Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
İş ve İş Yeri Güvenliğinde Yeni Teknolojiler - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

İş ve İşyeri Güvenliği İçin Yeni Teknolojiler Yolda

Teknoloji, iş ve iş yeri güvenliğinin sağlanması için son sürat çalışıyor. Yeni teknolojiler vücut sistemlerini tarayarak herhangi bir risk durumunda, merkezi sistemlere uyarı gönderebiliyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
İş ve İşyeri Güvenliği İçin Yeni Teknolojiler Yolda
Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ile birlikte düzenlenen Uluslararası Güvenlik ve Sağlık Fuarı'nda sergilenen teknoloji çözümleri işyerlerindeki kaza ve ölüm oranlarını düşürmeyi hedefliyor.

Certis Group Singapore tarafından geliştirilen, yüz ve nesne tanıma teknolojisi ile bir dizi kamera kullanarak geliştirilen yeni bir gözetim sistemi, güvenli olmayan iş süreçleri için tasarlandı. Fuarda Fujitsu da yer aldı. Fujitsu’nun geliştirdiği 2 cihaz ile vücut sistemleri taranıyor. Hayati göstergeleri algılayabilen cihazlardan ilki kişinin nabız hareketlerindeki yavaşlığı, diğeri ise aşırı stresin neden olduğu rahatsızlıkları belirleyerek ekiplere uyarı veriyor.

Certis gözetim sistemi, çalışanların güvenlik yeleklerini ya da kask takıp takmadığını algılayarak, merkezi sisteme bir uyarı gönderiyor. Yüz tanıma teknolojisinin de kullanıldığı sistem, önceden onaylanmış bir yüz listesinde yer almayan yüzleri tarayarak, iş yerinde erişimleri sınırlayabiliyor.

Nesne algılama teknolojisi, zorunlu olan iş güvenliği ekipmanlarının denetlenmesini sağlayabilir. Sistem yardımıyla odada bulunan, yangın söndürücü veya ilk yardım kutusu gibi güvenlik unsurlarının, yönetmeliklere uygunlukları tespit edilebilir. Certis’in geliştirdiği sistem iş sahalarındaki istenmeyen kazaların sayısını minimuma indirmeyi, güvenlik öğelerini saptamayı ve şantiyelerin denetçiler tarafından uzaktan izleyebilmesini hedefliyor.

Fujitsu'nun geliştirdiği çözümlerden biri olan Sürücü Uyuşukluk Dedektörü, boyun bölgesine takılarak, kulak memesi üzerinden kullanıcın nabzını ölçüyor. Nabız bilgileri üzerinden uykusuzluk vb. aktiviteler tespit edilirse, cihaz kişileri uyanık tutmak için titreşiyor.

Fujitsu’nun geliştirdiği diğer bir cihaz olan Vital Sensing Band ise bileğe takılarak kullanıcının nabzını ölçüyor. Bileklik kullanıcının hızını ve çevresindeki barometrik basınçtaki değişimlerini ölçerek düşmeleri tespit edebiliyor ve ilk yardım adımlarının hızla uygulanmasını kolaylaştırıyor. Çevre sıcaklığını ve nemini de ölçebilen cihaz, çevredeki çalışma ortamı çok sıcak ya da soğuk hale gelirse, bir sensör yardımıyla amirlere uyarı gönderebiliyor. Dahili bir GPS ile birlikte gelen cihaz, bir çalışanın görev sırasında düşmesi durumunda, denetçilerin işçilerin yerlerini tespit etmesine yardımcı olabiliyor. Fujitsu cihazlarının henüz konsept aşamasında olduğunu, ancak şimdiden üretim, taşımacılık ve lojistik, sağlık ve eğitim endüstrilerinde yer alan çeşitli firmalar ile ortaklık planladıklarını belirtti.

Singapur Hükümeti İşyeri Güvenliği ve Sağlık Teknoloji Yarışması kapsamında, şirketlere ve araştırma enstitülerine yeni teknolojik çözümlere fon sağlamak için 2 milyon Sterlin bir hibe ayırdığını duyurdu. Projende başlangıç olarak, işyeri ölümlerinin en önde gelen sebebi olan araç emniyetine odaklanılması planlanıyor.

 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın