Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Zigbee Tabanlı Aydınlatma PAzarı %18 Büyüyecek - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Zigbee Tabanlı Aydınlatma Pazarı %18 Büyüyecek

Zigbee tabanlı çiplerin mesh network pazarındaki payı % 85 olacak.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Zigbee Tabanlı Aydınlatma Pazarı %18 Büyüyecek
Research and Markets tarafından yayınlanan bir rapora göre Zigbee destekli aydınlatma pazarının 2017 ile 2023 yılları arasında, yıllık % 18.38 oranında büyüyecek.

Araştırmada enerji tasarrufu hakkındaki artan farkındalık Zigbee pazarının büyümesindeki önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Düşük güç tüketimi ile bilinen kablosuz protokoller alarm sistemlerinde, çok kanallı kontrol sistemlerinde, aydınlatma kontrolünde ve diğer endüstriyel uygulamalarda kullanılıyor.

Raporda, akıllı şehir projeleri kapsamında enerji tüketimini azaltmayı hedefleyen hükümet girişimleri, Zigbee’ye olan talebin artmasına neden olan diğer bir faktör olarak sıralanıyor.

Tüm bölgeler arasında en yüksek endüstriyel otomasyona ve akıllı ev kullanıcısına sahip olan Kuzey Amerika, Zigbee uygulamalarında listenin ilk sırasında yer alıyor. Bölge aynı zamanda Zigbee ürünlerini ve platform çözümlerini sağlayan önemli şirketlere de ev sahipliği yapıyor. Bu şirketler arasında Texas Instruments, Microchip gibi önemli şirketler bulunuyor.

Avrupa, Zigbee'nin benimsemesi açısından Kuzey Amerika'nın çok gerisinde kalırken, araç içi akıllı cihazlar için açısından büyük bir Pazar olarak dikkat çekiyor. Öte yandan, Asya Pasifik'in, en çok büyüyen tüketici elektroniği sektörü olması ve akıllı cihaz kullanımının artması nedeniyle en hızlı büyüyen bölge olması bekleniyor.

Zigbee pazarındaki büyük oyuncular arasında Digi International (ABD), NXP Semiconductors (Hollanda), Renesas Electronics (Japonya), Microchip Teknolojisi (ABD), STMicroelectronics (İsviçre), Texas Instruments (ABD), GreenPeak Technologies (Hollanda) ve Silikon Laboratuvarları (ABD) yer alıyor.

Zigbee tabanlı çiplerin mesh network pazarındaki payı % 85

ON World tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, Zigbee tabanlı yongaların büyük tüketici elektroniği üreticilerinin benimsemesi sayesinde, 2023 yılında tüm yongaların % 85'ini oluşturacağı tahmin ediliyor. Zigbee Alliance'ın pazarlama müdürü Katie Gengler, 2018'in Zigbee sertifikaları açısından rekor yılı olduğunu söylüyor.

ON World raporuna göre, Zigbee akıllı ev kablosuz yonga seti pazarının üçte birinden fazlasını oluşturuyor. Zigbee Alliance-tabanlı yongalar Amazon, Comcast, Huawei, Ikea, Signify ve Samsung SmartThings'in akıllı ev ürünlerinde kullanılıyor.

Zigbee, 2,4 GHz, 868 MHz ve 914 MHz gibi düşük frekanslı bantlarda çalışıyor, böylece güvenli bir bağlantı sağlarken ağ trafiğinde tıkanıklığını önleyebiliyor. Bunun dışında, Bluetooth ve Wi-Fi'dan farklı olarak Zigbee daha fazla enerji verimliliği sunuyor. Ayrıca, Zigbee'nin merkezi bir kontrolörü bulunmuyor ve yükler ağ üzerinden eşit olarak dağıtılıyor.



 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın