlemlerin gerekli olduğu yüksek değere sahip tesislerin için de önemli bir çözüm olarak dikkat çekiyor.

Mobil entegrasyon

Güvenlik sistemleri için mobil entegrasyon, son birkaç yılda deyim yerindeyse patladı ve akıllı özellikler hem ev hem de ticari güvenlik sistemlerine daha fazla entegre oldu. Mobil cihazlar aracılığıyla uzaktan izleme ve bir sistemi uzaktan kumanda etme yeteneği bir süredir popüler olsa da, artık birçok sistem ve üretici panik butonları ve alarm tetikleyicileri gibi özellikleri mobil uygulamalarına entegre ediyor.

Bu entegrasyonlar hem ev hem de iş sistemi kullanıcılarının gerektiğinde alarm sistemini doğrulamasına ve iptal etmesine de olanak tanıyor. Ayrıca kullanıcıların her yerden sisteme erişmesine, kapsamlı bir güvenlik deneyimi için bir dizi özel uyarı ve ayar oluşturmasına da izin veriyor.

Makine öğrenimi ve analitikler

Analitikler ve diğer makine öğrenimi algoritmaları, güvenlik sistemlerinin çalışma şeklini ve verimliliğini hızla değiştiriyor. Yüz tanıma ve tanıma zaten yaygın olarak kullanımda olmasına rağmen, güvenlik sistemlerinin daha akıllı, daha doğru ve verimli hale getirilmesi için, yanlış alarmları azaltmaktan davranış tahminlerine kadar çeşitli uygulamalarla gelişmiş makine öğrenme algoritmaları geliştiriliyor.
Önümüzdeki yıllarda derin makine öğrenimi ve AI konusundaki ilerlemelerle, güvenlik sistemlerinin ve üreticilerinin hızla evrim geçirmesini, sistemlerin daha otomatik hale gelmesini ve geleneksel pasif güvenlik anlayışının ötesinde daha pro aktif güvenlik önlemleri alınmasını bekleyebiliriz.

Artan çözünürlükte videolar

Güvenlik konusunda diğer bir gelişme ise daha net ve daha etkili çekimlere olanak veren, iyileştirilmiş görüntüleme çözümleri olarak karşımıza çıkıyor. Dijital kameraların gelişiyle birlikte, CCTV sistemleri başlangıçta 480p'den 720p'ye ve daha sonra 1080p çözünürlüklerine geçebildi. Artık en iyi IP kamera modelleri yüzler, plakalar ve gözetim için yararlı olan diğer detaylar gibi ayrıntıları toplamak için yeterince büyük bir görüntü sağlayan 4k Ultra HD'ye doğru hızla ilerliyor. Uzaktan izleme ve gelişmiş depolama yeteneklerinin yanı sıra ses ve akıllı video analizleri ile birleştiren UHD güvenlik kameraları, olay öncesi ve sonrası sorunların çözümü için kapsamlı ve etkili bir gözetim sağlıyor.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın