Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Gözetime Özel 3D NAND-microSD Kartlar Devrim Yaratıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Gözetime Özel 3D NAND-microSD Kartlar Devrim Yaratıyor

3D teknoloıjisi, geleneksel mimariye kıyasla 6 kata varan daha fazla depolama alanı sunuyor.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Gözetime Özel 3D NAND-microSD Kartlar Devrim Yaratıyor
Görüntü sensörleri ve dijitalleştirme devrimlerinden sonra Micron gibi üreticilerin piyasaya sürdüğü 3D NAND tabanlı microSD kartları, güvenlik sistemleri ve video gözetim sektörünü hızla dönüştürmeye devam ediyor. Mobil, depolama, internet ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi diğer pazarlar tarafından yönlendirilen güvenlik endüstri, yeni nesil depolama çözümleri ile önemli bir büyümeye tanıklık ediyor.

Yeni video sıkıştırma kodekleri

Tüketici videosunun 2k'dan (1080p) 4k'ya geçişi, H.265 / HEVC sınıfının kodeklerin benimsenmesi ve maliyet etkin kullanılabilirliğini de artırıyor. Bu da depolama ve aktarım için yüksek çözünürlüklü videoların önemli ölçüde sıkıştırılmasını sağlıyor. Birçok OEM güvenlik kamerası üreticisi, video gözetim kullanımı için H.265'e göre daha iyi sıkıştırma sağlayan, depolanması ya da iletilmesi gereken video boyutunu azaltan, gelişmiş sıkıştırma ve dinamik bit hızı teknikleri benimsiyor.

3D NAND tabanlı flash depolama teknolojisi

Geçtiğimiz birkaç yılda, flash depolama teknolojisi düzlemsel mimariden dikey olarak yığılmış 3D'ye (64 katlı bir gökdelen düşününcüsü uygulaması) geçti. Örneğin, Micron'un 64 katmanlı 3D NAND teknolojisi 4,3 Gb / mm yoğunlukta küçük bir 59 mm silikon kalıbı üzerinde 32GB depolama alanı sağlayabiliyor ve bu düzlemsel NAND teknolojisinin yoğunluğunun 5-6 katıdır. Artık 128GB ve 256GB gibi ultra yüksek yoğunluklu, yüksek güvenilirlikte video gözetime özel microSD kartları kullanmak mümkün.

Yeni kartların güvenlik sektörüne etkileri

Güvenlik kameraları bir süredir microSD kart yuvalarını destekliyor, ancak önceki nesil tüketici sınıfı kartlarındaki sınırlamalar nedeniyle hem güvenilirlik hem de yoğunluk açısından ikincil bir şekilde kullanılıyorlar. Video gözetim kenarı depolaması için Micron'un yeni endüstriyel microSD kartları, tasarım ve maliyet optimizasyonunda benzeri görülmemiş bir özgürlük kazandırıyor. Son derece yüksek yoğunluklu ve silikon düzeyinde güvenilir veri depolama özelliğine sahip olan bu microSD kartlar, ilk günkü kayıtları bile kameranın kendisinde saklamayı mümkün kılabiliyor.

Belirli bir dağıtımda oluşturulan gerçek videonun boyutu oldukça değişkendir. OEM'ler ve sistem entegratörleri verilerin boyutunu yönetmek için kamera çözünürlüğü, video sıkıştırma kodek seçimi, saniye başına kare sayısı, değişken bit hızları, duruma göre gereken kayıt saatleri vb. gibi çok sayıda araç kullanır. 3D NAND tabanlı yüksek kapasiteli sd kartlar sayesinde, kameradaki kenar depolama birincil depolama alanı haline gelerek ya da bant genişliğini önemli ölçüde azaltan NVR'lerle birlikte kenar depolamanın da kullanıldığı hibrit dağıtımlarda kullanılarak sektörün ilerlemesine yardımcı olabilir.

Yüksek çözünürlüklü kamera ve elektronik cihazların yeni düşük maliyetli yapısı sayesinde, videoyu yerel olarak uzaktan analiz etme, depolama ve yalnızca ilgili verileri bulut ya da merkezi istasyonlara aktarma yeteneği sayesinde, sistem entegratörleri bant genişliği ve ekipmanın maliyetini önemli ölçüde azaltabilir.
 


Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın