Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Tokyo 2020 Olimpiyatları Yüz Tanıma Sistemi Basına Tanıtıldı! - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Tokyo 2020 Olimpiyatları Bir İlke Sahne Olacak!

Yüzyılın en sıcak olimpiyatında, biyometrik erişim ile hızlı geçiş ve yüksek güvenlik sağlanacak!

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Tokyo 2020 Olimpiyatları Bir İlke Sahne Olacak!
NEC, geçtiğimiz Salı günü Tokyo'da düzenlediği basın toplantısında, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik'te kullanılacak yüz tanıma kimlik sistemini tanıttı. Japonya merkezli NEC tarafından sağlanacak ve olimpiyatlarda ilk kez kullanılacak olan teknoloji, daha önce bir veritabanında toplanan görüntülere dayanarak sporcuların, resmi görevlilerin ve diğer kişilerin yüzlerini tanımlayarak kısıtlı alanlara erişimleri için akredite olmasına izin veriyor. 

Akredite bireylerin kimliklerini doğrulamak için bir çip içeren erişim kartlarıyla, güvenlik kontrol noktasındaki yüz terminalindeki kameraya bakmaları gerekiyor. NEC, seyirciler için kullanılmayacak olan teknolojinin yüz tanıma işlemini anında gerçekleştirdiğini ve yüzde 99'un üzerinde bir doğruluk oranına sahip olduğunu söylüyor.

Organizatörler, sistemin, yaz sıcağında oluşan kuyrukların önlenmesinde ve sahtecilikle erişimi kötüye kullanma teşebbüslerinin belirlenmesinde önemli bir fark yaratacağına inanıyor.

Oyunların güvenlik yöneticisi olan Tsuyoshi Iwashita, “Oyun güvenliğinin anahtarı, yetkisiz kişilerin veya eşyaların alanlara girmesini önlemektir. Tokyo 2020, Olimpiyat Oyunları’nda yetkisiz erişimi önlemek için dünyada ilk kez akredite kişiler için otomatik bir yüz tanıma sistemi kullanacak.’’ diyor.

En son teknolojinin kullanılacağı 2020 Tokyo Olimpiyatları, akredite edilmiş kişilerin tanımlanmasını iris tarama ile mümkün kılacak ve aynı zamanda yaz sıcağında bekleme süresini azaltarak mekânlara hızlı bir şekilde girilmesini de sağlayacak. Yüzyılın en sıcak olimpiyatı olması beklenen Tokyo 2020, biyometrik erişim sistemlerinin sağladığı hızla, katılımcılara konforlu bir erişim hizmeti sunmayı hedefliyor. 24 Temmuz’a kadar yaklaşık 300.000 kişinin yetkili erişimine sahip olması bekleniyor. 

Iwashita “Yüz tanıma sistemi seyirciler için kullanılmayacak, sadece yetkili kişiler için geçerli olacak. Akredite olmuş kişilerin izleyicilere izin verilmeyen bölgelere gitmeleri gerekecek ve bununla başa çıkmak için daha fazla güvenliğe ihtiyacımız olacak. İnsanların birçok kez güvenli alanlara girip çıkmaları gerektiğinde, yüz tanıma sistemi bu sürecin daha sorunsuz çalışmasına izin verecektir. ” diyor.
Sistem, ABD Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü tarafından dünyanın en iyi yüz tanıma teknolojisi olarak adlandırılan NEC'in “Bio-IDiom” tanımlama teknolojisini kullanıyor.

NEC Kıdemli Başkan Yardımcısı Masaaki Suganuma, “Biyometrik tanımlama teknolojileri konusundaki kapsamlı deneyimimiz ve bilgi birikimimiz ile Tokyo 2020 Oyunlarının sorunsuz ve güvenli bir şekilde geçekleşmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.
Yüz görüntüleri, iris taramaları, parmak iz,, avuç içi izleri, parmak damarları, ses ve kulak akustiği kullanarak kimlik belirleme teknolojileri üreten NEC, 70'den fazla ülke ve bölgede 700'den fazla sistem tedariği ile küresel bir lider olarak biliniyor.

 






Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın