Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Tripwire Siber Hijyen Raporu'nu yayınladı - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Tripwire Siber Hijyen Raporu'nu yayınladı

Rapora göre BT uzmanları yeterli önlemleri almıyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Tripwire Siber Hijyen Raporu'nu yayınladı
Girişimciler ve endüstriyel kuruluşlar için önde gelen bir küresel güvenlik ve uyumluluk çözümleri sağlayıcısı olan Tripwire, Cyber Hijyen Raporu'nu yayınladı. Temmuz ayında Dimensional Research ile ortaklaşa yürütülen anket, 306 BT güvenlik uzmanından gelen yanıtlardan oluştu.

Tripwire, kurumların İnternet Güvenliği Merkezinin (CIS) "Siber Hijyen" olarak adlandırdığı güvenlik kontrollerini nasıl uyguladıklarını inceledi. Anket, kuruluşların neredeyse üçte ikisinin, güvenli bir temel oluşturmak için BDT veya Savunma Bilgi Sistemleri Ajansı (DISA) yönergeleri gibi güçlendirme kriterlerini kullanmadıklarını kabul ettiğini ortaya koydu.

Tripwire'nin Siber Hijyen Durumu Raporu, kuruluşların ağ görünürlüğü, güvenlik açığı yönetimi, yapılandırma yönetimi, idari ayrıcalıklar ve günlüğe kaydetme ile ilgili siber güvenlik uygulamalarını nasıl uyguladıklarını araştırdı. Rapordaki aşağıdaki gibi önemli bazı bulgular yer aldı.
  • Birçok kuruluş hala yetkisiz potansiyel sorunlarıyla mücadele ediyor. Saldırganların başarılı bir saldırı başlatmak için bir ağda yalnızca birkaç dakikaya geçirmesi yeterli olurken, kuruluşlarının yüzde 57'sinin ağına bağlanan yeni cihazları tespit etmesi birkaç haftadan birkaç aya varan uzun süreleri bulabiliyor.
  • Kuruluşların yüzde %40’ı  güvenlik açıklarını kapsamlı bir şekilde taramıyor.
  • Kuruluşların % 27’sinde önemli yamaları organizasyona dağıtılması için 1 ay ila 1 yıl arasında değişiklik gösteriyor.
  • Kuruluşların %54'ünde , tüm kritik sistemlerin günlükleri merkezi bir konuma toplanıyor. Katılımcıların % 97'si günlükleri kontrol etmekte daha verimli olmaları gerektiğine inanıyor.
  • Yöneticilerin % 41'i yönetici hesaplarına erişmek için çok faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmıyor.
Siber Hijyen raporunun tamamını görmek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz. https://www.tripwire.com/misc/state-of-cyber-hygiene-report-register/


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın