Güvenlik Online - Sosyal Medya'da Paylaş!
Dünyanın En Akıllı Kavşağı Yapay Zekayı Kullanıyor - Haber Detayı Lütfen paylaşmak istediğiniz sosyal medya platformunu seçiniz!
 
Güvenlik Online - Güvenlik Sektörünün Yeni Adı
Hava Durumu
İSTANBUL °C
Güvenlik Online YouTube Güvenlik Online LinkedIn Güvenlik Online Google+ Güvenlik Online Instagram Güvenlik Online Twitter Güvenlik Online Facebook
EN ÇOK OKUNAN HABERLER
    Haberler Yükleniyor Haberler Yükleniyor...
E-BÜLTENİMİZE ABONE OLUN!
Sektördeki son haberleri takip etmek için ücretsiz haftalık bültenimize abone olun...
Kariyer
Sektörden İş Fırsatları Güvenlik sektöründeki iş fırsatlarını buradan takip edebilirsiniz! Aradığınız kariyer fırsatları burada...
HABER DETAYI
Anasayfa       Haberler

Dünyanın En Akıllı Kavşağı Yapay Zekayı Kullanıyor

Amerika merkezli Miovision şirketi, dünyanın en akıllı kavşağını tanıttı.

Paylaş : Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş   Paylaş
Yazdır Yazdır            Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
Büyült / Küçült   +   -
Dünyanın En Akıllı Kavşağı Yapay Zekayı Kullanıyor
Amerika’nın Detroit şehrinde kurulan sistemde trafik sinyalleri, sensörler, video tabanlı ve uzaktan izleme teknolojileri kullanılıyor. Güvenlik konusuna odaklanan dünyanın en akıllı kavşağı, trafikle ilgili ölüm ve yaralanmaların azaltılabileceği alanları tespit eden veriler üretiyor.

Dünyanın en akıllı kavşağının arkasındaki teknoloji, açık mimariye ve yapay zekaya dayalı bir donanım ve yazılım kombinasyonuna dayanıyor. Bu temel teknolojiyi kullanarak akıllı hale getirilen kavşaklar, gerçek zamanlı olarak yollarda neler olup bittiğini anlayabiliyor ve çeşitli tepkileri tetikleyebiliyor.

Sistem yayalar, bisikletliler ve sürücüler gibi yol kullanıcıları arasındaki mesafeyi analiz edereki, ışık sürelerini ayarlayabiliyor. Örneğin bisikletliler için yeşil ışık süresi uzatılabiliyor. İnternet bağlantılı araçların sürücülerini uyarmak için uyarılar gönderilebiliyor.

Dünyanın en akıllı kavşağı, Detroit'teki kesişim noktalarının% 40'ından fazlasında konuşlandırılan Miovision'dan akıllı trafik teknolojisinden yararlanıyor. Miovision, teknolojiyi geliştirirken şehirdeki trafik operasyonları departmanıyla yakın bir çalışma yürütüldüğünü söylüyor. Teknoloji trafik operasyonları ekibinin kesişmeleri uzaktan takip etmesine ve yönetmesine yardımcı olarak, artık tüm şehir tarafından kavşakların performansını analiz etmek ve iyileştirmek için kullanılıyor.

Teknoloji sayesinde trafik akışında önemli ilerlemeler sağlanıyor.. Sinyal zamanlamasının iyileştirilmesi, teknolojinin konuşlandırıldığı yerlerde seyahat süreleri % 30'dan fazla azaltıyor.




Bu Haberin Yorumları
Yorum bulunmamaktadır...



Yorum Yazın