Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
ONVIF PROFIL T RELEASE CANDIDATE - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

ONVIF Yeni Standart Profil T'yi Duyurdu

ONVIF sistem entegratörleri ve son kullanıcılar için ONVIF video profillerinin yeteneklerini genişleten, H.265 video sıkıştırma desteğinin de içeren taslak şartname Profil T için Release Candidate (Sürüm Adayı) ilan etti.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
ONVIF Yeni Standart Profil T'yi Duyurdu
IP tabanlı fiziksel güvenlik ürünleri arasındaki iletişim standartlarını sağlayan ONVIF'in yayınladığı Profil T, H.265 video sıkıştırma standardına dayanan, Yüksek Verimli Video Kodlama(HEVC) desteğine sahip yeni bir medya hizmeti kullanıyor. Hem H.264 hem de H.265 standartlarını destekleyen Profil T, Aktarım Katmanı Güvenliği (Transport Layer Security- TLS) etkin iletişim ve iki yönlü ses akışı, olay standardizasyonu, görüntü yapılandırması, ekran görüntüsü yapılandırması gibi yeni işlevleri içeriyor.

Ip tabanlı video sistemleri için geliştirilen Profile T;
H.264 ve H.265 video sıkıştırma
Güvenli akış için HTTPS
Görüntüleme ayarları
Alarm olayları
Dijital giriş ve röle çıkışı
Bidirectional audio (İki yönlü ses) gibi başlıca özelliklere sahip.

Profil T, ONVIF video profillerinin kapsamını oldukça genişletiyor. H.264 video sıkıştırma standardı günümüzde video gözetim çözümlerinde yaygın olarak kullanılıyor. Yeni sürüm ile yapılan genişletmeler kapsamında, H.265’in önümüzdeki birkaç yılda yeni sektör standardı haline geleceğinin altı çiziliyor.
ONVIF Profil T Çalışma Grubu Başkanı, Fredrik Svensson "Profil T, çoklu video sıkıştırma türlerine ek olarak hareket algılama, meta veri akışı, ve analiz gibi önemli bileşenlerle uyumlu çalışıyor. Profil T çeşitli üretici çözümleri ile birlikte çalışabilmesinin yanı sıra sistem entegratörlerine ve son kullanıcılara genişletilmiş, standartlaştırılmış bir özellik seti sunuyor.'' dedi.

Hareket algılama ve değiştirme gibi bir takım olay standardizasyonlarını içeren Profil T, analiz hizmeti sayesinde hareketli bölgelerde detektör yapılandırmasına da olanak tanıyor. Böylece görüntünün belirli bir alanı üzerinden analiz yapılabiliyor.

6 ay süreyle yayınlanan Profil T RC, süreç tamamlandığında son profil olarak yayınlanacak. Son profil yayını ile teknoloji sağlayıcılarının ürünlerinin Profil T ile uyumluluğunu test edebilecek. Profil T’nin son halinin 2018'de piyasaya çıkması bekleniyor. Şartname https://www.onvif.org/wp-content/uploads/2017/06/ONVIF_Profile_T_Specification_RC_v1-0.pdf adresinden indirilebiliyor.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın