Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Tarihe Geçen Soygun, ATM’den 13.5 Milyon Dolar Çaldılar! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Tarihe Geçen Soygun, ATM’den 13.5 Milyon Dolar Çaldılar!

FBI'ın uyarıları işe yaramadı. Siber korsanlar tarihin en büyük ATM hırsızlıklarından birine imza attı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Tarihe Geçen Soygun, ATM’den 13.5 Milyon Dolar Çaldılar!
Geçtiğimiz hafta Hindistan’da yaşanan soygun, tarihin en büyük ATM hırsızlık olaylarından biri olarak kayda geçti. Siber suçlular 28 ülkeden eşzamanlı olarak yapılan çekimlerle, Hindistan'ın Cosmos Bankası'ndan yaklaşık 13.5 milyon dolar (944 milyon rupi) çaldı.

Bankanın ATM sunucusundaki zararlı bir yazılımı kullanan siber korsanlar, müşteri bilgilerini çalıp, sadece iki saat içinde 14.849 işlem sayısı ile farklı ATM2’erden 805 milyon rupi çekti. ATM işlemlerinin yanı sıra, hackerlar Hong Kong merkezli bir şirketin hesabına da 139 milyon rupi aktardı.

Güvenlik bloğu Krebs bu haftanın başlarında, FBI'ın siber suçluların koordineli ATM saldırılarına hazırladığına dair bankaları uyardığını bildirdi. FBI raporuna göre saldırılar, siber güvenlik önlemlerini daha az uygulayan küçük ve orta ölçekli finansal kurumları hedefliyor. FBI, bu gibi saldırıların yakın gelecekte artarak devam edeceğinin altını çizerek, bankaların çok faktörlü kimlik doğrulama ve iş açısından kritik roller de dahil olmak üzere güvenlik uygulamalarını gözden geçirmesi konusunda uyardı.


 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın