Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Mağazalar İçin Mahkemeden Emsal Karar - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Mağazalar İçin Mahkemeden Emsal Karar!

Tüketici Mahkemesi milyonları ilgilendiren bir karara imza attı!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Mağazalar İçin Mahkemeden Emsal Karar!
Tüketicilerin, mağazalarda çalınan eşyaları hakkında mahkemeden emsal niteliğinde karar çıktı. Emsale konu olan davada, İstanbul Tüketici Mahkemesi, mağazadan çalınan eşyanın sorumluluğunun mağaza yönetiminde olduğuna hükmetti.

İstanbul Tüketici Mahkemesi, milyonları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Nişantaşı’nda bulunan ünlü bir mağazanın soyunma kabininde eşyaları çalınan bir avukat, mağazaya karşı açtığı tazminat davasını kazandı. Mahkeme yaşanan hırsızlığın, mekan açısından firmanın sorumluluk alanı dâhilinde işlendiğine, güvenlik kamerası ve güvenlik görevlisi bulundurmanın mevcut teknoloji bakımından adetten olduğunu belirterek, firmanın kusurlu hizmet verdiğini belirtti. Kararda, çalınan telefonun değeri 2.520 TL tazminatın müşteriye ödenmesi hükme bağlandı.

Olayın mağduru Avukat Hacı Asım Özcan bir arkadaşıyla beraber, 2014 yılında Şişli Nişantaşı Teşvikiye Caddesi'nde bulunan ünlü bir giyim mağazasına gitti. Seçtiği kıyafetleri soyunma kabininde deneyen Özcan, giydiği kıyafetin bir beden büyüğünü almak için reyona yöneldi. Kabine döndüğünde paltosunun ve içindeki cep telefonunun çalındığını fark eden avukat, durumu mağaza yetkililerine haber verdi. Arkadaşının cep telefonundan kendi telefonunu arayan Özcan, telefonun melodisinden hırsızın mağazadan ayrılmadığını fark etti ve mağaza müdüründen hırsız mağazadan çıkmadan önlem almasını istedi. Buna rağmen mağaza müdüründen olumlu bir cevap alamadı. Polise giderek şikâyetçi olan Hacı Asım Özcan, mağazadan uğradığı maddi zararın karşılanmasını talep etti.
Çalınan eşyalar için mağazanın sorumlu olmadığını belirten mağaza yetkilileri, Özcan’ın talebini kabul etmedi. Bu durum üzerine hakkını mahkemede arayan avukat, İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne 2 bin 520 TL'lik tazminat davası açtı.
Mahkeme, Avukat Hacı Asım Özcan'ın, alış veriş yaptığını gösteren fatura, polis ifadesi ve tanık ifadeleri ile hırsızlık olayını doğruladı ve mağazanın güvenlik zafiyeti açısından kusurlu hizmet verip vermediğini araştırdı. Mahkeme açıklanan gerekçeli kararında, hırsızlığın mağazanın sorumluluk alanında gerçekleştiğine ve güvenlik kamerası ve güvenlik görevlisi gibi günümüz teknolojisinde adetten sayılan uygulamalara dikkat çekerek, mağazanın hizmette kusurunun olduğuna karar verdi.
Gerekçeli kararda şöyle denildi: "Tüketicinin sunulan hizmetten makul olarak beklediği faydaları güvenlik yönünden azaltan hizmetlerden olduğu kabul edilerek davasını ispatladığı sonucuna varılmıştır."
Mahkeme, giyim firmasının avukat Hacı Asım Özcan'a 2 bin 520 TL ödemesine karar verirken, firma karara itiraz etti. Bundan sonraki süreçte son sözü Yargıtay söyleyecek.



Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın