Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Hırsızlara Kapıyı Açan 7 Güvenlik Hatası - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Hırsızlara Kapıyı Açan 7 Güvenlik Hatası

Ev güvenliğinde en sık yapılan 7 hata!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Hırsızlara Kapıyı Açan 7 Güvenlik Hatası
Suç istatistiklerinin büyük bölümünü fırsat suçları oluşturur. Bulunla birlikte planlanmış suç ve hırsızlıkların sayısı da oldukça yüksektir. Planlı bir hırsızlık vakasında, hırsızların bir mahalle ya da hedefteki bir ev hakkında ne kadar bilgi sahibi olabileceğine şaşırabilirsiniz!

Bu yazımızda en sık yapılan ve güvenliğinizi riske atan hataları masaya yatırdık. İşte kaçınmanız gereken 7 şey!'

1. Yedek anahtarları dışarıda saklamak

Herhangi bir hırsızın, deneyimli ya da olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Tecrübeli bir hırsız olası saklama noktalarını kontrol eder. Bu bir posta kutusu, paspas altı, sayaç araları ya da civarda kimsenin bakmayacağını düşündüğünüz yerler olabilir. Sıkça anahtar paylaşımı yapıyorsanız güvenliğinizi tehlikeye atmadan uygulayabileceğiniz yeni teknolojileri gözden geçirme vakti gelmiş olabilir. Anahtarları paspas altında saklamak yerine akıllı kilit sistemlerini deneyin. Bu sistemler, aileniz veya arkadaşlarınız için kilidi uzaktan veya PIN kodu ile kilit açmanıza olanak tanır.

2. Eşyalarınızın reklamını yapmak, çöpe ne attığınıza dikkat etmemek

Hırsızların evinizde ne olduğunu bilmesinin en kolay çöp kutunuzu gözden geçirmektir. Yepyeni bir TV kutusunu kaldırıma çıkardıysanız, gelip geçen herkes evinizin içinde ne olduğunu bilir. Değerli eşyalarınızın ambalajlarını çöpe atarken, onları doğrudan kimse göremeyeceği şekilde atmaya dikkat edin. Sadece ambalajlarını değil, değerli eşyalarınızı pencereden kolayca görülebilecek şekilde yerleştirmeyin. Kimi zaman çok pahalı bir araba bile, içeride değerli eşyaların olduğu kanısını uyandırabilir.

3. Alarmı aktif hale getirmeyi unutmak

Evinizde kontrol panelli klasik bir hırsız alarmı varsa, kapıyı kilitlediğinizden ve evden her çıktığınızda alarmı manuel olarak etkinleştirdiğinizden emin olun. Daha da iyisi, telefon veya cihazınızdan uzaktan etkinleştirmenizi sağlayan akıllı ev güvenlik sistemine geçin. Böylece alarmı aktif hale getirmeyi unuttuğunuzda uyarı alabilir ve nerede olursanız olun, evinizi kontrol edebilirsiniz.

4. Evdeyken güvende olduğunuzu düşünmek

Pek çok insan, evlerinde oldukları için hırsızlardan otomatik olarak güvende olduklarına inanıyor, ama durum böyle değil. Yatağa yatmadan önce büyük olasılıkla kapılarınızı kilitlediğiniz gibi, yatmadan önce hırsız alarmınızı da kurmalısınız. Eğer birisi siz evdeyken içeri girmeye çalışırsa -uyarılırsınız ve hemen tepki vererek olabildiğince hızlı şekilde tehlikeyi atlatabilirsiniz.

5. Alarm izleme hizmeti kullanmamak

Uzaktan izleme ve kapılarınızı uzaktan kilitleme özelliğine sahip akıllı bir güvenlik sisteminiz olsa bile, evinize göz kulak olmak için alarm firmaları seçeneğini düşünebilirsiniz. 7/24 bir izleme servisi ile güvenlik seviyenizi artırabilirsiniz. Alarm tetiklendiğinde izleme servisine bir uyarı gönderir. İzleme hizmeti, güvenlik görevlileri veya polisi adresinize göndermeden önce olayı doğrulamaya ve yanlış alarmları ortadan kaldırmaya çalışır.

6. Kamera veya hareket dedektörlerini yanlış yerleştirmek

Evinizin güvenlik kameraları ve hareket dedektörleri tarafından doğru şekilde korunmasını sağlamak uzman görüşü gerektirir. Güvenlik kameraları, ön kapı, arka kapı, garaj dahil olmak üzere evin ve mülkün dış çevresindeki tüm önemli yerlerine yerleştirilmelidir. Aynı şekilde, hırsızların içeri girmesi durumunda hareket dedektörleri de evin içindeki en uygun yerlere yerleştirilmelidir.

Kameralarınızın ve hareket dedektörlerinizin kolayca sökülmeyecek veya değiştirilemeyecek kadar yükseğe yerleştirilmesi gerekir. Stratejik olarak birkaç kamera veya hareket dedektörü etkili bir caydırıcı olarak rol oynayabilir. Kamera veya hareket dedektörleri yerleştirmek için en yerlerin neresi olduğundan emin değilseniz, ev güvenlik sisteminizi doğru kapsama alanıyla çalıştırmanıza yardımcı olacak bir güvenlik firması ile görüşün.

7. Yüksek çözünürlüklü güvenlik kamerası modellerini kullanmamak

Herhangi bir kamera, bir suç olayında unsurların detaylarını ortaya koyamıyorsa, örneğin hırsızların yüzlerini belirleyemeyecek kadar düşük çözünürlüğe sahipse o güvenlik sistemi değersizdir. Eviniz için yüksek kaliteli, kapsamlı bir güvenlik kamera sistemi arıyorsanız, çözünürlük 1080P'den daha az olmamalıdır. Yüksek çözünürlük video analizinde, yüz özelliklerini tespit ve ayrıntılarını görmek için gereklidir. Bazı durumlarda 1080p bile yeterli olmayabilir. Bütçeniz elveriyorsa, 4K gibi daha yüksek çözünürlüklere sahip kameraları tercih edin.





 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın