Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Siber Sigorta'ya 9 Milyar Dolar Harcama - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Siber Sigorta'ya 9 Milyar Dolar Harcama

Ağınızın siber sigortası var mı? Uzmanalara göre olmalı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Siber Sigorta'ya 9 Milyar Dolar Harcama
Günümüzün siber dünyası her geçen gün yeni uygulamaları beraberinde getiriyor. Siber saldırı riski, şirketleri farklı güvenlik politikalarına yönlendiriyor. Şimdi yeni trend, Siber Sigorta.

Uzmanlara göre siber sigorta piyasası çok hızlı bir şekilde büyüyor. Dünyanın önde gelen reasürans şirketlerinden biri olan Münih Re, geçtiğimiz yıl ortalama 4 milyar dolar seviyesindeki siber sigorta pazarının, 2020 yılında ikiye katlayarak 8- 9 milyar dolar seviyesine ulaşacağını duyurdu.

Öngörülen büyüme, IoT’nin yaygınlaşmasına bağlanıyor. Tahminler, IoT pazarının 2030'a kadar 125 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. IoT cihazlarının güvenliği ve mevcut güvenlik açıkları son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri. Siber güvenlik protokollerini yeterince uygulamayan ve birbiri ardına piyasaya sürülen cihazlar, siber tehditlere maruz kalıyor. IoT cihazların getirdiği risk sadece bireylerin günlük yaşamını değil, aynı zamanda işletmeleri ve kurumları da etkiliyor.

Munich Re, “Özellikle makine ve ekipman ağının genişlemesi, veri hırsızlığı, ağ bağlantılı makineler arasındaki etkileşimdeki kesintiler ve hatta tüm üretim hatlarının ve tedarik zincirlerinin başarısızlığı gibi çok karmaşık risklere yol açabilir” diyor. Şirkete göre büyük ölçekli siber saldırıların ekonomik maliyetleri, doğal afetlerin neden olduğu kayıpları bile aşıyor.

Uzmanlara göre siber güvenlik bütçeleri, çok katmanlı güvenlik çözümlerinin kullanılmasının yanı sıra, riski azaltmak için siber sigorta poliçelerini de içermeli. Geleneksel sigorta poliçeleri fidye yazılımlarını veya DoS saldırılarını kapsamadığı için sektörün manzaraya uyum sağlaması gerekiyor ve bu aşamada devreye siber sigorta giriyor. Siber poliçeler , donanım tahribatı, veri hırsızlığı, kötü amaçlı yazılımlar gibi siber saldırılardan etkilenen şirketlerin iyileşmesine ve operasyonlarını normale döndürmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Siber güvenlik sigortasının ve risk yönetiminin önemini gösteren en son örneklerden biri geçtiğimiz haftalarda Kanada'nın Ontario şehrinde gerçekleşti. Bazı belediyelerin bilgisayar ağı fidye yazılımları ile enfekte oldu ve bağlantılı tüm bilgisayarlar 1 Eylül'de kapatıldı. Belediyeler hackerlara bitcoin üzerinden fidye ödemek zorunda kaldı. Bununla birlikte, daha önce benzer bir saldırıya maruz kaldıktan sonra siber sigorta yaptıran bir belediye ise süreci en az zararla atlattı.

Görünen o ki, önümüzdeki yıllarda siber sigorta hayatımızın bir parçası haline gelecek. Evimiz, arabamız ve diğer değerli varlıklarımız için koruma sunan sigorta poliçeleri, artık dijital varlıklarımızı da güvence altına alacak.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın