Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Okula Dönüş Başladı! Çanta Güvenliğine Dikkat - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Okula Dönüş Başladı! Çanta Güvenliğine Dikkat

Çocuğunuzun sırt çantası yeterince güvenli mi?

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Okula Dönüş Başladı! Çanta Güvenliğine Dikkat
Okula dönüş, hem ebeveynler hem de çocuklar için şüphesiz yılın en heyecan verici bir zamanlarından biri. Bununla birlikte ebeveynler doğru sırt çantasını seçmek söz konusu olduğunda, güvenliği sıkça gözden kaçırabiliyor. Araştırmalara göre ağır ya da uygun olmayan sırt çantaları yılda 14.000'den fazla yaralanmaya neden oluyor ve bu yaralanmaların yarısına yakınının acil servis müdahalesiyle sonuçlanıyor.

Maryland Üniversitesi Pediatri Doçenti Dr. Charles Shubin'e göre sırt ağrısı ile ilgili en yaygın sorunlardan biri olan kas gerilmeleri, çocuklar için ağrı ve iltihaplara ya da daha ciddi yaralanmalara neden olabiliyor. Ağır sırt çantaları zamanla omurga eğriliğine de yol açabiliyor. Shubin, bir sırt çantasının çocuğunuzun vücut ağırlığının % 10 ila % 15'ini geçmemesini tavsiye ediyor. 

Uzmanlar sırt çantasını seçerken ve kullanırken sağlık sorunlarını önlemek için üç şeyi aklınızda bulundurmanızı tavsiye ediyor:
1. Doğru sırt çantasını seçin
2. Aşırı yükleme ve eşit olmayan ağırlık dağılımından kaçının
3. Sırt çantasını düzgün kullanın

Doğru sırt çantası nasıl seçilir?

Sırt çantası güvenliği çocuğunuz için en iyi sırt çantasını seçerek başlar. Kullanabileceğiniz birçok stil ve boyut olmakla birlikte, hangi özellikleri arayacağınızı bilmek önemlidir. İşte güvenli bir sırt çantası için bazı kriterler:

• Yumuşak, hafif malzeme: Polyester, naylon veya kanvastan yapılmış sırt çantaları yumuşak, dayanıklı ve hafiftir. Çantanın rahatsızlığa neden olabilecek ve sırt çantasının yanlış giyilmesine neden olabilecek sert kenarların olmadığından emin olun.

• Kalın ayarlanabilir kayışlar: Kalın, geniş kayışlar daha iyi destek ve ağırlık dağılımı sağlar. Çocuğunuzun boynuna veya koltuk altlarına sürtünmeden, omuzlarında rahatça duran kayışlı bir sırt çantası seçin.

• Çocuğunuz için orantılı boyutlandırma: Sırt çantası, çocuğunuzun gövdesinden daha geniş olmamalıdır. Sırt çantasının üst kısmı çocuğunuzun omuzlarında, sırt çantasının alt kısmı belden 5 cm’den daha fazla uzanmamalıdır. İleriki dönemlerde de kullanmak için sırt çantasını büyük almaktan kaçının ve uygun boyutta bir sırt çantası tercih edin.

Bir sırt çantası için alışveriş yaparken, çocuğunuz modaya uygun sırt çantaları ile karşılaşabilir, bunları güvenli ve geleneksel tasarıma sahip çantalara tercih edebilir. Stil için tasarlanan birçok ürün gibi, çocuk sırt çantalarının da her zaman güvenlik için tasarlanmadığını hatırlamak önemlidir. Çocuğunuz için en iyi sırt çantası için alışverişi yaparken kaçınmak isteyebileceğiniz bazı çantalar:

• Deri çantalar - Deri güzel görünebilir, ancak malzeme polyester veya kanvastan daha ağırdır. Ayrıca, deri çantalar genellikle genel ağırlığı artıran, metal aksesuarlara sahiptir.

• Postacı çantaları - Postacı çantasının tek kayışlı tasarımı, tüm ağırlığı bir yana, boyun, omuz ve sırt sünme riskini arttırır.

• İp askılı çantalar - Hafif olmasına rağmen bu gibi çantalar çok ağır yüklerde rahatsızlık ve ağrıya neden olabilen, yastıklı olmayan omuz askılarına sahiptir.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın